Σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια -Συνταγή - iefimerida.gr

Σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια -Συνταγή

Σκορδαλία με ψωμί και καρύδι συνταγή
Συνταγή για σκορδαλιά με καρύδι και ψωμί / Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπακαλιάρος σκορδαλιά (με ψωμί ή πατάτα) το κλασικό φαγητό για την 25η Μαρτίου. Θα δούμε μαζί μια συνταγή εγγύηση για σκορδαλιά με ψωμί και καρύδι.

Και μπορεί ο τρόπος μαγειρέματος του μπακαλιάρου σκορδαλιά να διαφέρει -άλλοι το ετοιμάζουν ως φιλέτο σε κουρκούτι, ενώ κάποιοι προτιμούν να φτιάχνουν ψαροκροκέτες-, το συνοδευτικό της συνταγής όμως είναι πάντοτε ένα: η σκορδαλιά!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σκορδαλιά με πατάτα ή ψωμί;

Υπάρχουν δύο μεγάλες σχολές, όταν θέλει κανείς να ετοιμάσει μια σκορδαλιά. Η πρώτη θέλει τη συνταγή να γίνεται με βάση την πατάτα, ενώ ιδιαίτερα διαδεδομένη είναι και εκείνη που γίνεται με ψωμί και καρύδια.

Σκορδαλιά με βάση από πατάτα
Σκορδαλιά με βάση από πατάτα / Φωτογραφία: Shutterstock

Κάθε συνταγή έχει τα πλεονεκτήματά της, ωστόσο στο τέλος της ημέρας όλα είναι, απλώς, θέμα επιλογής και γεύσεων. Εδώ θα δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να δοκιμάσετε μια σκορδαλιά με βάση από πολύσπορο ψωμί και ψίχα καρυδιού.

Μερικά μυστικά της συνταγής

Αν είναι να φτιάξετε τη συνταγή, μη λυπηθείτε το σκόρδο. Μπορείτε ωστόσο να μειώσετε την αψάδα του με δυο-τρία τρικ. Αρχικά δοκιμάστε να αφαιρείτε το φύτρο από κάθε σκελίδα σκόρδου. Φαίνεται πως εκεί η μυρωδιά και η γεύση είναι πιο έντονη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, μπορείτε να ψήσετε το σκόρδο στο γκριλ πριν το χρησιμοποιήσετε στη σκορδαλιά ή ακόμη και να χρησιμοποιήσετε πάστα σκόρδου, που διατηρεί το ξεχωριστό του άρωμα, αλλά χωρίς την έντονη αψάδα.

Σε συνταγές όπως η σκορδαλιά, οι ποσότητες είναι ενδεικτικές και καλό είναι να είστε φειδωλοί στο λάδι και το ξίδι, αλλά και στο αλάτι, προσθέτοντας επιπλέον υλικά εφόσον δοκιμάσετε την πάστα σας.

Υλικά

  • 200 γρ. ψίχα καρυδιού
  • 3 φέτες μαύρο πολύσπορο ψωμί ή 2 κρητικά παξιμάδια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 3-4 ποτήρια ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Προετοιμασία

  • Μουσκεύουμε το ψωμί και στύβουμε καλά να φύγουν τα παραπανίσια υγρά. Πολτοποιούμε και το σκόρδο και προσθέτουμε στο ψωμί
  • Θρυμματίζουμε τα καρύδια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Προσθέτουμε και το ψωμί με το σκόρδο, το λάδι, το ξίδι και αλατίζουμε
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα ώστε να ενωθούν τα υλικά. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση, αν είναι απαραίτητο
  • Σερβίρουμε μαζί με τον μπακαλιάρο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ