Πώς θα κάνετε το ψωμί πιο υγιεινό, σύμφωνα με ειδικό -Η μικρή αλλαγή με πολλά οφέλη - iefimerida.gr

Πώς θα κάνετε το ψωμί πιο υγιεινό, σύμφωνα με ειδικό -Η μικρή αλλαγή με πολλά οφέλη

Το κόλπο για το μπαγιάτικο ψωμί/Φωτογραφία: Gil Goldman/Pexels
Το κόλπο για το μπαγιάτικο ψωμί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί το ψωμί να είναι ένα από τα τρόφιμα που παραδοσιακά καταναλώνουμε καθημερινά, τα τελευταία χρόνια έχει τεθεί στο επίκεντρο διατροφικά.

«Το λευκό ψωμί δεν είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα τροφή από διατροφική άποψη. Δεν παρέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, πέρα ​​από το άμυλο, και μετά βίας περιέχει μικροθρεπτικά συστατικά (μέταλλα και βιταμίνες)», εξηγεί στο ισπανικό Telva ο διαιτολόγος-διατροφολόγος Aitor Sánchez.

Η Δρ Karen Alarcón, γαστρεντερολόγος και ενδοσκόπος, συνιστά την κατανάλωση κατεψυγμένου ψωμιού. «Βγάλτε το ψωμί από το ψυγείο και πριν το καταναλώσετε ζεστάνετε μια φέτα σε τηγάνι ή τοστιέρα. Με αυτόν τον τρόπο, ένα μεγάλο μέρος των υδατανθράκων μετατρέπεται σε πρεβιοτικές ίνες που όχι μόνο ωφελούν τη μικροχλωρίδα, αλλά και ρυθμίζουν τη γλυκόζη του αίματος από διάταση της κοιλιάς και αέρια».

Δείτε πώς το ψωμί θα γίνει πιο υγιεινό στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ψωμί τρόφιμο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ