Ένα παράξενο νέο food trend έχει κατακτήσει το Διαδίκτυο και τα social media και ακούει στο όνομα «ξηρό γιαούρτι».
Από τα αγγούρια τουρσί μέχρι τις σανίδες βουτύρου, φαίνεται ότι μια νέα τάση γίνεται viral στο TikTok κάθε δεύτερη εβδομάδα.
Και η τελευταία εμμονή δεν είναι μόνο νόστιμη, αλλά και εξαιρετικά υγιεινή.
Η Gen Z έχει ξετρελαθεί με το αποξηραμένο γιαούρτι, με εκατοντάδες δημοσιεύσεις αφιερωμένες στην παρασκευή, τη δοκιμή και την κριτική του να κατακλύζουν την πλατφόρμα με βίντεο τις τελευταίες εβδομάδες.
Τι είναι αυτό το νέο food trend του TikTok
Η νέα μόδα φαίνεται αρκετά εύκολη στη δημιουργία: Απλά παίρνετε λίγο γιαούρτι, το τυλίγετε σε μια χαρτοπετσέτα και βάζετε κάτι βαρύ πάνω του για να «βοηθήσει να βγει η υγρασία», αναφέρει το Takeout.
Στη συνέχεια, το αφήνετε στο ψυγείο σας για 48 ώρες και έχετε δημιουργήσει το viral σνακ.
Μόλις είναι έτοιμο, το γιαούρτι αποκτά μια σύσταση σαν άργιλος, ενώ διατηρεί τη νόστιμη γεύση και τη θρεπτική του αξία.
Η influencer Michelle Brown κατέγραψε τον εαυτό της να φτιάχνει το σνακ στο TikTok και έγινε viral, με τα βίντεό της να έχουν περισσότερες από 21 εκατομμύρια προβολές συνολικά.
Παραδέχτηκε ότι το δικό της δεν έβγαινε τόσο «στεγνό όσο ήθελε», παρά το γεγονός ότι το άφησε στο ψυγείο για τρεις ημέρες.
Θεώρησε ότι μπορεί να οφείλεται στο ότι χρησιμοποίησε γιαούρτι με γεύση και όχι απλό, αναφέροντας ότι τα φρούτα προσθέτουν περισσότερη «υγρασία».
Η σταρ των social media περιέγραψε την υφή σαν «τυρί κρέμα» ή «γλάσο» και παραδέχτηκε ότι δεν ήταν σίγουρη αν της άρεσε.
«Ουάου, είναι παχύ, δεν ξέρω αν μου αρέσει το πάχος», είπε αφού το δοκίμασε. «Κολλάει σε κάθε σημείο του στόματός σου. Η γεύση δεν έχει αλλάξει τόσο πολύ. Νομίζω ότι θα ήταν πολύ καλό με μερικά φρούτα και γκρανόλα πάνω του».
«Είναι σαν να τρως κάτι παχύρρευστο… σαν γλάσο», πρόσθεσε.
Μια άλλη σταρ του TikTok, η Kelita Rosita, έφτιαξε τη δική της εκδοχή για το ξηρό γιαούρτι και ήταν πιο ικανοποιημένη με τα αποτελέσματα.
Εξήγησε στο βίντεο ότι δεν είναι λάτρης του γιαουρτιού, οπότε χρησιμοποίησε sour cream και μαρμελάδα βερίκοκο (για γεύση). «Είμαι εντυπωσιασμένη», δήλωσε.
Σύμφωνα με το Takeout, το τρόφιμο προέρχεται από κάτι δημοφιλές στη Μέση Ανατολή, γνωστό ως labneh, το οποίο είναι ένα «άλειμμα που γίνεται με το στράγγισμα του γιαουρτιού για την απομάκρυνση των υγρών».
Συνήθως σερβίρεται ως ντιπ και «γαρνίρεται με βότανα, μπαχαρικά ή ξηρούς καρπούς».