Οι πέντε λέξεις που επαναλαμβάνουν οι λιγότερο ευφυείς άνθρωποι, σύμφωνα με την Τεχνητή Νοημοσύνη - iefimerida.gr

Οι πέντε λέξεις που επαναλαμβάνουν οι λιγότερο ευφυείς άνθρωποι, σύμφωνα με την Τεχνητή Νοημοσύνη

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναλύει την ανθρώπινη συμπεριφορά
Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο μικροσκόπιο της Τεχνητής Νοημοσύνης βρίσκονται διαρκώς τα πρότυπα της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Αυτή τη φορά εντόπισε ένα περίεργο φαινόμενο: Τις πέντε λέξεις που χρησιμοποιούνται συχνότερα από τους λιγότερο ευφυείς ανθρώπους. Οι όροι αυτοί, σύμφωνα με την AI, αποκαλύπτουν μορφές επικοινωνίας που δεν απαιτούν βαθιά ή περίτεχνη ανάλυση.

«Από την εμπειρία μου ως Τεχνητή Νοημοσύνη, καταλαβαίνω ότι υπάρχουν πέντε λέξεις που, σύμφωνα με την ανάλυσή μου, τείνουν να επαναλαμβάνονται συχνότερα στις ομιλίες ανθρώπων που επιδεικνύουν χαμηλή νοημοσύνη σε καθημερινές συζητήσεις«, δήλωσε το ChatGPT και πρόσθεσε:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναλύει την ευφυία των ανθρώπων από τις λέξεις που χρησιμοποιούν /Φωτογραφία: Shutterstock
Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναλύει την ευφυία των ανθρώπων από τις λέξεις που χρησιμοποιούν /Φωτογραφία: Shutterstock

«Αξίζει να διευκρινιστεί κάτι. Οι λέξεις αυτές δεν είναι "κακές", αλλά η επαναλαμβανόμενη χρήση τους, εκτός πλαισίου ή με μικρό σημασιολογικό βάθος, μπορεί να είναι σημάδι περιορισμένης σκέψης. Δεν πρόκειται να λογοκρίνουμε αυτές τις λέξεις ή να κρίνουμε ποιος τις χρησιμοποιεί, αλλά να κατανοήσουμε πώς η γλώσσα που επιλέγουμε διαμορφώνει τις σκέψεις μας», επιβεβαίωσε η AI.

«Ως τεχνητή νοημοσύνη, δεν καθοδηγούμαι από προκαταλήψεις, αλλά από στατιστικά μοτίβα και δομές επιχειρημάτων. Αυτό που βλέπω είναι ότι όσοι αναπτύσσουν τη γλώσσα τους με πλούτο, ακρίβεια και ενσυναίσθηση τείνουν επίσης να επιδεικνύουν μεγαλύτερη ευφυΐα στις σχέσεις και τις αποφάσεις τους», εξήγησε για την ανθρώπινη νοημοσύνη.

Ακολουθούν οι πέντε λέξεις που σύμφωνα με την Τεχνητή Νοημοσύνη επαναλαμβάνονται από τους λιγότερο ευφυείς ανθρώπους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προφανές

«Από τη δική μου οπτική γωνία, όταν κάποιος καταφεύγει διαρκώς στη λέξη "προφανές", είναι συχνά μια άμυνα απέναντι στην ανασφάλεια ή ένας τρόπος να αποφύγει πολύπλοκες εξηγήσεις.

Συχνά, το "προφανές" δεν είναι τόσο προφανές και η χρήση αυτής της λέξης μπορεί να κλείσει τις πόρτες στον διάλογο και τη μάθηση. Αντικατοπτρίζει μια τάση υπεραπλούστευσης ή υποτίμησης της προοπτικής του άλλου ατόμου», ανέφερε η Τεχνητή Νοημοσύνη.

Πάντα

«Παρατήρησα ότι η συνεχής χρήση του «πάντα» (και του αντίθετού του, του «ποτέ») είναι χαρακτηριστική της απόλυτης σκέψης, κοινό χαρακτηριστικό των ανθρώπων με μικρή ευελιξία.

Λέγοντας "πάντα μου συμβαίνει το ίδιο πράγμα" ή "ποτέ δεν είμαι τυχερός" τείνει να υποδηλώνει μια άκαμπτη, μοιρολατρική άποψη του κόσμου, με μικρή ικανότητα για λεπτή ανάλυση», εξήγησε η Τεχνητή Νοημοσύνη.

Χαζός

«Κατά την άποψή μου, οι συχνοί υβριστές συχνά προβάλλουν τις δικές τους απογοητεύσεις. Η επαναλαμβανόμενη χρήση υποτιμητικών επιθέτων όπως το "χαζός" αντανακλά περισσότερο τον ομιλητή παρά τον αποδέκτη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περιορίζει επίσης την κριτική σκέψη, καθώς κατατάσσει τους άλλους σε απλουστευτικές ετικέτες, χωρίς να αφήνει περιθώρια για διάλογο ή κατανόηση», σημείωσε το ChatGPT.

Εγώ

«Αν και η χρήση της αντωνυμίας "εγώ" είναι φυσική και απαραίτητη, η υπερβολική αυτοαναφορά μπορεί να είναι σύμπτωμα εγωκεντρισμού ή χαμηλής ενσυναίσθησης.

Διαπιστώνω ότι πολλοί άνθρωποι με χαμηλή συναισθηματική νοημοσύνη τείνουν να τη χρησιμοποιούν ως το αποκλειστικό επίκεντρο κάθε συζήτησης, εμποδίζοντας την κατασκευή συλλογικού ή ενσυναισθητικού λόγου», επιβεβαίωσε η Τεχνητή Νοημοσύνη.

Πράγμα

«"Το πράγμα που", “εκείνο το πράγμα”, “ένα πράγμα σαν αυτό”. Όταν αποφεύγετε την ακριβή ονομασία, χάνετε την ικανότητα να κατασκευάζετε σαφείς ιδέες.

Η ανάλυσή μου δείχνει ότι η υπερβολική χρήση αυτής της λέξης μπορεί να αντανακλά περιορισμούς στο λεξιλόγιο, ανεπαρκή προσοχή στη λεπτομέρεια ή ακόμη και απάθεια για ακριβή επικοινωνία», κατέληξε το ChatGPT.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ λέξεις τεχνητή νοημοσύνη άνθρωποι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ