Μπορεί να ζει μια πολύ ευτυχισμένη ζωή με τα τρία του παιδιά και την Κέιτ Μίντλετον αλλά ο μελλοντικός βασιλιάς της Αγγλίας, πρίγκιπας Γουίλιαμ δεν μπορεί με τίποτα να ξεχάσει την απώλεια της μητέρας του.
Ο δούκας του Κέμπριτζ μίλησε ανοιχτά για τον θάνατο της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνας, σε τόσο μικρή ηλικία, περιγράφοντας το συναίσθημα ως ένας «πόνος που δεν υπάρχει όμοιός του».
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή του BBC «A Royal Team Talk: Tackling Mental Health» που μιλά για την ψυχική υγεία, μαζί με πέντε μορφές του ποδοσφαίρου, για να τονίσει την σημασία του να μιλά κανείς για την ψυχική υγεία των ανδρών.
Ο παρουσιαστής της εκπομπής Νταν Γουόκερ, σε κάποιο σημείο, ρώτησε τον πρίγκιπα Γουίλιαμ για την σημασία του να μιλά κανείς για το πένθος.
«Το έχω σκεφτεί πάρα πολύ αυτό το θέμα και προσπαθώ να καταλάβω γιατί νιώθω έτσι» είπε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ. «Αλλά νομίζω πως όταν πενθείς σε πολύ νεαρή ηλικία, σε οποιαδήποτε ηλικία γενικά, αλλά ιδιαίτερα σε νεαρή ηλικία – κάτι με το οποίο μπορώ να ταυτιστώ – νιώθεις έναν πόνο που δεν υπάρχει όμοιός του. Και ξέρεις ότι στην ζωή σου πολύ δύσκολα θα ζήσεις έναν πόνο χειρότερο από αυτόν. Αλλά σε φέρνει πιο κοντά σε όλους τους άλλους ανθρώπους που υπάρχουν γύρω σου και που μπορεί να πενθούν» τόνισε.
«Έτσι, όταν μιλάς σε κάποιον άλλον, μπορείς σχεδόν να δεις τον πόνο στα μάτια του και μπορεί να είναι περίεργο να το λέω, αλλά όταν κάποιος θέλει απελπισμένα να μιλήσει για το πένθος, μπορείς να το καταλάβεις και να βοηθήσεις. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να μιλήσουν γι’ αυτό, αλλά θέλουν να κάνεις εσύ την αρχή, θέλουν να τους πεις ότι όλα θα πάνε καλά αν μιλήσουν, θέλουν την άδειά σου σε αυτή την πολύ ιδιαίτερη συνομιλία, θέλουν να τους πεις ότι είναι καλό να μιλήσουν για το πένθος» πρόσθεσε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ.
Ο δούκας του Κέμπριτζ, που στο παρελθόν έχει δώσει μια συγκινητική συνέντευξη για την μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα, σημείωσε επίσης, πως οι Βρετανοί είναι «κάπως αμήχανοι μερικές φορές» στο να μιλήσουν για τα συναισθήματά τους. «Οι Βρετανοί είναι πολύ κλειστοί άνθρωποι, αλλά πρέπει να μιλάμε όταν κάποιες στιγμές είναι πολύ δύσκολες. Πρέπει να υπάρχει μια στιγμή και γι’ αυτό. Αλλά πρέπει να χαλαρώσουμε λίγο και να μπορέσουμε να μιλήσουμε για τα συναισθήματά μας γιατί δεν είμαστε ρομπότ».
Φωτογραφίες: AP