Στα δικαστήρια επέστρεψε ο πρίγκιπας Χάρι – μέσω εκπροσώπου – ζητώντας την απαραίτητη προστασία σε ενδεχόμενο ενός ταξιδιού στην Αγγλία.
Ο πρίγκιπας Χάρι «δεν αισθάνεται ασφαλής» για να επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο, ένα μέρος που «είναι και θα είναι πάντα το σπίτι του» όπως δήλωσε η νομική του ομάδα στο ανώτατο δικαστήριο την περασμένη Παρασκευή. Η επιθυμία του να επιστρέψει για να δει την οικογένεια και τους φίλους του τονίστηκε την πρώτη μέρα μιας νομικής ακρόασης σχετικά με το αίτημά του μετά την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, να μην του επιτρέψει να πληρώσει για την αστυνομική προστασία για τον εαυτό του και την οικογένειά του όσο βρίσκεται στην Αγγλία.
«Θέλει να δει την οικογένεια και τους φίλους του ο πρίγκιπας Χάρι»
Όπως δήλωσαν οι δικηγόροι του – ο πρίγκιπας Χάρι δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο , αλλά παραμένει στην έπαυλή του στην Καλιφόρνια – θέλει να φέρει τα παιδιά του για επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά αυτός και η οικογένειά του «δεν μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι του» επειδή είναι πολύ επικίνδυνο. Όπως είπε η δικηγόρος του, Shaheed Fatima QC «Είναι αυτονόητο ότι θέλει να επιστρέψει: θέλει να δει την οικογένεια και τους φίλους του και να συνεχίσει να υποστηρίζει τις φιλανθρωπικές οργανώσεις που είναι τόσο κοντά στην καρδιά του. Πάνω από όλα αυτό είναι και θα είναι πάντα το σπίτι του».
Υπενθυμίζεται πως ο πρίγκιπας Χάρι έχασε την αστυνομική του προστασία που χρηματοδοτούνταν από τους Βρετανούς φορολογούμενους όταν αυτός και η Μέγκαν Μαρκλ, αποχώρησαν από τα βασιλικά καθήκοντα το 2020. Το ζευγάρι χρηματοδοτεί ιδιωτικά την ασφάλειά του στις ΗΠΑ, όπου ζουν τώρα.
Ποια είναι η νεαρή δικηγόρος του πρίγκιπα Χάρι με το χιτζάμπ
Και παρά το γεγονός πως η υπόθεση αυτή έχει απασχολήσει αρκετά τα βρετανικά μέσα, τώρα το ενδιαφέρον τους έχει εστιάσει και σε κάτι άλλο. Την δικηγόρο του πρίγκιπα Χάρι με την χιτζάμπ, Shaheed Fatima Qc, με εντυπωσιακές σπουδές στα νομικά.
Η νεαρή μουσουλμάνα με τη χιτζάμπ ειδικεύεται στο διεθνές και δημόσιο δίκαιο και το έργο της εκτείνεται πέρα από το Ηνωμένο Βασίλειο και περιλαμβάνει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αλλά και τον ΟΗΕ. Το 2007 βραβεύτηκε ως Δικηγόρος της Χρονιάς για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Σύμφωνα με το προφίλ της, η Shaheed έχει μια ευρεία πρακτική που περιλαμβάνει το εμπορικό δίκαιο, τις αστικές ελευθερίες/ανθρώπινα δικαιώματα, το δημόσιο δίκαιο/ρυθμιστικό δίκαιο και το δημόσιο διεθνές δίκαιο. Πολλές από τις υποθέσεις της αφορούν πτυχές σύγκρουσης νόμων, δημόσιου διεθνούς δικαίου ή ξένου δικαίου.