Για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που έζησε και το bullying που υπέστη στο σχολείο μίλησε στην ΕΡΤ η χρυσή παραολυμπιονίκης στην κολύμβηση Αλεξάνδρα Σταματοπούλου.
«Ήταν πάρα πολλά τα συναισθήματα, το βίωνα στο έπακρο, δεν ήξερα να διαχειριστώ ότι είχα έρθει πρώτη, ήταν ένας γολγοθάς μέχρι να φτάσω» είπε η Σταματοπούλου, η οποία αναδείχθηκε χρυσή παραολυμπιονίκης στα 50 μέτρα ύπτιο (S4), τη μέρα των γενεθλίων της.
«Ποτέ δεν το έβαλα κάτω λέγοντας "γιατί σε εμένα όλα αυτά"»
Αναφερόμενη στα προβλήματα που αντιμετώπισε στη ζωή της, είπε πως υπήρξαν πολλές αναποδιές, όμως ποτέ δεν το έβαλε κάτω λέγοντας «γιατί σε εμένα όλα αυτά», καθώς «όλα συμβαίνουν για κάποιον λόγο».
«Ούτε εγώ ήξερα ότι θα κάνω κάτι καλό στην κολύμβηση, έλεγα πως δεν τη θέλω, ότι δεν είναι για εμένα. Αλλά σκεφτόμουν "μήπως μου έχει δοθεί αυτό για κάποιον λόγο;" και σκέφτηκα "γιατί να σπρώχνω έτσι τις ευκαιρίες;". Μία μέρα πριν τον αγώνα τον καλό, είχα έρθει δέκατη και άκουγα από sites πως αποκλείστηκε η Σταματοπούλου και λέω "ψυχραιμία, αύριο θα είναι το καλό μου χαρτί"» είπε χαρακτηριστικά.
Αλεξάνδρα Σταματοπούλου: Ούτε τη μητρική μου γλώσσα δεν μπορούσα να μιλήσω
Η χρυσή παραολυμπιονίκης συγκλόνισε όταν αναφέρθηκε στα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασε, καθώς υπήρξε για χρόνια θύμα bullying στο σχολείο. «Δεν μιλούσα καμία γλώσσα. Άργησα να μιλήσω, ούτε τη μητρική μου γλώσσα μπορούσα να μιλήσω.
Μίλησα 7,5 ετών, οπότε στα σχολικά χρόνια όταν δουν ένα παιδί να μη μιλάει και να μην μπορεί να εκφραστεί και να πει τι το δυσκολεύει, ήταν ο εύκολος στόχος για να δεχθεί bullying, κοροϊδία. Δεν το κατανοούσα ακριβώς. Εγώ προσπαθούσα να φτάσω τις ηλικίες, αλλά εδώ δεν είχα κατακτήσει πρώτα άλλες δεξιότητες. Προσπαθούσα όλα αυτά να τα ισορροπήσω» δήλωσε.
«Κάποια στιγμή έφτασε στο peak... μέχρι ξυλοδαρμοί»
«Κάποια στιγμή έφτασε στο peak. Μέχρι ξυλοδαρμοί. Όταν έγινε αυτό που έγινε με την υγεία μου, είπα: "Τι άλλο να γίνει; Ε, θα με δείρετε. Και;". Όταν εγώ άρχισα να μη φοβάμαι, έλεγα ότι μου έχει συμβεί κάτι στη ζωή μου. Θες να κοροϊδέψεις; Κάν' το. Άρχισα κι εγώ να μη δείχνω φόβο γιατί δείχνουμε τον καθρέφτη μας πολλές φορές, τον φόβο μας και τα βιώματά μας. Φτάνεις στο τέλμα και λες "δεν έχω κάτι άλλο. Κι αν με δείρεις, τι θα γίνει;"» είπε, τέλος.