Οι 5 τάσεις στα τρόφιμα που θα επικρατήσουν το 2023 - iefimerida.gr

Οι 5 τάσεις στα τρόφιμα που θα επικρατήσουν το 2023

Τα φυτικά γαλακτοκομικά προϊόντα θα κυριαρχήσουν το 2023
Τα φυτικά γαλακτοκομικά προϊόντα θα κυριαρχήσουν το 2023
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπάρχουν trends στη μόδα, στη διακόσμηση αλλά τάσεις στο φαγητό δεν ακούμε και τόσο συχνά. Κι όμως, δύο κορυφαίοι διαιτολόγοι, αποκαλύπτουν ποια τρόφιμα θα εντάξουμε στο διαιτολόγιό μας το 2023.

Η Σούζι Μπάρελ από το Σίδνεϊ και η Λιάν Γουάρντ από το Μπρισμπέιν, πιστεύουν ότι τίποτα δε θα μεγαλύτερος στα trends το 2023 όσο οι κονσέρβες, με την «επανάσταση των ψαριών σε κονσέρβα» να κυριαρχεί το 2023.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Με τα φρέσκα τρόφιμα να κοστίζουν τόσο πολύ και ιδιαίτερα τις πρωτεΐνες ανά κιλό, αν κοιτάξετε την τιμή των κονσερβοποιημένων ψαριών, όπως οι σαρδέλες και οι ρέγγες, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα γίνουν must» δήλωσε η Σούζι στο podcast «The Nutrition Couch».

1. Επανάσταση των κονσερβοποιημένων ψαριών

Η πρώτη τάση που θα κάνει θραύση το 2023 είναι η άνοδος των κονσερβοποιημένων ψαριών. Οι διαιτολόγοι συμφώνησαν και οι δύο πως τρόφιμα όπως οι σαρδέλες, η ρέγγα, ο τόνος και το σκουμπρί είναι ένας οικονομικός τρόπος για να πάρετε άφθονα ωμέγα-3 χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε πολλά για ακριβά ψάρια όπως ο σολομός.

Ζυμαρικά με σαρδέλες σε κονσέρβα
Ζυμαρικά με σαρδέλες σε κονσέρβα/Φωτογραφία: Instagram/gabepllrn

«Στην Σκανδιναβία τρώνε ήδη πολλά ψάρια σε κονσέρβα επειδή είναι τόσο υγιεινά και καλά για τον κόσμο» είπε η Σούζι. «Αν σας αρέσει, είναι πολύ οικονομικό να προσθέσετε τόνο, σαρδέλες ή σκουμπρί στα γεύματά σας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, το hashtag «Ραντεβού με κονσερβοποιημένα ψάρια» (Tin Fish date night), έχει γίνει trend στο TikTok τους τελευταίους μήνες, με πολλούς να χρησιμοποιούν κονσερβοποιημένες σαρδέλες, στρείδια ή μύδια ως συστατικό στα γεύματά τους.

2. Φαρμακευτικά μανιτάρια

Η δεύτερη διατροφική τάση που πρόκειται να κυριαρχήσει το 2023 είναι τα «φαρμακευτικά μανιτάρια» ή προσαρμογόνα.

Τα προσαρμογόνα είναι φυτά και μανιτάρια που βοηθούν το σώμα σας να ανταποκριθεί στο στρες, το άγχος, την κούραση και την συνολική ευεξία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ρόφημα με φαρμακευτικά μανιτάρια
Ρόφημα με φαρμακευτικά μανιτάρια/Φωτογραφία: Instagram/lakeandoaktea

«Θυμάμαι πριν από χρόνια όταν πήγα στο Λος Άντζελες και παρήγγειλα έναν καφέ και με ρώτησαν ποια ‘μανιτάρια’ θα ήθελα στον καφέ μου, αλλά το όλο θέμα με τα φαρμακευτικά αυτά φυτά δεν έχει γίνει ακόμη δημοφιλές σε όλο τον κόσμο» είπε η Λιάν. «Νομίζω ότι το 2023 θα είναι η χρονιά που τα φαρμακευτικά μανιτάρια θα γίνουν μέρος της επικρατούσας τάσης».

3. Ζυμαρικά 2.0

Τα ζυμαρικά που παρασκευάζονται από ρεβίθια, φακές και όσπρια έχουν πλέον μπει στα ντουλάπια πολλών σπιτιών. Και πολλοί προβλέπουν πως το 2023 θα δούμε ακόμα περισσότερα εναλλακτικά ζυμαρικά να μπαίνουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ και στα πιάτα μας.

«Τα ζυμαρικά από κολοκυθάκια, τα ζυμαρικά γλυκοπατάτας, τα σπαγγέτι κολοκύθας, όλα αυτά τα ζυμαρικά με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και φυτική βάση θα αποτελέσουν μεγάλη τάση το 2023» δήλωσε η Λιάν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ζυμαρικά γλυκοπατάτας
Ζυμαρικά γλυκοπατάτας/Φωτογραφία: Instagram/ tapbrewingcompany

«Ο κύριος λόγος είναι ότι όλοι μας έχουμε πλέον μεγαλύτερη συνείδηση της υγείας και αναζητούμε υγιεινούς και νόστιμους τρόπους για να ενισχύσουμε την πρόσληψη φρούτων και λαχανικών. Μερικά από τα πιο ασυνήθιστα ζυμαρικά που μπορεί να δείτε περιλαμβάνουν αυτά που φτιάχνονται από καρδιές φοίνικα και πράσινες μπανάνες.

4. Χουρμάδες

«Οι χουρμάδες επιστρέφουν ως σούπερ τροφή» λέει η Σούζι. «Θα δούμε τον κόσμο να τις χρησιμοποιεί ιδιαίτερα στη ζαχαροπλαστική ως υποκατάστατο της ζάχαρης αντί της κανονικής ζάχαρης, είτε μέσω πάστας χουρμάδων είτε μέσω ζάχαρης χουρμάδων».

Γλυκό με χουρμάδες
Γλυκό με χουρμάδες/Φωτογραφία: Instagram/recipebreakout
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι χουρμάδες είναι ένα αρχαίο φρούτο της Μέσης Ανατολής που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα και είναι δημοφιλείς στους κύκλους υγιεινής διατροφής επειδή είναι πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά. Πολλοί υποστηρικτές τους, ισχυρίζονται ότι τους βοηθούν τόσο στην υγεία του εντέρου τους όσο και στη συνολική υγεία των οστών τους.

5. Τα πάντα με βάση τα φυτά

Η φυτική βάση ως τάση δε θα πάει πουθενά τους επόμενους 12 μήνες, συμφώνησαν οι διαιτολόγοι, με τα φυτικά γαλακτοκομικά προϊόντα και τις εναλλακτικές λύσεις κρέατος να γίνονται όλο και μεγαλύτερες.

Ένα φυτικό γεύμα
Ένα φυτικό γεύμα/Φωτογραφία: Instagram/earthtotablebondi

«Η ζαχαροπλαστική με βάση τα φυτά είναι επίσης τεράστια, με περισσότερα προϊόντα να αναμένεται πως θα κυκλοφορήσουν» δήλωσε η Λιάν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τάση trend τρόφιμα ζυμαρικά ψάρια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ