Βραβείο Όσκαρ κατέκτησε η 73χρονη Γιου Γιουνγκ Γουν, και έγραψε ιστορία ως η πρώτη Κορεάτισσα που κατακτά το πολυπόθητο αγαλματίδιο. Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε εντύπωση είναι το φλερτ της με τον Μπραντ Πιτ.
Η πρωταγωνίστρια της ταινίας «Minari» ανέβηκε στην σκηνή για να παραλάβει το Όσκαρ β' Γυναικείου Ρόλου, σε μια εκδήλωση διαφορετική από τις άλλες χρονιές λόγω κορωνοϊού, από τον Μπραντ Πιτ, ο οποίος και ήταν παραγωγός στην ταινία της, δε δίστασε να φλερτάρει μαζί του επί σκηνής.
Το φλερτ στον Μπραντ Πιτ
«Κύριε Μπραντ Πιτ. Επιτέλους, χαίρομαι που σε γνωρίζω. Πού ήσουν όταν κάναμε γυρίσματα στην Τούλσα;» είπε στην αρχή της ομιλίας αποδοχής της καθώς ο Πιτ στεκόταν εκτός σκηνής. «Και πάλι όμως, χαίρομαι που σε γνωρίζω» πρόσθεσε η Γουν ενώ ο διάσημος ηθοποιός της έριξε ένα χαμόγελο από τα παρασκήνια.
Η Κορεάτισσα ηθοποιός κατάφερε να κερδίσει άλλα διάσημα ονόματα στο βραβείο Καλύτερης ηθοποιού, τα οποία ήταν: οι Μαρία Μπακάλοβα για το Μποράτ, η Γκλεν Κλόουζ και το Hillbilly Elegy, η Ολίβια Κόλμαν για την ταινία «Ο πατέρας», και την Αμάντα Σέφριντ για το «Mank».
Φυσικά, στον λόγο αποδοχής της, φρόντισε να τονίσει στις υπόλοιπες συναδέρφους της ότι όλοι ήταν νικητές. «Πώς μπορώ να κερδίσω την Γκλεν Κλόουζ; Την έχω δει τόσες φορές σε ταινίες» είπε η Γουν, η οποία πρόσθεσε ότι έπαιξαν τόσο διαφορετικούς ρόλους και πως δεν θα έπρεπε να ανταγωνίζονται μεταξύ τους. «Απόψε είμαι εδώ, απλώς ίσως είχα λίγη περισσότερη τύχη. Είμαι πιο τυχερή από εσάς» είπε η Γουν. Ευχαρίστησε επίσης τα δύο παιδιά της «που με έκαναν να βγω και να δουλέψω» και αφιέρωσε το βραβείο στον πρώτο σκηνοθέτη της Κιμ Κι γιουνγκ που πέθανε το 1998 σε ηλικία 78 ετών.
Ο Μπραντ Πιτ την καταχειροκρότησε μετά την ομιλία της από τα παρασκήνια και στη συνέχεια την συνόδευσε εκτός σκηνής όπου της έδωσε το φάκελο με το όνομά της.
Γράφει ιστορία η Γουν
Να σημειωθεί πως δεν έχει προταθεί ξανά Κορεάτης ηθοποιός για Όσκαρ και μόνο μία Ασιάτισσα έχει κερδίσει το συγκεκριμένο βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού, η Μιγιόσι Ουμέκι, με καταγωγή από την Ιαπωνία και την Αμερική, η οποία κέρδισε το Όσκαρ για την «Sayonara», το 1957.
Υπενθυμίζεται ότι η ταινία «Minari» ακολουθεί μια οικογένεια Νοτιοκορεατών που προσπαθούν να τα καταφέρουν στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του ΄80.