Αμερικανίδα ερασιτέχνης σεφ αποκάλυψε στο TikTok τον καλύτερο τρόπο για να φτιάξεις scrambled αυγά, που ωστόσο προκάλεσε αντιδράσεις και χαρακτηρίστηκε αμφιλεγόμενος.
Η TikToker, η οποία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει το όνομα @lilsipper, μοιράστηκε ένα βίντεο, χρησιμοποιώντας μια πολύ πρωτοποριακή και ανορθόδοξη μέθοδο για την παρασκευή των αυγών.
Στο βίντεο, η σεφ Bethany φαίνεται να ρίχνει χτυπημένα αυγά σε ένα τηγάνι που έχει βραστό νερό, ενώ δίνει οδηγίες στους χρήστες να «τα αφήσουν να μαγειρευτούν απαλά» μόλις βυθιστούν.
Περιέγραψε το αποτέλεσμα της περίεργης μεθοδολογίας της ως την παρασκευή «των πιο αφράτων αυγών scrambled».
Στο βίντεο ρίχνει τα χτυπημένα αυγά σε βραστό νερό, όπου φαίνεται να σχηματίζουν μια μεγάλη ομελέτα στο τηγάνι, πριν στερεοποιηθούν σε ένα βουνό αυγών που στάζει.
«Είναι σχεδόν αδύνατο να παραβράσετε τα αυγά σας, έτσι θα έχετε τα τέλεια αυγά κάθε φορά» είπε η TikToker, καθώς στράγγιζε το νερό από τα βρεγμένα αυγά.
«Είναι σαν μια τεχνική σούπας με σταγόνα αυγού, αλλά στην πραγματικότητα φτιάχνεις scrambled αυγά».
Η Bethany έχει γράψει ένα βιβλίο μαγειρικής και φιλοξενεί ένα podcast τροφίμων που ονομάζεται Digest This. Έχει 1,3 εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram και περιγράφει τις συνταγές της ως «υγιεινές» και σχεδιασμένες για την «υγεία του πεπτικού συστήματος».
Το viral βίντεο των 2,2 εκατ. προβολών τράβηξε την προσοχή των foodies των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι με τρόμο είδαν τα μαγειρεμένα αυγά να στάζουν στο νερό.
Ένας χρήστης, αστειευόμενος, έγραψε: «Ούτε αλατοπίπερο; Ποιος σε πλήγωσε;», ενώ ένας άλλος έγραψε: «Ως κάποιος που φτιάχνει ομελέτα σχεδόν κάθε μέρα, αυτό με πληγώνει».
Ένας τρίτος έγραψε: «Είναι τόσο ακριβό το μαγειρικό λάδι που πρέπει να χρησιμοποιείς νερό;». «Τα βραστά scrambled αυγά χωρίς καρυκεύματα είναι διαβολικά», είπε ο τέταρτος.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι περίεργες μέθοδοι παρασκευής αυγών αποτρέπουν τους ανθρώπους από το κατά τα άλλα δημοφιλές πιάτο πρωινού.