Τη Μαρία Λόη τη γνωρίσαμε μέσα από το πρωινό του Μega, όταν μαγείρευε για τους τηλεθεατές στο πλευρό του Γρηγόρη Αρναούτογλου. Εκτοτε, οι μαγειρικές της ικανότητες έχουν «ταξιδέψει» μέχρι τις ΗΠΑ, ενθουσιάζοντας ακόμη και τον νέο Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, αλλά και τον πρώην Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα οι οποίοι έχουν δοκιμάσει τα πιάτα της.
Η γνωστή Ελληνίδα μαγείρισσα μίλησε στην Αναστασία Τελιανίδου και τον Φάνη Γρηγοριάδη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», και αποκάλυψε τις προτιμήσεις όχι μόνο των δυο προέδρων, αλλά και των Πρώτων Κυριών αντίστοιχα ενώ δήλωσε πως το επόμενο πιάτο που θα φτιάξει όταν κληθεί να μαγειρέψει στο Λευκό Οίκο θα είναι η «κλασική» ελληνική φασολάδα.
«Ο νυν πρόεδρος τρώει πολύ υγιεινά και νομίζω του αρέσουν τα ελληνικά δικά μας φαγητά, γιατί εμείς δεν τηγανίζουμε, χρησιμοποιούμε βιολογικά υλικά και μπορεί κάποιος να νιώσει απόλυτα τη γεύση. Δεν έτρωγε κρέας όταν είχα μαγειρέψει αλλά νομίζω πως είχε δοκιμάσει και το τζατζίκι μου» σημειώνει και προσθέτει πως η Τζιλ Μπάιντεν τρέφεται επίσης υγιεινά και έχει αδυναμία στις σαλάτες.
Ο μουσακάς βρέθηκε σε πρώτο πλάνο σε δεξίωση που παρέθεσε το ζεύγος Ομπάμα για Έλληνες στο Λευκό Οίκο. Η Ελληνίδα σεφ είχε ετοιμάσει τότε πολλά πιάτα, με τον μουσακά να κερδίζει τις εντυπώσεις του Μπαράκ Ομπάμα που… έκλεισε το μενού, με επιδόρπιο μπακλαβά, σχολιάζοντας μάλιστα πως ήταν ο καλύτερος που έχει φάει ποτέ. Ρώτησε δε τη Μαρία Λόη για τα υλικά του γλυκού και εκείνη του αποκάλυψε πως τα συστατικά είναι το καλό μέλι και το λάδι.
«Εκείνη την εποχή είχε μελίσσια έξω από το Λευκό Οίκο και μου είπε, “άρα και εμείς εδώ μπορούμε να έχουμε τόσο καλό μέλι” , αλλά χαμογελώντας του απάντησα “Πρόεδρε όχι σαν το ελληνικό”».
«Η Μισέλ Ομπάμα είναι μια καταπληκτική γυναίκα» είπε η Μαρία Λόη υπογραμμίζοντας πως η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, όχι μόνο τρέφεται πάρα πολύ υγιεινά προτιμώντας τα λαχανικά, αλλά συνέβαλε ώστε πολλά σχολεία να αλλάξουν τις κακές διατροφικές συνήθειες των παιδιών στην Αμερική.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Μαρία Λόη διατηρεί εστιατόριο στο Μανχάταν και το διάστημα της πρώτης καραντίνας μοίραζε καθημερινά σούπες, λαδερά και όσπρια σε γιατρούς και νοσηλευτές που έδιναν την μάχη με τον κορωνοϊό στη Νέα Υόρκη.
Αυτό το διάστημα το εστιατόριό της λειτουργεί σε εξωτερικό χώρο καθώς ισχύει η απαγόρευση για χρήση εσωτερικών χώρων στα καταστήματα εστίασης.