Η προσωπική ζωή του πρίγκιπα Άντριου συνεχίζει να απασχολεί τη δημοσιότητα, με ένα νέο ντοκιμαντέρ να αποκαλύπτει πικάντικα μυστικά.
Στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Prince Andrew: Banished» που έκανε πρεμιέρα χθες στις ΗΠΑ, μιλούν πρώην βασιλικοί υπάλληλοι και δημοσιογράφοι, συμπεριλαμβανομένου του πρώην γραμματέα Τύπου Ντίκι Άρμπιτερ και του Πολ Πέιτζ, ο οποίος εργάστηκε ως αξιωματικός βασιλικής προστασίας από το 1998 έως το 2004.
Όπως λέει ο Πέιτζ, τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι αστυνομικοί που είχαν υπηρεσία στο παλάτι του Μπάκιγχαμ ήταν σοκαρισμένοι από τον αριθμό των γυναικών που επισκέπτονταν τα ιδιωτικά διαμερίσματα του διαζευγμένου πρίγκιπα Άντριου.
«Θα έπρεπε να έχει περιστρεφόμενη πόρτα στην κρεβατοκάμαρά του»
«Μεταξύ μας λέγαμε ότι ο πρίγκιπας θα έπρεπε να έχει μια περιστρεφόμενη πόρτα στην κρεβατοκάμαρά του» λέει ο Πέιτζ. «Ο αριθμός των γυναικών που μπαινόβγαιναν εκεί, ήταν απίστευτος. Κυριολεκτικά, κάθε δεύτερη μέρα ερχόταν κάποια να τον δει… διαφορετική κάθε φορά».
Η απαράδεκτη συμπεριφορά του Άντριου απέναντι στο προσωπικό του
Περιγράφοντας ένα περιστατικό, ο Πέιτζ λέει ότι ένα βράδυ εμφανίστηκε μια γυναίκα και είπε στους αστυνομικούς πως ήταν εκεί για να δει τον πρίγκιπα Άντριου. Οι αστυνομικοί ζήτησαν συγνώμη και εξήγησαν ότι δεν μπορούσαν να της επιτρέψουν την είσοδο μέχρι να έχουν επιβεβαίωση από το προσωπικό του. Η γυναίκα τότε, προσφέρθηκε να τηλεφωνήσει στον Άντριου.
«Μπορούσαμε να ακούσουμε τη συνομιλία» θυμάται ο Πέιτζ. «Τέλος πάντων, ο πρίγκιπας είπε: ‘Δώσε μου έναν από τους αστυνομικούς’. Ένας από τους συναδέρφους μου πήρε το τηλέφωνο. Και τότε του φώναξε με όλη του τη φωνή. ‘Άκουσε με χοντροκώλη. Αν δεν αφήσει την καλεσμένη μου να μπει μέσα, θα κατέβω εκεί κάτω’». Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η γυναίκα έγινε κατακόκκινη από την αμηχανία της πριν ανέβει στα βασιλικά διαμερίσματα.
«Θα περίμενε κανείς ότι ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας θα είχε κάποιο είδος ευπρέπειας και σεβασμού για το προσωπικό που βρίσκεται εκεί και πληρώνεται για να τους προστατεύει και να τους φροντίζει. Με τον Άντριου απλά δεν ισχύει αυτό. Είναι ένα απαίσιο άτομο. Είναι ένας νταής» λέει ο Πέιτζ.
Επίσης στο ντοκιμαντέρ, ένας πρώην διπλωμάτης στο Μπαχρέιν θυμάται ότι όταν ο πρίγκιπας Άντριου τον επισκεπτόταν, έφερνε μαζί του μια σιδερώστρα και έναν βοηθό του οποίου το μοναδικό καθήκον ήταν να σιδερώνει τα παντελόνια του.
«Δεν μπορούσε να κρατήσει το φερμουάρ του κλειστό»
Υπενθυμίζεται ότι ο πρίγκιπας Άντριου παντρεύτηκε την Σάρα Φέργκιουσον το 1986 και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, την πριγκίπισσα Βεατρίκη και την πριγκίπισσα Ευγενία. Το ζευγάρι χώρισε τελικά το 1992 πριν οριστικοποιήσει το διαζύγιό του τέσσερα χρόνια αργότερα.
Το ντοκιμαντέρ ισχυρίζεται ότι μετά τον χωρισμό του, ο Άντριου έζησε όπως ακριβώς και όταν ήταν εργένης, με το παρατσούκλι «Randy Andy».
«Η συζήτηση στα δείπνα ήταν ότι δεν μπορούσε να κρατήσει το φερμουάρ του κλειστό» λέει η δημοσιογράφος Έλεν Κίργουαν Τέιλορ. Ο βασιλικός συντάκτης Φιλ Ντάμπιερ, εν τω μεταξύ, σημειώνει για τον πρίγκιπα Άντριου: «Δεν κάπνισε ποτέ, δεν πήρε ποτέ ναρκωτικά ούτε ήπιε αλκοόλ, αλλά το μεγάλο του θέμα είναι το σεξ».
Οι σχέσεις του πρίγκιπα Άντριου με τον παιδόφιλο Τζέφρι Επστάιν
Το ντοκιμαντέρ εμβαθύνει επίσης στη διαβόητη φιλία του Άντριου με την Γκισλέϊν Μάξγουελ και τον Τζέφρι Επστάιν. Ο Άντριου, που για καιρό λέγεται ότι ήταν ο αγαπημένος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία πέθανε σε ηλικία 96 ετών στις 8 Σεπτεμβρίου – ήταν φίλος με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα Επστάιν, ο οποίος αυτοκτόνησε στην φυλακή το 2019.
Ο Άντριου κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση κατά της Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιούφρε, μιας 17χρονης τότε, η οποία φέρεται να είχε πέσει θύμα σεξουαλικής εμπορίας από τους Επστάιν και Μάξγουελ. Ο πρίγκιπας και η Τζιούφρε τα βρήκαν τελικά εξωδικαστικά, με τον γιο της βασίλισσας Ελισάβετ να της καταβάλει, σύμφωνα με πληροφορίες, αποζημίωση ύψους 12 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ως αποτέλεσμα, ο Άντριου παραιτήθηκε από εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας και το αφαιρέθηκαν οι στρατιωτικοί τίτλοι και τα καθήκοντά του. Στον ατιμασμένο δούκα, ο αδερφός του και βασιλιάς Κάρολος, του επέτρεψε να φορέσει τη στρατιωτική του στολή για την αγρυπνία της εκλιπούσας μητέρας τους, αλλά όχι και στην κηδεία της.