Συμβόλαιο με τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας έχει υπογράψει ο σεφ Ανδρέας Λαγός.
Ο γνωστός σεφ ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον», όπου μίλησε για τη μαγειρική και τα social media.
«Έχω μπουχτίσει με τις μαγειρικές στα social media, δεν μπορώ άλλο. Πολλοί με ρωτάνε “γιατί δεν κάνεις TikTok;”. Το προσπάθησα αλλά με τόση πληροφορία, όλοι πλέον μαγειρεύουν, τι θα προσφέρω εγώ; Ακολουθώ λογαριασμούς από όλο τον κόσμο αλλά υπάρχει μια υπερβολή», είπε αρχικά ο Ανδρέας Λαγός.
«Η μεγάλη μου αγάπη είναι η επαφή με τη φύση, το απολαμβάνω. Είναι ένα φάρμακο αυτό, είναι ψυχοθεραπεία για μένα να κλαδεύω, να μαζεύω καρπούς και να τα μαγειρεύω», πρόσθεσε.
Βίντεο: Οι δηλώσεις του Ανδρέα Λαγού
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο συμβόλαιό του με τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας. «Το συμβόλαιό μου με τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας ήταν και στη Νότια Γαλλία και στο Λονδίνο. Αυτή είναι η πληροφορία, λεπτομέρειες δεν χρειάζονται. Έτρωγαν υγιεινή, μεσογειακή, ελληνική κουζίνα. Φακές, φάβα και τέτοια πράγματα. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι τους μαγείρευα χωρίς αλάτι για τα παιδιά και χωρίς ζάχαρη», δήλωσε ο Ανδρέας Λαγός.
Πέρυσι, ο Ανδρέας Λαγός είχε ξεναγήσει το iefimerida.gr και την Χριστίνα Ζάχου στο νησί του την Σάμο. Τότε, μεταξύ άλλων, είχε μιλήσει για την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, τους οποίους γνώρισε το 2016 σε chateau στη Γαλλία. «Η πρώτη μας επαφή από εκεί ξεκίνησε γιατί μια από τις δραστηριότητες που έκανα τότε, πλέον το κάνω μια δύο φορές το χρόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, ήταν να μαγειρεύω σε ανθρώπους που κάνουν διακοπές στο εξωτερικό. Για μένα ήταν αφορμή για ταξίδι κι έτσι ξεκίνησε…» είχε πει.
«Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω για τους συγκεκριμένους. Προσωπικά σε όλους τους ανθρώπους που μαγειρεύω βάζω τη δική μου ταυτότητα που έχει να κάνει με τα ελληνικά προϊόντα που κουβαλάω πάντα μαζί μου στη βαλίτσα χωρίς να απαξιώνω τα τοπικά υλικά και φαγητά που έχουν ενδιαφέρον. Σίγουρα αυτό που αρέσει σε όλους κι μεγαλώνοντας το βλέπω πιο έντονα είναι η ξεκάθαρη κουζίνα. Δηλαδή αν ψήσεις ένα φρέσκο ψάρι κι έχεις μια ωραία πρώτη ύλη με βραστά λαχανικά, ανθό αλατιού και ελαιόλαδο είναι ένα απλό και τόσο μαγικό πιάτο. Οπότε μαγειρεύω με αυτή τη λογική και τα προϊόντα ημέρας που θα βρω στην τοπική αγορά», πρόσθεσε.