Φρενίτιδα προκάλεσε μια γυναίκα στο διαδίκτυο αφού μοιράστηκε την συνταγή της για το δικό της Baileys, με κόστος μόλις 7 ευρώ το μπουκάλι.
Η 41χρονη Κρίστι Κάρβερ από το Κάρλις της Κούμπρια, φτιάχνει την δική της εκδοχή για το ιρλανδικό, κρεμώδες λικέρ κάθε Χριστούγεννα εδώ και χρόνια και αποφάσισε πρόσφατα να μοιραστεί την μυστική της συνταγή στο Facebook. Μάλιστα, όπως λέει, η συνταγή της μπορεί να προσαρμοστεί για να ταιριάζει τόσο σε vegan όσο και μη αλκοολικούς.
Όπως δήλωσε η δημόσια υπάλληλος: «Το κάνουμε εδώ και χρόνια. Είναι μια συνταγή που υπάρχει στην οικογένειά μας εδώ και 10 χρόνια και ο μπαμπάς μου, μου την έδωσε. Όταν το σερβίρω σε φίλους και συγγενείς, πάντα μου λένε ότι είναι πολύ καλύτερος από το κανονικό Baileys ».
Και συνεχίζει: «Όταν ήμουν έγκυος, έπινα πάντα την μη αλκοολούχα έκδοση και η 10χρονη κόρη μου το λατρεύει επίσης. Αν πάλι θέλετε να το κάνετε vegan, απλώς αντικαταστήστε το γάλα, με πλήρες γάλα καρύδας και τα αυγά με μια εναλλακτική λύση. Μπορείτε να το φτιάξετε με το πιο οικονομικό ουίσκι που θα βρείτε στην αγορά. Απλά ανακατεύετε όλα τα υλικά και το διατηρείτε στο ψυγείο για μερικές εβδομάδες. Είναι πεντανόστιμο και σίγουρα αγαπημένο για όλη την οικογένεια την περίοδο των Χριστουγέννων».
Ποια είναι όμως η συνταγή για το σπιτικό Baileys;
Αναμιγνύετε:
- Μισό μπουκάλι ουίσκι
- 6 αυγά,
- Ένα κουτί συμπυκνωμένου γάλακτος
- Ένα κουτί γάλα εβαπορέ
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γ. καφέ ή σκόνη σοκολάτας
- Σερβίρετε με πάγο και αποθηκεύετε στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα.
Η Κρίστι μοιράστηκε την συνταγή για το σπιτικό Baileys στον λογαριασμό Extreme Couponing and Bargains UK στο Facebook την περασμένη εβδομάδα. Από τότε έχει πάνω από 5.800 σχόλια στην ανάρτησή της και περισσότερα από 6.000 likes.
Εναλλακτική συνταγή
Μια άλλη συνταγή για σπιτικό Baileys που κυκλοφορεί εδώ και χρόνια, θέλει μόνο δύο υλικά: ένα λίτρο αλκοολούχου ποτού (συνήθως βότκα) και μια κονσέρβα ζαχαρούχου γάλακτος.
Η διαδικασία παρασκευής είναι πολύ απλή: Βράζετε σε κατσαρόλα γεμάτη με νερό, το ζαχαρούχο γάλα, σε μέτρια θερμοκρασία για 3 ώρες (όταν τελειώνει το νερό, φροντίζετε να το ανανεώνεται καθώς πρέπει η κονσέρβα να είναι καλυμμένη μέχρι πάνω). Ακολούθως, αναμιγνύετε το γάλα που θα έχει γίνει σχεδόν σαν παχύρρευστη καραμέλα με το αλκοόλ και το αποθηκεύετε σε ένα γυάλινο δοχείο.