Οι πατάτες βρίσκονται στην κουζίνα σχεδόν κάθε σπιτιού. Είναι από τις αγαπημένες μας τροφές, γιατί πάει με όλα και μπορείς να δημιουργήσεις πολλά και διαφορετικά πιάτα.
Μπορεί όμως να αντιμετωπίσουμε κάποια μικρά προβλήματα που όμως λύνονται εύκολα. Για παράδειγμα, συχνά καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες μας και τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη. Κόβουμε και άλλα υλικά, όπως λαχανικά, κρέας κτλ. Τότε παρατηρούμε ότι οι πατάτες μας από κίτρινες, αρχίζουν να παίρνουν ένα καφέ χρώμα, δηλαδή μαυρίζουν.
Οι πατάτες αρχίζουν να μαυρίζουν από την οξείδωση των ενζύμων όταν έρχονται σε επαφή με τον αέρα. Μην ανησυχείτε όμως. Υπάρχει ένα μυστικό που θα σας βοηθήσει να προστατέψετε τις πατάτες και να μην μαυρίζουν τόσο εύκολα. Tο μόνο που έχετε να κάνετε είναι, αφού τις κόψετε να κάνετε ένα πράγμα.
Διαβάστε το τρικ για να μην μαυρίζουν οι πατάτες στο Bovary.gr