Τάνια Ιακωβίδου: Υιοθέτησε αγοράκι - «Το πιο συγκινητικό ήταν όταν με φώναξε μαμά» - iefimerida.gr

Τάνια Ιακωβίδου: Υιοθέτησε αγοράκι - «Το πιο συγκινητικό ήταν όταν με φώναξε μαμά»

Τάνια Ιακωβίδου
Τάνια Ιακωβίδου / Φωτογραφία: NDP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Τάνια Ιακωβίδου τη γνώρισε ο περισσότερος κόσμος ως συμπαρουσιάστρια του Γρηγόρη Αρναούτογλου στην εκπομπή «Όμορφος Κόσμος το Πρωί» του Mega.

Η γνωστή δημοσιογράφος ασχολήθηκε και με τα κοινά καθώς υπήρξε Υποψήφια Βουλευτής Β΄ Αθηνών με το ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ, ενώ αργότερα προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία.

Τα τελευταία χρόνια έχει απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας και έχει αφοσιωθεί στην οικογένειά της και στο αγοράκι που έχει υιοθετήσει. Η Τάνια Ιακωβίδου, ήθελε πολύ να αποκτήσει ένα παιδί, γι' αυτό και έκανε εξωσωματικές, αλλά χωρίς επιτυχία. Έτσι, μετά από 22 χρόνια γάμου αποφάσισαν με τον σύζυγό της να υιοθετήσουν ένα παιδί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε παλαιότερη συνέντευξή της, η Τάνια Ιακωβίδου μίλησε για τον σύζυγό της, καθώς και για το παιδί που ήρθε στη ζωή της. «Θα ήταν ψέμα αν σου έλεγα ότι όλα κυλούσαν πάντα μέλι γάλα. Ξέρεις όμως τι πιστεύω; Οι δυσκολίες της ζωής σε κάνουν πιο δυνατό και κυρίως πιο σίγουρο για τον σύντροφο σου. Αρκεί να τα συζητάς όλα και να προσπαθείς να βρίσκεις λύσεις. Αυτό που δεν αντέχω είναι οι συμβατικές σχέσεις. Ξέρω ζευγάρια που δεν συναντιούνται ούτε καν μέσα στο σπίτι τους. Όταν ο ένας φεύγει ο άλλος έρχεται».

Χαρακτηρίζει τον σύζυγό της υπομονετικό μαζί της. «Έχει αντέξει τα ακατάστατα ωράρια της δουλειάς μας, τα νεύρα και την ένταση του χώρου μας. Τις άσχημες στιγμές της πολιτικής με τις τεράστιες εντάσεις και τα θαψίματα από τους πολιτικούς μου αντιπάλους. Αλλά και την ακατάπαυστη πολυλογία μου που δεν έχει όρια μερικές φορές! Παρόλα αυτά άντεξε ο καημένος, άρα έχει φοβερή υπομονή. Όσο για τους καυγάδες μας να σου πω την αλήθεια μετά από τόσα χρόνια επειδή ξέρει τα κουμπιά μου και γω τα δικά του σταματάνε εγκαίρως χωρίς πολλές πολλές εντάσεις».

Τάνια Ιακωβίδου : Η υιοθεσία του παιδιού

Στο παρελθόν η Τάνια Ιακωβίδου είχε κάνει πολλές προσπάθειες για να αποκτήσει παιδί με εξωσωματική. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα πρόβλημα υγείας που έβαλε για πάντα φρένο στην απόκτηση παιδιού. «Ξέρω ότι είναι ένα θέμα που ταλανίζει χιλιάδες γυναίκες. Φαντάσου ότι εγώ σταμάτησα στις πρώτες δύο εξωσωματικές γιατί ο οργανισμός μου δεν άντεχε τις ορμόνες. Πάθαινα υπερδιέγερση ωοθηκών και κατέληγα στο νοσοκομείο με αφόρητους πόνους.

Υπάρχουν γυναίκες όμως που έκαναν 17, 20 προσπάθειες για να καταφέρουν να κάνουν ένα παιδάκι. Όμως θεωρώ ότι όταν κάτι δεν προκύπτει πρέπει να το σταματάς. Διαφορετικά βάζεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο. Θυσιάζεις και το μέλλον ενός παιδιού που μπορεί να γεννηθεί και στην πορεία να βρεθεί χωρίς μητέρα. Το ξέρουν άραγε οι γυναίκες που κάνουν τόσες προσπάθειες ότι σύμφωνα με τα πρωτόκολλα υγείας επιτρέπονται 3 εξωσωματικές; Στην Ελλάδα υπάρχει δυστυχώς τεράστια εκμετάλλευση των γυναικών γύρω από το θέμα αυτό. Οι αμοιβές των γιατρών είναι πολύ υψηλές και ο έλεγχος από την πολιτεία ανύπαρκτος».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πλέον όμως η Τάνια Ιακωβίδου είναι μητέρα καθώς υιοθέτησε με τον σύζυγό της ένα παιδάκι. «Το μόνο που δεν σκέφτηκα ήταν τι θα πει ο κόσμος. Το μόνο που ήθελα ήταν να δώσω την ευκαιρία σε ένα παιδάκι να βρεθεί στην ζεστασιά και στην θαλπωρή μιας οικογένειας. Να αισθανθεί όπως όλα τα παιδάκια της ηλικίας του και να ξεφύγει από ένα ίδρυμα με όλα τα αρνητικά στοιχεία μιας ιδρυματοποίησης».

«Το πιο συγκινητικό ήταν όταν με φώναξε μαμά»

Από την πρώτη φορά που τον είδε θυμάται την αγκαλιά που εισέπραξε. «Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι άνοιξε τα χεράκια του και με αγκάλιασε. Αυτή η αγκαλιά ήταν για μένα όλος ο κόσμος. Σε σχέση με την διαδικασία πιστεύω ότι θα μπορούσαν να αλλάξουν αρκετά πράγματα. Οι αιτήσεις θα έπρεπε να εξετάζονται πιο γρήγορα αλλά αυτό εξαρτάται και από το νομοθετικό πλαίσιο. Αλλά και από την ίδια τη δικαιοσύνη. Πρέπει να υπάρχει οικογενειακό δικαστήριο όπως και στα υπόλοιπα σύγχρονα ευρωπαϊκά κράτη. Ευτυχώς οι άνθρωποι που στελεχώνουν τα κρατικά ιδρύματα γιατί για τα ιδιωτικά δεν έχω άποψη έχουν εμπειρία και κάνουν με ζήλο την δουλειά τους υπερβάλλοντας εαυτόν. Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό».

Χαρακτηρίζει το ρόλο της μητέρας απαιτητικό και πως δεν είναι εύκολος «το μικρό μου ζιζάνιο είναι στην πρίζα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ο μικρούλης μου με είπε μαμά από την πρώτη στιγμή οπότε καταλαβαίνεις την ευτυχία μου. Το πιο συγκινητικό ήταν σίγουρα αυτό γιατί αυτή η λέξη είναι ότι πιο ιερό υπάρχει στον κόσμο».

Μαζί όπως λέει κάνουν τα πάντα «διαβάζουμε μαζί, τρώμε μαζί, παίζουμε μαζί, πηγαίνουμε βόλτες. Φαντάσου ότι όταν θέλει να πάει κάπου και του λέω ότι θα πάει με τον μπαμπά του το πρώτο πράγμα που μου λέει είναι "εσύ μανούλα δεν θα έρθεις;". Και αυτό γιατί θέλει να είμαστε πάντα όλοι μαζί, οικογένεια».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μήνυμα που στέλνει στις μητέρες που προσπαθούν να αποκτήσουν ένα παιδί «θα τους έλεγα να κάνουν αυτό που τους λέει και η καρδιά τους αλλά και η λογική τους. Και ότι παιδί σου είναι εφόσον το μεγαλώνεις όχι μόνο επειδή το γεννάς. Η μητρότητα είναι αυτό που νιώθεις στην καρδιά σου και το βλέπεις να καθρεφτίζεται στο πρόσωπο του παιδιού που μεγαλώνεις. Είτε το έχεις γεννήσει εσύ είτε όχι. Πιστέψτε με δεν έχει σημασία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ