Μέσα στον σκοτεινό κόσμο του διαγωνισμού Μις Αμερική -Από μυστηριώδεις εξαφανίσεις έως απόπειρες αυτοκτονίας - iefimerida.gr

Μέσα στον σκοτεινό κόσμο του διαγωνισμού Μις Αμερική -Από μυστηριώδεις εξαφανίσεις έως απόπειρες αυτοκτονίας

H Μαίρη Λιόνα Γκέιτζ στέφθηκε Μις ΗΠΑ το 1957
H Μαίρη Λιόνα Γκέιτζ στέφθηκε Μις ΗΠΑ το 1957 / Φωτογραφία: Getty Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε όλη τη διάρκεια της 100χρονης ιστορίας του, ο διαγωνισμός Μις Αμερική είχε αρκετά σκάνδαλα, από μυστηριώδεις εξαφανίσεις, μέχρι fat-shaming μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και απόπειρες αυτοκτονίας.

Ο πρώτος διαγωνισμός Μις Αμερική έλαβε χώρα στο Ατλάντικ Σίτι του Νιου Τζέρσεϋ το 1921.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια εξαφανισμένη Μις Αμερική

Ένα από τα πρώτα σκάνδαλα αφορούσε την Μπέτι Κούπερ, τη νικήτρια του 1937. Σύμφωνα με τη Μάργκοτ Μίφλιν, η οποία έγραψε ένα βιβλίο για τους διαγωνισμούς ομορφιάς, η Κούπερ δεν ήθελε ποτέ πραγματικά να συμμετάσχει στον διαγωνισμό και αφού τον κέρδισε, δεν εμφανίστηκε στην πρώτη της επίσημη εμφάνιση.

Όπως φαίνεται, είχε ξεκινήσει ένα ειδύλλιο με τον σοφέρ που της είχαν δώσει για την εβδομάδα και εκείνος τη βοήθησε να φύγει κρυφά για να αποφύγει τα επίσημα καθήκοντά της στο διαγωνισμό.

Η Μπέτι Κούπερ ποζάρει με το τρόπαιό της αφού στέφθηκε Μις Αμερική το 1937
Η Μπέτι Κούπερ ποζάρει με το τρόπαιό της αφού στέφθηκε Μις Αμερική το 1937 / Φωτογραφία: AP Photo

Αφού η Κούπερ αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη, εξαφανίστηκε για άλλη μια φορά και δεν είχε ποτέ καμία σχέση ξανά με τον διαγωνισμό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μισογυνίστικα και fat-shaming emails

Το 2017, αποκαλύφθηκε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος του διαγωνισμού Σαμ Χάσκελ, είχε ιστορικό με το να κάνει σκληρά και συχνά μισογυνιστικά σχόλια για τις διαγωνιζόμενες, μέσω email.

Η Μις Αμερική Μπέτι Κάντρελ στο κέντρο, με τον Σαμ Χάσκελ και την πρώην Μις Αμέρικα, Βανέσα Γουίλιαμς
Η Μις Αμερική Μπέτι Κάντρελ στο κέντρο, με τον Σαμ Χάσκελ και την πρώην Μις Αμέρικα, Βανέσα Γουίλιαμς / Φωτογραφία: AP/Μελ Έβανς

Τα συγκλονιστικά email δημοσιεύθηκαν το 2017 από την HuffPost. Η Μις Αμέρικα 2013, Μάλορι Χέιγκαν, ήταν συχνός στόχος της κοροϊδίας του Χάσκελ, με τον ίδιο να σχολιάζει το βάρος της και να κάνει εικασίες για τη σεξουαλική της ζωή.

Η Μάλορι Χέιγκαν όταν στέφθηκε Μις Αμερική 2013 στο Λας Βέγκας
Η Μάλορι Χέιγκαν όταν στέφθηκε Μις Αμερική 2013 στο Λας Βέγκας / Φωτογραφία: AP /Isaac Brekken
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η «εκθρόνιση» μιας νικήτριας και οι απόπειρες αυτοκτονίας

Η νικήτρια του διαγωνισμού Miss USA του 1957, Μαίρη Λιόνα Γκέιτζ, έχασε το στέμμα της αφού αποκαλύφθηκε ότι είπε ψέματα για πολλά πράγματα
την περίοδο που διαγωνιζόταν.

Της αφαιρέθηκε ο τίτλος όταν αποκαλύφθηκε ότι ήταν 18 ετών, παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Η ίδια είχε πει ότι ήταν 21 ετών αν και αργότερα οι υπάλληλοι ανακάλυψαν ότι ήταν μόλις 18 ετών και είχε δύο παιδιά, κάτι που ήταν αντίθετο με τους κανόνες των καλλιστείων.

Σε μια συνέντευξη στο The Baltimore Sun δεκαετίες αργότερα, η Γκέιτζ αποκάλυψε ότι είχε παντρευτεί στα 14 της και είχε αρχίσει να παίρνει μέρος σε διαγωνισμούς για να αντιμετωπίσει την «καταπίεση» του γάμου της.

H Μαίρη Λιόνα Γκέιτζ στέφθηκε Μις ΗΠΑ το 1957
H Μαίρη Λιόνα Γκέιτζ στέφθηκε Μις ΗΠΑ το 1957 / Φωτογραφία: Getty Images
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφού της αφαίρεσαν τους τίτλους της, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων ότι αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πολλές φορές, ανέπτυξε εθισμό στα ναρκωτικά και αργότερα έχασε την επιμέλεια των παιδιών της. Πέθανε το 2010.

Η αφαίρεση του στέμματος από τη Βανέσα Γουίλιαμς

Η ηθοποιός Βανέσα Γουίλιαμς ήταν η πρώτη μαύρη γυναίκα που στέφθηκε Μις Αμερική το 1984.

Ωστόσο, έπρεπε να δώσει πίσω το στέμμα της αφού το περιοδικό Penthouse δημοσίευσε γυμνές φωτογραφίες της που είχαν τραβηχτεί χρόνια νωρίτερα όταν εργαζόταν ως βοηθός φωτογράφου.

Χρειάστηκαν 32 χρόνια για να ζητήσει ο διαγωνισμός μια επίσημη συγγνώμη από τη Γουίλιαμς το 2016.

Η Βανέσα Γουίλιαμς, δεξιά, τη στιγμή που δέχεται το στέμμα της Μις Αμερική το 1984 στο Ατλάντικ Σίτι
Η Βανέσα Γουίλιαμς, δεξιά, τη στιγμή που δέχεται το στέμμα της Μις Αμερική το 1984 στο Ατλάντικ Σίτι / Φωτογραφία: AP
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απαλλαγή από τα μαγιό

Μετά την αποχώρηση του Χάσκελ ως διευθύνων σύμβουλος των καλλιστείων Miss America, μια πρώην νικήτρια, η Γκρέτσεν Κάρλσον – Μις Αμέρικα 1989 - έδωσε στον διαγωνισμό ένα rebrand που περιλάμβανε την απαλλαγή από τον διάσημο διαγωνισμό με μαγιό.

Διαγωνιζόμενες για τον τίτλο Μις Αμερική με μαγιό
Διαγωνιζόμενες για τον τίτλο Μις Αμερική με μαγιό / Φωτογραφία: AP/ Noah K. Murray

Η κίνηση οδήγησε σε πολλές εσωτερικές διαμάχες στην οργάνωση. Η Μίφλιν εξήγησε στο βιβλίο της πως, «[Η αλλαγή του μαγιό] δίχασε πραγματικά τους ανθρώπους. Μια ομάδα ήθελε να διατηρήσει την παράδοση. Αλλά μερικές διαγωνιζόμενες μου είπαν πόσο τρομακτικό ήταν [το να φοράνε μαγιό στη σκηνή]».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ