Μια απλή μέθοδο για να ξαναζεστάνει το μαγειρεμένο ρύζι στο φούρνο μικροκυμάτων χωρίς να το στεγνώσει ακόμη περισσότερο, μοιράστηκε με τους ακολούθους της στο TikTok, μια γυναίκα από την Αυστραλία.
Ο λόγος για τη Μον Μακ από το Μπρίσμπεϊν, η οποία τοποθέτησε ένα παγάκι πάνω από τη μερίδα ρυζιού που της είχε απομείνει πριν καλύψει το πιάτο με ένα τσαλακωμένο κομμάτι λαδόκολλας.
Αφού ζέστανε το ταψί με τον σολομό στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα, αφαίρεσε το χαρτί ψησίματος και το παγάκι, που δεν είχε λιώσει.
Η μέθοδος λειτουργεί γιατί το χαρτί ψησίματος βοηθά στη διαδικασία ατμού στο φούρνο μικροκυμάτων, αφήνοντας το ρύζι μιας ημέρας τέλεια αχνισμένο, αφράτο και φρέσκο, χωρίς να στεγνώνει.
Αφού μοιράστηκε το βίντεο με την ιδέα της στο TikTok, πολλοί ήταν περίεργοι να μάθουν γιατί η Μον πρόσθεσε ένα παγάκι στο μπολ με το ρύζι της.
«Τι προορίζεται να κάνει το παγάκι μέσα στο μπολ με τον σολομό;» ρώτησε ένας. Πολλοί απάντησαν γρήγορα στις ερωτήσεις, με έναν να εξηγεί: «Το παγάκι αχνίζει το ρύζι που περίσσεψε… Εάν έχετε φρέσκο ρύζι, δεν χρειάζεται να το κάνετε». Ένας άλλος είπε: «Κάνει το ρύζι που περίσσεψε πιο αφράτο και φρέσκο».