Η «φρενίτιδα» Barbie δεν λέει να κοπάσει, με την blockbuster επιτυχία, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Μάργκο Ρόμπι (ως «Μπάρμπι») και Ράιαν Γκόσλιγνκ (ως «Κεν»), όχι μόνο να σημειώνει εισπρακτικά ρεκόρ αλλά παράλληλα να δίνει νέες ιδέες, πλασμένες από τον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης.
Έτσι, με βάση την επαναφορά στο προσκήνιο της «θρυλικής» κούκλας, ένα ερώτημα θα μπορούσε να είναι το εξής: Πώς θα έμοιαζαν άνθρωποι του πραγματικού κόσμου αν ήταν φιγούρες του «σύμπαντος» του γνωστού brand της Mattel.
Η απάντηση δίνεται από τον αμερικανικό ιστότοπο BaiRBIE.me, που παράγει και την αντίστοιχη κούκλα, με βάση μια φωτογραφία.
Η ιδέα ανήκε στην «Daily Mail», όμως θα μπορούσε κάλλιστα να εφαρμοστεί και στην εγχώρια πολιτική πραγματικότητα, όπως δείχνουν οι παρακάτω φωτογραφίες:
Το βρετανικό μέσο, βέβαια, ετοίμασε κάτι ανάλογο για τη βρετανική βασιλική οικογένεια, αλλά και για διεθνούς φήμης celebrities του καλλιτεχνικού και όχι μόνο στερεώματος.
Το απίστευτο ρεκόρ 15ετίας που έσπασε η «Barbie»
Η ταινία της Γκρέτα Γκέργουικ «σπάει» όλα τα ρεκόρ... Σύμφωνα με το Variety, πέντε μέρες μετά την έναρξη προβολής της «Barbie», οι εισπράξεις της ταινίας με πρωταγωνιστές τη Μάργκο Ρόμπι ως τη διάσημη κούκλα και τον Ράιαν Γκόσλινγκ στον ρόλο του Κεν ήταν πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια.
Το ποσό είναι το υψηλότερο για ταινία που κυκλοφορεί από τη Warner Bros. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε και διατήρησε για 15 χρόνια το σίκουελ του Batman, σε σκηνοθεσία Κρίστοφερ Νόλαν, «The Dark Knight», το οποίο είχε καταγράψει εισπράξεις 24,6 εκατομμύρια δολάρια.
Η Barbie έχει ήδη αποδειχθεί τεράστια οικονομική επιτυχία για τη Warner Bros. Πριν από την «Barbie», το καλύτερο άνοιγμα Σαββατοκύριακου στις ΗΠΑ είχε η ταινία «The Super Mario Bros. Movie», με 146,3 εκατομμύρια δολάρια.
Η υπόθεση της «Barbie»
Στην ταινία βλέπουμε τη Μάργκοτ Ρόμπι να πρωταγωνιστεί ως μια εκδοχή του χαρακτήρα του τίτλου που είναι γνωστός ως Stereotypical Barbie.
Η ταινία θα ακολουθεί τη στερεοτυπική Barbie, καθώς βιώνει μια πλήρη υπαρξιακή κρίση και ξεκινά ένα ταξίδι αυτο-ανακάλυψης. Μαζί της σε αυτήν τη «βόλτα» είναι ο αγαπημένος της Ken, τον οποίο υποδύεται ο Ράιαν Γκόσλινγκ.
Οι χαρακτήρες ζουν στην Barbieland, μια μητριαρχική ουτοπία. Όταν η πρωταγωνίστρια «χτυπιέται» από τις υπαρξιακές αναζητήσεις της και έχει σωματικές αλλαγές, συναντιέται με τη Weird Barbie, μια παρία στην Barbieland, η οποία της λέει ότι αυτή και όλοι όσοι ζουν στην Barbieland είναι στην πραγματικότητα ένα παιχνίδι και πως πρέπει να πάει στον πραγματικό κόσμο για να συνέλθει.
Έτσι, η στερεοτυπική Barbie χρησιμοποιεί μια πύλη για να ταξιδέψει στο Λος Άντζελες. Μαζί της πηγαίνει και ο Κεν.
Αφού ανακαλύπτει το πατριαρχικό σύστημα της Αμερικής και μαθαίνει ότι «οι άνδρες κυβερνούν τον κόσμο», ο Ken ταξιδεύει πίσω στην Barbieland όπου πείθει τους άλλους Kens να ξεσηκωθούν και να δημιουργήσουν τη δική τους πατριαρχία.