Πήρε για κατοικίδιο στον γιο του ένα χταπόδι -Αυτό που θα ακολουθούσε δεν το περίμενε, έχει γίνει viral - iefimerida.gr

Πήρε για κατοικίδιο στον γιο του ένα χταπόδι -Αυτό που θα ακολουθούσε δεν το περίμενε, έχει γίνει viral

Το χταπόδι τους με το όνομα Terrance
Το χταπόδι τους με το όνομα Terrance / Φωτογραφία: TikTok/doctoktopus
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν το παιδί σας ζητήσει για κατοικίδιο ένα χταπόδι, ίσως θα πρέπει να το σκεφτείτε πολύ καλά πριν αποφασίσετε να του το πάρετε.

Ιδίως αν διαβάσετε την παρακάτω ιστορία από την Οκλαχόμα των ΗΠΑ. Όλα ξεκίνησαν όταν ο 9χρονος γιος μιας οικογένειας ζήτησε ένα κατοικίδιο. Και όχι ένα οποιοδήποτε κατοικίδιο, αλλά ένα χταπόδι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Κάμερον Κλίφορντ, ένας 36χρονος οδοντίατρος στην Οκλαχόμα, έκανε αυτό που θα έκαναν πολλοί πατεράδες. Τηλεφώνησε σε ένα τοπικό κατάστημα με ενυδρεία και ρώτησε πώς θα μπορούσε να αποκτήσει ένα χταπόδι.

Η οικογένεια Κλίφορντ
Η οικογένεια Κλίφορντ

Πού να φανταζόταν, όμως, ότι αυτό το τηλεφώνημα θα οδηγούσε τελικά σε 50 μωρά χταπόδια, χιλιάδες δολάρια σε ζημιές στο σπίτι του καθώς και μια επική ιστορία μεταξύ πατέρα και γιου στο TikTok, που έχει κατακτήσει τις καρδιές σχεδόν 400.000 οπαδών.

Ένα από τα μικροσκοπικά χταποδάκια
Ένα από τα μικροσκοπικά χταποδάκια
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που είχαν αυτό το τρελό όνειρο όταν ήταν παιδιά, και στη συνέχεια, καθώς μεγάλωναν, αυτό χάθηκε» λέει στο USA Today. «Νομίζω, επίσης, ότι πραγματικά συμπάσχουν με το είδος της στερεοτυπικής ιστορίας ενός πατέρα που αποφασίζει να χαρίσει στο παιδί του ένα κατοικίδιο, και στη συνέχεια, φυσικά, μετατρέπεται σε πατέρα που φροντίζει σχεδόν αποκλειστικά αυτό το κατοικίδιο».

Πώς ένας πατέρας από την Οκλαχόμα κατέληξε με ένα χταπόδι

Ο Κλίφορντ λέει ότι ο γιος του, Καλ, είχε πάντα μια βαθιά, ανεξήγητη αγάπη για τα χταπόδια. Από τότε που ήταν 2 ετών, ο Καλ ζητούσε ένα χταπόδι για κατοικίδιο κάθε φορά που είχε γενέθλια, αλλά και τα Χριστούγεννα και σε άλλες μεγάλες γιορτές.

Ο Κλίφορντ και η σύζυγός του πάντα πίστευαν πως επρόκειτο για ένα αστείο αίτημα και του έπαιρναν λούτρινα χταπόδια. Δεν είχαν ποτέ σκεφτεί ότι το να αποκτήσουν ένα χταπόδι ως κατοικίδιο ζώο ήταν κάτι που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα.

Αυτό μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο Κλίφορντ πέρασε από ένα κατάστημα με είδη ενυδρείου και αναρωτήθηκε: Είναι δυνατόν να πάρει κανείς ένα χταπόδι ως κατοικίδιο; Έκανε λοιπόν ένα τηλεφώνημα. Και ναι, ήταν δυνατόν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο δείπνο εκείνο το βράδυ ο Κλίφορντ είπε στην οικογένειά του τι έμαθε, σκεπτόμενος πως θα ήταν μια αθώα συζήτηση. Ο Καλ ξέσπασε αμέσως σε κλάματα.

Η προετοιμασία για το νέο κατοικίδιο

«Οι φίλοι και η οικογένειά μου, όλοι, όπως πιθανώς φαντάζεστε, μου είπαν: "Λοιπόν, τώρα πρέπει να του το πάρεις. Δεν μπορείς να του λες ότι μπορείς να έχεις για κατοικίδιο ένα χταπόδι και μετά να πετάς το όνειρό του στα σκουπίδια"».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τις επόμενες εβδομάδες ο Κλίφορντ και ο γιος του ερεύνησαν, παρήγγειλαν και εγκατέστησαν στο σπίτι τους ένα κατάλληλο ενυδρείο θαλασσινού νερού και ένα σύστημα ανακύκλωσης του νερού.

Σύμφωνα με τον πατέρα, όλη η διαδικασία πίστευε ότι θα του κόστιζε περίπου 600 με 700 δολάρια, καθώς τα περισσότερα από τα υλικά τα αγόρασε μεταχειρισμένα από το Facebook Marketplace.

Όταν το χταπόδι τους γέννησε 50 αυγά, αψηφώντας κάθε πιθανότητα

Έκανε όμως λάθος. Το χταπόδι -που το ονόμασαν Terrance- έφτασε και ήταν μεγαλύτερο από το αναμενόμενο, κάτι που σήμαινε ότι χρειάζονταν μεγαλύτερη δεξαμενή. Όταν, προς μεγάλη τους έκπληξη, το χταπόδι γέννησε αυγά και από αυτά βγήκαν 50 μωρά, ο Κλίφορντ αναγκάστηκε να ξοδεύει περίπου 300 δολάρια την εβδομάδα για τροφή για τα νεογέννητα. Για να μην αναφέρουμε τη ζημιά από το νερό στο σπίτι του, το οποίο, όπως λέει, βρίσκεται ακόμη υπό επισκευή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, η οικογένεια έπρεπε να βρει 50 χωριστά «σπίτια» για τους απροσδόκητους απογόνους, να ξοδέψει χιλιάδες δολάρια για μύδια, καβούρια και σαλιγκάρια, για να μην αναφέρουμε τα έξοδα για την αποκατάσταση των ζημιών στο σπίτι από το νερό που έχει χυθεί και μια μικρή ηλεκτρική φωτιά.

Περιγράφοντας ένα τέτοιο περιστατικό, ο Κλίφορντ είπε: «Μακάρι να μην είχα ανοίξει τη βαλβίδα με αυτόν τον τρόπο και να μην είχα ρίξει όλο αυτό το βρώμικο θαλασσινό νερό στο λευκό χαλί των παιδιών μου».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνολικά, ο Κλίφορντ εκτιμά ότι ξόδεψε μέσα σε έναν χρόνο περίπου 3.000-4.000 δολάρια για τα χταπόδια.

«Μην πάρετε ένα χταπόδι για κατοικίδιο, εκτός κι αν είστε έτοιμοι να χάσετε τον ύπνο σας και ταυτόχρονα τα χρήματα που έχετε αποθηκεύσει για τις σπουδές των παιδιών σας» αστειεύεται.

Το saga του TikTok δεν αφορά μόνο ένα χταπόδι και τα αυγά του, αλλά έναν πατέρα και τον γιο του

Περίπου δύο μήνες μετά την άφιξη του θηλυκού χταποδιού, η Terrance γέννησε αυγά, σηματοδοτώντας το τέλος της ζωής της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημειώνει ο Κλίφορντ στο TikTok, τα συγκεκριμένα χταπόδια ζουν συνήθως ένα με δύο χρόνια. Όταν γεννούν αυγά, σταματούν να τρώνε ή να φροντίζουν τον εαυτό τους, αφιερώνοντας το υπόλοιπο της ζωής τους στην προστασία της φωλιάς τους μέχρι να εκκολαφθούν τα αυγά τους.

Οι ειδικοί διαβεβαίωσαν τον Κλίφορντ ότι τα αυγά της Terrance δεν μπορούσαν να γονιμοποιηθούν, κάτι που σήμαινε ότι δεν θα εκκολάπτονταν ποτέ. Ο Κλίφορντ και η οικογένειά του τάιζαν με το χέρι την Terrance, η οποία δεν το κουνούσε λεπτό από τη φωλιά της. Αλλά, προς μεγάλη έκπληξη όλων, και τα 50 αυγά της Terrance εκκολάφθηκαν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Κλίφορντ τηλεφώνησε σε τοπικά ενυδρεία και ερευνητικές εγκαταστάσεις εκλιπαρώντας τους να πάρουν τα μωρά. Όλοι αρνήθηκαν. Έτσι, έκανε την επόμενη λογική κίνηση: κατέφυγε στο TikTok, μοιράζοντας τα βίντεο που προηγουμένως είχε δημοσιεύσει μόνο για φίλους και οικογένεια στον ιδιωτικό λογαριασμό του στο Instagram.

Ο λογαριασμός του εκτοξεύτηκε σε δημοτικότητα και τώρα βρίσκεται σε επικοινωνία με μεγάλα ενυδρεία, πανεπιστήμια και ερευνητικές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα που ενδιαφέρονται να πάρουν τα χταπόδια. Έχει, επίσης, ζητήσει από το Διαδίκτυο ονόματα για τα μωρά - όσο πιο αστεία τόσο το καλύτερο. Το αγαπημένο του; InverteBrett.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εμπειρία αυτή είχε αρκετές προκλήσεις, λέει, αλλά, βλέποντας τη χαρά που έφερε στον Καλ, καθώς και στον 6χρονο γιο του Λάιλ, άξιζε τον κόπο. Ήταν, επίσης, ξεχωριστό να βλέπεις το Διαδίκτυο -έναν χώρο που είναι γνωστό ότι διχάζει- να συσπειρώνεται σχεδόν ομόφωνα για να υποστηρίξει αυτόν και την οικογένειά του καθώς αντιμετωπίζουν τα σκαμπανεβάσματα και τις δυσκολίες του ταξιδιού τους με το χταπόδι.

«Υπάρχουν πάρα πολλές τύψεις», παραδέχεται. «Μακάρι να μην είχα ανοίξει τη βαλβίδα με αυτόν τον τρόπο και να μην είχα ρίξει όλο αυτό το βρώμικο θαλασσινό νερό στο λευκό χαλί των παιδιών μου. Αυτό είναι σίγουρα μια λύπη. Αλλά συνολικά όχι, ήταν μια απολύτως διασκεδαστική εμπειρία, όχι μόνο για μένα, αλλά και για τα παιδιά μου».

Τι ακολουθεί για τον μπαμπά και τα χταπόδια του

Ο Κλίφορντ λέει ότι τα μικρά χταπόδια δεν έχουν μεταφερθεί ακόμα και μένουν με τον «δρα Τιμ», έναν οικογενειακό φίλο και επιστήμονα ερπετών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνήθως μόνο το 1%-5% των μωρών αυτών επιβιώνει μέχρι την ενηλικίωσή του, λέει ο πατέρας, αλλά δύο μήνες μετά την εκκόλαψη το εντυπωσιακό 50% των μωρών της Terrance είναι ακόμα ζωντανά: «Κάθε επιστήμονας με τον οποίο μιλάω είναι έκπληκτος».

Ο Κλίφορντ λέει ότι απώτερος στόχος του είναι οι ακόλουθοί του στο TikTok στην Οκλαχόμα να μπορούν να επισκεφθούν τους απογόνους της Terrance στα τοπικά τους ενυδρεία μόλις τα μωρά βρουν τα νέα τους σπίτια.

Όσο για την Terrance, λέει «με κάποιον τρόπο είναι ακόμα ζωντανή. Είναι καλά. Απλώς, ζει το υπόλοιπο της ζωής της στη δεξαμενή μόνη της. Πιθανότατα θα πεθάνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αν και οι υποθέσεις μου γι’ αυτήν ήταν μέχρι τώρα λανθασμένες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χταπόδι κατοικίδιο ενυδρείο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ