Μπορεί να λατρεύετε την καλοψημένη μπριζόλα αλλά θα δίνατε ποτέ 300 ευρώ για να φάτε μία; Κι όμως, στο εστιατόριο του διάσημου Τούρκου σεφ Salt Bae στο Ντουμπάι, τόσο κοστίζει, αλλά είναι διακοσμημένη με χρυσό.
Ο Salt Bae είναι ένας διάσημος Τούρκος χασάπη – που έγινε σεφ- έχει ανοίξει πλήθος εστιατορίων σε όλο τον κόσμο και έχει σερβίρει μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα, όπως ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ενώ έγινε διάσημος για τον περίεργο τρόπο με τον οποίο αλατίζει το κρέας.
Τώρα, στο εστιατόριό του Nusr-et στο Ντουμπάι – μια χώρα που η υπερβολή αποτελεί στοιχείο της καθημερινότητας – προσφέρει στους επισκέπτες του επίχρυσες μπριζόλες έναντι 300 ευρώ.
Και, σύμφωνα με μια πηγή της Daily Mail «ήταν η καλύτερη μπριζόλα του κόσμου» χωρίς να μπορεί ωστόσο, να δικαιολογήσει αν ευθύνονται τα φύλλα χρυσού γι’ αυτό.
Σίγουρα πάντως, η «λαμπερή» μπριζόλα ήταν αυτή που κέρδισε τις εντυπώσεις και «προσέλκυσε την προσοχή των πελατών».
Ο επισκέπτης του εστιατορίου, που θέλει να μείνει ανώνυμος, εξήγησε ότι ενώ η συγκεκριμένη μπριζόλα μπορεί να ήταν ακριβή, ωστόσο άξιζε πολλά. Και όπως εξήγησε: «Το κρέας μαγειρεύεται και κόβεται στο τραπέζι σου μπροστά στα μάτια σου με ένας σχεδόν καλλιτεχνικό τρόπο από τον σεφ. «Ξεκινά με ένα μεγάλο κομμάτι που μοιάζει σαν ράβδος χρυσού και η «παράσταση» τελειώνει με τον σεφ να ρίχνει το αλάτι με τον χαρακτηριστικό του τρόπο και να καρφώνει το μαχαίρι στο τραπέζι.
«Ήταν πολύ διασκεδαστικό και το φαγητό ήταν εκπληκτικό. Πολύ ακριβό και πολύ ‘Ντουμπάι’ επίσης. Ήταν μια μοναδική εμπειρία αλλά δεν θα την επαναλάμβανα στο άμεσο μέλλον».
Η πανάκριβη μπριζόλα, παρεμπιπτόντως καλύπτεται από ένα φύλλο χρυσού 24 καρατίων, το οποίο μπορεί να το φάει κανείς, καθώς ο καθαρός χρυσός είναι χημικά αδρανής. Αυτό σημαίνει ότι το πολύτιμο μέταλλο περνά μέσω του πεπτικού συστήματος χωρίς να απορροφάται από το σώμα.
Αν πάλι, δεν διαθέτετε τόσα πολλά χρήματα για ένα κομμάτι κρέας, και βρεθείτε στο Ντουμπάι μπορείτε να δοκιμάσετε την απλή μπριζόλα που ξεκινά από το 85 ευρώ στο συγκεκριμένο εστιατόριο του Salt Bae.
Ο Τούρκος σεφ, Salt Bae, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Νουσρέτ Γκοκτσέ, κατέχει μαι αλυσίδα εστιατορίων και είναι γνωστός για την χαρακτηριστική κίνηση που κάνει με το αλάτισμα του κρέατος.
Έγινε διάσημος το 2017, όταν ένα βίντεό του που τον δείχνει να αλατίζει το κρέας έγινε viral, και πλέον έχει πάνω από 21 εκατομμύρια οπαδούς στο Instagram.