Για τους λάτρεις του καφέ, ο εσπρέσο είναι η πεμπτουσία του καφέ.
Το όνομα τα λέει όλα: Eνας εσπρέσο καφές πρέπει να απολαμβάνεται ακριβώς τη στιγμή που φτιάχνεται. Συνδυάζει πλούσια, αρωματική και βελούδινη γεύση. Οι παλιοί έλεγαν ότι ο καφές θέλει τέχνη και είχαν δίκιο. Αυτό ισχύει για κάθε είδους καφέ, ακόμη και για τον εσπρέσο. Και μπορεί οι μηχανές με κάψουλες να έχουν γίνει ανάρπαστες καθώς φτιάχνεις το εσπρεσάκι σου στο λεπτό, ωστόσο, οι πραγματικοί coffee lovers προτιμούν τον πιο δύσκολο και παραδοσιακό τρόπο.
Διαλέγουν κόκκους καφέ, καβουρδισμένους και αλεσμένους (ή και όχι), νερό, θερμοκρασία και κάνουν το τελετουργικό τους. Ωστόσο, από ό,τι φαίνεται, τα πράγματα μπορεί να είναι ακόμη πιο πολύπλοκα για τους φαν του εσπρέσο. Σύμφωνα με νέα έρευνα, ο συνηθισμένος τρόπος με τον οποίο φτιάχνουμε καφέ εσπρέσο μπορεί να μην είναι και ο σωστός.
Διαβάστε τον σωστό τρόπο για να φτιάχνετε τον εσπρέσο στο Bovary.gr