Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες του τένις, ωστόσο, για κάποιους, το να λένε απλώς το όνομά του είναι πρόκληση.
Και γι’ αυτό βρέθηκε στη λίστα με τις πιο λάθος προσφερόμενες λέξεις του 2021.
Η λίστα, σημειώνει το Reuters, η οποία συντάχθηκε από την U.S. Captioning Company και ανατέθηκε από την πλατφόρμα εκμάθησης γλωσσών Babbel, βασίζεται σε δημοσκόπηση μεταξύ επαγγελματιών του χώρου των υποτιτλισμών.
Αυτοί εντόπισαν συχνά χρησιμοποιούμενες, επίκαιρες λέξεις που οι τηλεπαρουσιαστές και οι άνθρωποι της τηλεόρασης δυσκολεύτηκαν να προφέρουν σωστά φέτος. Και το Νο 4 του παγκόσμιο τένις, ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον πρώτο του μεγάλο τελικό στο French Open τον Ιούνιο, δίνοντας στον 23χρονο Έλληνα τενίστα επιπλέον προβολή από τους αθλητικούς σχολιαστές σε όλο τον κόσμο.
Βέβαια, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ήταν ο μόνος αθλητής που εμφανίστηκε στην 6η έκδοση της λίστας, καθώς και ο σέντερ των Philadelphia Eagles, Jason Kelce, αποκάλυψε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι οι συμπαίκτες του και τα μέσα ενημέρωσης πρόφεραν λάθος το όνομά του για χρόνια.
Ποιες ήταν όμως οι 11 άλλες λέξεις που μπήκαν στη λίστα;
Οι άλλες 11 λέξεις περιλάμβαναν το νέο στέλεχος του κορωνοϊού, την μετάλλαξη Όμικρον καθώς και δύο κρυπτονομίσματα – το Dogecoin και το Ethereum. Ο όρος αργκό Cheugy, η αλυσίδα εστιατορίων φαστ φουντ Chipotle, η νοτιοκορεάτικη λιχουδιά Dalgona, η τραγουδίστρια Billie Eilish και το πλοίο που «έκλεισε» τη διώρυγα του Σουέζ Ever Given, μπήκαν επίσης στη λίστα.
Τέλος, η λίστα ολοκληρώθηκε με την πόλη της Σκωτίας Γκασλώβη, την κινεζική εταιρεία μόδας Shein και την τάση του φίλτρου ομορφιάς Yassify.
«Οι εκφωνητές ειδήσεων στις ΗΠΑ δυσκολεύτηκαν με τις νέες λέξεις και ονόματα του 2021, ενώ έκαναν ρεπορτάζ για βασικά αθλητικά γεγονότα, viral τάσεις στο Διαδίκτυο και αναδυόμενες διασημότητες» ανέφερε ο Εστεμπάν Τούμα, δάσκαλος στο Babbel Live. «Ως καθηγητής ξένων γλωσσών είναι πάντα ενδιαφέρον να βλέπεις ορισμένους από αυτούς τους όρους οι οποίοι έχουν τις ρίζες τους ή είναι δανεικές από άλλες γλώσσες. Και ως μη μητρική γλώσσα, οφείλω να ομολογήσω πως είναι διασκεδαστικό να βλέπεις τους Αγγλόφωνους να δυσκολεύονται να τις προφέρουν».