Στροφή 180 μοιρών έκανε η Κιμ Καρντάσιαν ανακοινώνοντας πως τελικά θα αλλάξει το όνομα της νέας της σειράς εσωρούχων «Kimono» μετά την κατακραυγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για πολιτιστική ιδιοποίηση.
Η διάσημη τηλεπερσόνα και επιχειρηματίας ανακοίνωσε μόλις την περασμένη εβδομάδα την νέα συλλογή εσωρούχων της, που θα αγκαλιάζουν κάθε γυναικείο σώμα, αλλά γρήγορα βρέθηκε αντιμέτωπη με αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς – Ιάπωνες και μη – να την κατηγορούν πως «κατέσφαξε την ιαπωνική κουλτούρα».
Η ανάρτηση της Κιμ Καρντάσιαν
Και η Κιμ Καρντάσιαν θέλησε να απαντήσει μέσω twitter, λέγοντας πως «το να είμαι επιχειρηματίας και αφεντικό του εαυτού μου, υπήρξε μία από τις ανταμειβόμενες προκλήσεις που έχω ευλογηθεί στη ζωή μου. Αυτό που το έκανε δυνατό μετά από όλα αυτά τα χρόνια, ήταν η άμεση επικοινωνία με τους οπαδούς και το κοινό μου». Και συνέχισε λέγοντας πως «ακούει πάντα, μαθαίνει και μεγαλώνει» και εκτιμά «το πάθος και τις ποικίλες προοπτικές που φέρνουν οι άνθρωποι».
Επίσης ανέφερε: «Όταν ανακοίνωσα το όνομα της νέας σειράς εσωρούχων μου, το έκανα με τις καλύτερες προθέσεις στο μυαλό, αλλά μετά από πολύ προσεκτική σκέψη» αποφάσισε να λανσάρει την νέα της συλλογή με νέο όνομα. Βέβαια, η Κιμ Καρντάσιαν δεν αποκάλυψε ποιο θα είναι το νέο όνομα της σειράς εσωρούχων της, αλλά πως θα είναι σε «άμεση επαφή» για να ανακοινώσει τα νέα.
Δημοφιλές το hashtag #KimOhNo
Πάντως το κράξιμο που άκουσε μετά την ανακοίνωση της συλλογής εσωρούχων της στις 25 Ιουνίου, ήταν τρομακτικό, με τους χρήστες να σχολιάζουν την περιφρόνησή τους, χρησιμοποιώντας το hashtag #KimOhNo.
Η Κιμ Καρντάσιαν έδωσε μια δήλωσή της στους New York Times, εξηγώντας πως το όνομα Kimono, ήταν μια «αναφορά στην ομορφιά και την λεπτομέρεια» που έχει ένα παραδοσιακό ιαπωνικό κιμονό και πως δεν σχεδίαζε να «σχεδιάσει ή να κυκλοφορήσει οποιοδήποτε ένδυμα που θα έμοιαζε ή θα ήταν αντίθετο με το παραδοσιακό κιμονό».
Μέσα στις αντιδράσεις των Ιαπώνων για την χρήση της λέξης κιμονό από την Κιμ Καρντάσιαν, ήταν και ο δήμαρχος του Κιότο Νταϊσάκου Καντοκάβα, που έγραψε μια ανοιχτή επιστολή προς την διάσημη τηλεπερσόνα, εξηγώντας πως το κιμονό είναι «καρπός δεξιοτεχνίας και πραγματικά συμβολίζει το αίσθημα της ομορφιάς, του πνεύματος και των αξιών των Ιαπώνων» και πως «δεν πρέπει να αποτελεί μονοπώλιο».