Η νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν, βασισμένη στην «Οδύσσεια» του Ομήρου, είναι μία από τις πιο αναμενόμενες παραγωγές του κινηματογράφου.
Το γεγονός ότι το έργο εμπλέκει ένα τόσο εντυπωσιακό καστ, με τον Ματ Ντέιμον στον ρόλο του Οδυσσέα, τη Ζεντάγια ως Αθηνά και άλλους μεγάλους ηθοποιούς όπως η Αν Χάθαγουεϊ και ο Τομ Χόλαντ, αυξάνει ακόμα περισσότερο τις προσδοκίες.
Οι φωτογραφίες από τα γυρίσματα στις Αιγάδες Νήσους αποκαλύπτουν το εντυπωσιακό σκηνικό και τη συνεργασία του Νόλαν με τους ηθοποιούς, κάτι που σίγουρα ενθουσιάζει τους θαυμαστές της «Οδύσσειας» αλλά και των ταινιών του σκηνοθέτη. Η τοποθεσία, με τις σπηλιές της, είναι ιδανική για να αποδώσει τη μαγευτική και μυθική ατμόσφαιρα της αρχαίας ελληνικής επικής ιστορίας.
Το γεγονός ότι ήδη γυρίστηκαν σκηνές στην Ελλάδα, όπως στη Μεθώνη και τη Βοϊδοκοιλιά, προσδίδει επιπλέον αυθεντικότητα στην παραγωγή και αναδεικνύει την ισχυρή σύνδεση με τις ρίζες του έργου.
Μένει να δούμε πώς θα αποδώσει ο Νόλαν το έπος του Ομήρου και πώς οι ηθοποιοί θα ερμηνεύσουν τους χαρακτηριστικούς ρόλους από την ελληνική μυθολογία.