Ο Βαγγέλης Δρίσκας είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς Έλληνες σεφ, λόγω της παρουσίας του στην τηλεόραση. Ωστόσο, ο ίδιος αποκάλυψε ότι δεν εργάζεται πλέον στις κουζίνες.
Ο Βαγγέλης Δρίσκας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» του Action24 και -μεταξύ άλλων- μίλησε για τη νέα επαγγελματική σελίδα που έχει ανοίξει στη ζωή του, ενώ αναφέρθηκε και στη συγκίνηση που του έχει προκαλέσει η δοκιμή κάποιων πιάτων σε ένα ταξίδι του στην Ασία.
«Τα τελευταία χρόνια δεν θα με βρείτε σε κουζίνες. Ουσιαστικά, μέχρι το 2000, που ξεκίνησα την τηλεόραση, ήμουν ενεργός μέσα στις κουζίνες, με καθημερινή δουλειά και τη ρουτίνα που είχαμε ως τότε. Το 2000 ξεκίνησε η τηλεόραση, τα σεμινάρια και άρχισα να διδάσκω και σε σχολή μαγειρικής. Οπότε άλλαξε η ζωή μου και δεν μου έμενε χρόνος να μπω και σε μία κουζίνα να μαγειρέψω», ανέφερε ο γνωστός σεφ.
Όπως είπε, «ήταν ένα άλλο ταξίδι αυτό, επίσης συναρπαστικό και δημιουργικό. Έβγαλα ως τώρα 6 βιβλία, έκανα άπειρες εκπομπές, έχουμε ταξιδέψει στο εξωτερικό με το "1000 Μίλια Γεύσεις"».
Βαγγέλης Δρίσκας: Είμαι σύμβουλος σε εταιρείες τροφίμων
Όπως ανέφερε ο Βαγγέλης Δρίσκας, «πλέον βγάζω προϊόντα και ασχολούμαι με το εμπορικό τρόφιμο. Είμαι σύμβουλος σε εταιρείες τροφίμων. Σχεδιάζουμε τρόφιμα, τα οποία μετά κυκλοφορούν. Είναι μία πολύ ωραία διαδικασία, γιατί ξεκινάς από μία ιδέα και αυτή την κάνεις ένα βαζάκι στο σούπερ μάρκετ, που είναι ξεχωριστό».
«Μου έχει τύχει να συγκινηθώ με φαγητό. Έκανα ανταπόκριση, όταν ήμουν στην Περσία, και πήγαμε σε ένα τέλειο εστιατόριο που είχε όλα τα χαρακτηριστικά πιάτα της περσικής κουζίνας. Έβλεπα όλα αυτά τα μυθικά πιάτα, που όταν τα περιγράφεις δεν σου φτάνουν οι λέξεις. Όταν τα δοκίμαζα, ήταν συγκλονιστικά και έκλαιγα στο τηλέφωνο», περιέγραψε ο σεφ.