Ο απλός τρόπος για να σταματήσετε να αισθάνεστε θυμωμένοι - iefimerida.gr

Ο απλός τρόπος για να σταματήσετε να αισθάνεστε θυμωμένοι

Γυναίκα θυμωμένη ουρλιάζει
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε το θυμό; / Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το να τρέξετε, να πάρετε μερικές βαθιές ανάσες ή ακόμη και να ουρλιάξετε σε ένα μαξιλάρι είναι δοκιμασμένες στρατηγικές για την αντιμετώπιση του θυμού.

Αλλά το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε, είναι να καταγράψετε την αντίδρασή σας σε ένα κομμάτι χαρτί και στη συνέχεια να το πετάξετε, σύμφωνα με νέα έρευνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην πραγματικότητα, η μέθοδος είναι τόσο αποτελεσματική που εξαλείφει τα συναισθήματα θυμού «σχεδόν εξ ολοκλήρου», όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες.

Η ομάδα, από το Πανεπιστήμιο Nagoya στην Ιαπωνία, επιστράτευσε συμμετέχοντες από τους οποίους ζητήθηκε να γράψουν ένα σύντομο άρθρο γνώμης για σημαντικά κοινωνικά ζητήματα.

Τους είπαν ότι το κείμενό τους θα αξιολογούνταν. Ανεξάρτητα όμως από το τι έγραφαν, όλοι έλαβαν προσβλητικά και αρνητικά σχόλια και βαθμολογήθηκαν χαμηλά στην ευφυΐα, το ενδιαφέρον, τη λογική και τον ορθολογισμό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφού έλαβαν αυτά τα αρνητικά σχόλια, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να γράψουν τις σκέψεις τους σε ένα κομμάτι χαρτί.

Στη μία ομάδα είπαν να πετάξουν το χαρτί στον κάδο ή να το κρατήσουν σε ένα φάκελο στο γραφείο τους. Σε μια δεύτερη ομάδα είπαν να βάλουν το έγγραφο σε καταστροφέα ή σε ένα διαφανές πλαστικό κουτί.

Η ανάλυση αποκάλυψε ότι ενώ όλοι ανέφεραν υψηλότερο επίπεδο θυμού μετά τη λήψη των προσβλητικών σχολίων, οι συμμετέχοντες που πέταξαν ή τεμάχισαν τις γραπτές σκέψεις τους επέστρεψαν γρήγορα στην αρχική τους κατάσταση ηρεμίας.

Εν τω μεταξύ, οι συμμετέχοντες που κράτησαν ένα έντυπο αντίγραφο της προσβολής βίωσαν μόνο μια μικρή μείωση του συνολικού θυμού τους.

Ο επικεφαλής ερευνητής Nobuyuki Kawai δήλωσε: «Αναμέναμε ότι η μέθοδός μας θα κατέστειλε σε κάποιο βαθμό τον θυμό. Ωστόσο, μείναμε έκπληκτοι που ο θυμός εξαλείφθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα ευρήματα, που δημοσιεύονται στο περιοδικό Scientific Reports, βασίζονται σε προηγούμενες εργασίες που δείχνουν πώς οι αλληλεπιδράσεις με φυσικά αντικείμενα μπορούν να ελέγξουν τη διάθεση ενός ατόμου.

Η ομάδα δήλωσε ότι η έρευνά τους θα μπορούσε να βοηθήσει τους εργαζόμενους σε γραφεία που βρίσκονται σε αγχωτικές καταστάσεις.

«Η τεχνική αυτή θα μπορούσε να εφαρμοστεί στη στιγμή, γράφοντας την πηγή του θυμού σαν να κρατά κανείς σημειώσεις και στη συνέχεια να το πετάει όταν νιώθει θυμωμένος σε μια επαγγελματική κατάσταση», δήλωσε ο Kawai.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ θυμός επιστήμονες Ιαπωνία έρευνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ