Στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να παρουσιάσει τη νέα ταινία όπου πρωταγωνιστεί, με τίτλο «Την έλεγαν Μαρία», βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο Ματ Ντίλον.
Ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στη χθεσινή προβολή της ταινίας, στο πλαίσιο του 65ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.
Το «Being Maria» ασχολείται με την πολυτάραχη ζωή και την καριέρα της αείμνηστης Γαλλίδας ηθοποιού Μαρία Σνάιντερ, με επίκεντρο τον ρόλο της στο φιλμ του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι «Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι», όπου συμπρωταγωνιστούσε με τον Μάρλον Μπράντο, σε μία εμπειρία που μετατράπηκε σε εφιάλτη για την ηθοποιό.
«Είμαι πολύ πολύ περήφανος που συμμετείχα σε αυτή την ταινία, δεν μπορούσα να μην το κάνω γιατί μου άρεσε πολύ το σενάριο, αλλά είναι κάπως αμφιλεγόμενο. Νομίζω ότι άξιζε τον κόπο να μεταφέρω αυτή την άποψη στην οθόνη» ανέφερε ο ίδιος για τον ρόλο του στην ταινία, όπου υποδύεται τον Μάρλον Μπράντο.
Ματ Ντίλον: Το ειδικό μενού για τον διάσημο ηθοποιό, με βάση το ψάρι
Η κάμερα της εκπομπής «Το Πρωινό» συνάντησε τον Χολιγουντιανό αστέρα μετά την προβολή του «Being Maria», όταν ο ίδιος βρέθηκε στα ξακουστά Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης προκειμένου να απολαύσει το φαγητό του.
«Είμαι καλά, το ελληνικό φαγητό είναι θαυμάσιο» είπε βιαστικά ο Ματ Ντίλον στην κάμερα της εκπομπής, βγαίνοντας από το εστιατόριο που είχε επισκεφθεί.
Σύμφωνα με τον Θάνο Βάγιο, για τον ηθοποιό είχε προετοιμαστεί ειδικό μενού, το οποίο έφερε και το όνομά του, με αγαπημένες γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, με βάση το ψάρι.
Το «Πρωινό», μάλιστα, παρουσίασε αναλυτικά το μενού που είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει ο Ματ Ντίλον, το οποίο αποτελούνταν από χειροποίητο ψωμί, ελιές Χαλκιδικής, ελαιόλαδο πρώιμης συγκομιδής, ταραμά (αυγοτάραχο), nigiri αλά ελληνικά -γαύρος μαριναρισμένος, sashimi κεχριμπάρι με φρούτα εποχής, ελληνική σαλάτα, ζυμαρικά με καπνιστό σκουμπρί, φιλέτο τόνου με κρέμα σέλινου, και για επιδόρπιο χαλβά.