Τα ακτινίδια είτε τα αγαπούν, είτε τα μισούν πολύ. Δεν υπάρχει κάτι ενδιάμεσο μιας και η γεύση τους σε κάποιους αρέσει και σε κάποιους όχι.
Οι ευεργετικές ιδιότητες του ακτινιδίου είναι γνωστές, ωστόσο, αυτές μπορούν να αυξηθούν με μια απλή κίνηση. Εάν μαζί με τον ζουμερό μέρος καταναλώνετε και τη φλούδα.
Ναι, η τραχιά και χνουδωτή φλούδα του ακτινιδίου είναι άκρως ωφέλιμη. «Η φλούδα των ακτινιδίων είναι εντελώς βρώσιμη και κάνει το θρεπτικό φρούτο ακόμα πιο ωφέλιμο», αναφέρει φορέας στην Καλιφόρνια.
Μελέτη έδειξε πως το ακτινίδιο, το οποίο είναι δημοφιλές εξαγώγιμο προϊόν της χώρας μας, είναι γεμάτο από θρεπτικά συστατικά που περιλαμβάνουν σχεδόν τη διπλάσια ποσότητα βιταμίνης C από το πορτοκαλί και περισσότερο κάλιο από μια μπανάνα.
Η γεύση της φλούδα του ακτινίδιου είναι ακριβώς όπως και το εσωτερικό του, πολύ ιδιαίτερη.
Εάν δεν θέλετε να την γευτείτε ως έχει μπορείτε να την βάλετε στο μπλέντερ μαζί με όλο το εσωτερικό τους και να φτιάξετε ένα πολύ νόστιμο χυμό.