Πώς θα φτιάξετε την τέλεια σαλάτα σύμφωνα με διαιτολόγο – Τα 5 μυστικά [εικόνες] - iefimerida.gr

Πώς θα φτιάξετε την τέλεια σαλάτα σύμφωνα με διαιτολόγο – Τα 5 μυστικά [εικόνες]

Η τέλεια σαλάτα, σύμφωνα με διαιτολόγο
Η τέλεια σαλάτα, σύμφωνα με διαιτολόγο /Φωτογραφία: Instagram/jaimerose_nutrition
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα πέντε μυστικά της για την τέλεια σαλάτα μοιράστηκε μια διαιτολόγος και αποκάλυψε την αγαπημένη της δροσιστική συνταγή.

Η Τζέιμι Ρόουζ Τσάμπερς, από το Σίδνεϊ, είπε ότι πολλοί άνθρωποι δεν τους αρέσουν οι σαλάτες επειδή δεν καταβάλλουν αρκετή προσπάθεια για να τις φτιάξουν. Εάν όμως ακολουθήσετε μερικούς βασικούς κανόνες, τότε θα μπορέσετε να φτιάξετε ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η διαιτολόγος Τζέιμι Ρόουζ Τσάμπερς
Η διαιτολόγος Τζέιμι Ρόουζ Τσάμπερς

«Ο τρόπος που στήνω μία σαλάτα ακολουθεί το μότο ‘το περισσότερο είναι και καλύτερο δήλωσε στο Femail η διαιτολόγος. «Όσο περισσότερη ποικιλία υγιεινών συστατικών βάζεις στη σαλάτα σου, τόσο καλύτερη θα είναι και τόσο λιγότερο πιθανό είναι να χρειαστείς ένα μπισκότο ή κάτι γλυκό στις 3 το μεσημέρι». Ποια είναι όμως τα μυστικά της για την τέλεια σαλάτα;

1. Επιλέξτε πολύχρωμα συστατικά

Αρχικά, η διαιτολόγος λέει ότι πρέπει να ξεπεράσετε την ιδέα πως η σαλάτα αποτελείται από μαρούλι, ντομάτα και αγγούρι. «Ανακατέψτε τα συστατικά σας και επιλέξτε μια ποικιλία χρωμάτων» είπε. «Ξεκινώ με μια βάση φύλλων τα οποία σκορπίζω, όπως baby σπανάκι, ή τραγανό μαρούλι και άσπρο λάχανο».

Μετά από αυτό, η διαιτολόγος προσθέτει «όλα τα λαχανικά σαλάτας» που έχει. Μερικά από τα αγαπημένα της είναι το καρότο, η ντομάτα, το αγγούρι, τα φασόλια, τα παντζάρια και διάφοροι βλαστοί. Εκτός από τα παραπάνω, είπε ότι της αρέσει να προσθέτει ένα λαχανικό που έχει υποστεί ζύμωση, οπότε βάζει λίγο τουρσί λάχανο ή ξινολάχανο. Με αυτό τον τρόπο, έχει μια τέλεια υγιή βάση σαλάτας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ζεστή σαλάτα με λαχανικά, φακές και dressing γιαουρτιού
Ζεστή σαλάτα με λαχανικά, φακές και dressing γιαουρτιού

2. Προσθέστε πρωτεΐνη

Το δεύτερο βήμα για την τέλεια σαλάτα είναι μια πηγή πρωτεΐνης. «Για μένα, η πρωτεΐνη είναι συχνά λίγο κοτόπουλο που έχει απομείνει ή σολομός ή τόνος σε κονσέρβα» εξηγεί. «Η πρωτεΐνη είναι αυτή που θα σας κρατήσει χορτάτους για αρκετές ώρες».

Συστατικά για μια υγιεινή σαλάτα
Συστατικά για μια υγιεινή σαλάτα

3. Μην αποφεύγετε τους υδατάνθρακες

Πολλοί άνθρωποι που προσπαθούν να είναι υγιείς τρώγοντας σαλάτες πιστεύουν ότι πρέπει να αποφύγουν τους υδατάνθρακες. Αλλά η Τζέιμι είπε ότι δεν πρέπει να τους βγάζετε από τη διατροφή σας, διότι διαφορετικά θα καταλήξετε να «πεινάτε αρκετά γρήγορα». «Λατρεύω μια μικρή κονσέρβα με καλαμπόκι ή ρεβίθια, ή μερικά κράκερ ολικής αλέσεως στο πλάι» είπε, προσθέτοντας: «Άλλες εξαιρετικές επιλογές θα μπορούσαν να είναι ψητά λαχανικά, καστανό ρύζι, κριθάρι ή κινόα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σαλάτα με ασιατικά συστατικά
Σαλάτα με ασιατικά συστατικά

4. Σκεφτείτε την υφή και προσθέστε λίπη

«Σκεφτείτε την υφή της σαλάτας σας» δήλωσε. «Θα γίνει μαλακή από τα φύλλα και ίσως πρέπει να βάλετε μια πηγή λίπους όπως το αβοκάντο ενώ για το τραγανό στοιχείο μπορείτε να προσθέσετε ψημένους ξηρούς καρπούς ή σπόρους».

5. Μην παραλείπετε την σος

Τέλος, μια σαλάτα δεν θα είναι ποτέ εύγευστη εάν δεν προσθέσετε κάποιο dressing. «Μια σος φτιαγμένη με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και οξύ (χυμός λεμονιού ή ξύδι) και λίγο αλάτι, μπορεί να κάνει ακόμη και τα πιο βαρετά λαχανικά να έχουν απίστευτη γεύση» είπε η διαιτολόγος. «Επιπλέον αυτά τα λίπη βοηθούν στην απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών στα λαχανικά και το οξύ μπορεί να βοηθήσει στην πέψη».

Σαλάτα με λαχανικά και τόνο
Η αγαπημένη της σαλάτα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αγαπημένη της δροσιστική σαλάτα

Συστατικά:

  • Ένα φλιτζάνι μικτά φύλλα σαλάτας
  • Μισό μικρό καρότο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/3 από ένα αγγουράκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ¼ κόκκινης πιπεριάς, ψιλοκομμένη
  • Έξι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • Μια μίνι κονσέρβα καλαμποκιού, στραγγισμένο
  • ½ μικρό αβοκάντο ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 3 τουρσί άνηθο, χοντροκομμένα
  • Ένα αυγό, βρασμένο και ψιλοκομμένο
  • 95 γραμμάρια τόνου σε λάδι, μερικώς στραγγισμένο
  • Δύο κουταλάκια μαγιονέζας
  • Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Μισό μεγάλο λεμόνι
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ετοιμασία:

  • Προσθέστε όλα τα λαχανικά σε ένα μπόλ, συμπεριλαμβανομένου του καλαμποκιού και του αβοκάντο.
  • Από πάνω ρίξτε το ψιλοκομμένο αυγό
  • Ρίξτε τον τόνο σε ένα μικρό μπολ και πολτοποιήστε περίπου με ένα κουταλάκι του γλυκού μαγιονέζα, προτού το βάλετε πάνω στη σαλάτα
  • Ρίξτε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και το χυμό ενός λεμονιού πάνω από τη σαλάτα.
  • Αλατοπιπερώστε και καλή σας όρεξη.

Φωτογραφίες: Instagram/jaimerose_nutrition

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ