Την άποψή τους για την απόφαση της Άλκηστης Πρωτοψάλτη να αφαιρέσει τη λέξη «χοντρή» από το τραγούδι «Άδωνις» θέλησαν να εκφράσουν ο Γιώργος Λιάγκας και η Δανάη Μπάρκα μέσα από τις εκπομπές τους.
Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη εμφανίστηκε την Τρίτη στο Θέατρο Παλλάς με τον Γιώργο Νταλάρα και, όπως παρατήρησαν κάποιοι, την ώρα που ερμήνευε το τραγούδι «Άδωνις» αφαίρεσε τη λέξη «χοντρή» από τους στίχους, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να καταδικάσει το body shaming.
Ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο στιχουργός του συγκεκριμένου κομματιού, μιλώντας στις πρωινές εκπομπές δήλωσε πως ο κάθε ερμηνευτής στη ζωντανή μετάδοση των τραγουδιών έχει το δικαίωμα να πειράξει οτιδήποτε.
Το θέμα όμως αυτό απασχόλησε τα πρωινάδικα, με τον Γιώργο Λιάγκα, παρουσιαστή της εκπομπής «Πρωινό», να εκφράζει τη δική του άποψη.
Γιώργος Λιάγκας: Δηλαδή θα διαγράψουμε τη λέξη «χοντρός»; Εμείς δώσαμε στη λέξη «χοντρός» αρνητική χροιά
«Δηλαδή, θα διαγράψουμε τη λέξη "χοντρός"; Για να καταλάβω τώρα εγώ, για να μην τρελαθώ. Όταν θέλουμε να πούμε ότι ένας άνθρωπος έχει πάρα πολλά κιλά, πώς θα το λέμε; Εμείς δώσαμε στη λέξη "χοντρός" αρνητική χροιά. Η πρόθεση κάνει τη λέξη» είπε ο Γιώργος Λιάγκας.
Και συνέχισε: ««Η πολιτική ορθότητα κάνει μεγαλύτερο bullying από το ίδιο το bullying. Υπάρχει κίνδυνος μήπως η λογική του πολιτικά ορθού γίνει χειρότερη από το ίδιο το bullying και πάμε σε έναν νέο φασισμό που είναι χειρότερος από τον ίδιο τον ρατσισμό που όλοι καταγγέλλουμε. Όταν μου λένε στην τηλεόραση ότι αφαιρούμε από τα τραγούδια τη λέξη "χοντρός", αισθάνομαι περισσότερο ότι μπορεί να είναι κάτι κακό και ενοχικό να είμαι χοντρός. Το να μην προσβάλλω έναν άνθρωπο είναι θέμα ευγένειας, όχι πολιτικά ορθού».
Δανάη Μπάρκα: Έχουμε βρωμίσει τη λέξη «χοντρός»
Παρόμοια ήταν και η άποψη της Δανάης Μπάρκα, η οποία επίσης, μέσα από την πρωινή εκπομπή της «Πάμε Δανάη», θέλησε να πάρει θέση.
«Σίγουρα παίζει ρόλο η εποχή. Εγώ θεωρώ ότι η Άλκηστις Πρωτοψάλτη έφτασε σε αυτό το σημείο γιατί ακριβώς όλοι οι υπόλοιποι έχουμε βρωμίσει αυτή τη λέξη. Πια το να πεις τη λέξη "χοντρός" είναι πάρα πολύ κακό. Γιατί είναι κακό; Το να πεις τη λέξη "αδύνατος" είναι κακό; Το "ψηλός" είναι κακό; Υπάρχουμε κάποιοι άνθρωποι που δεν είμαστε αδύνατοι αλλά πιο χοντρούληδες, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που είναι πιο κοντούληδες, άλλοι πιο ψηλούληδες, άλλοι πολύ πιο αδύνατοι. Ο καθένας έχει τον σωματότυπό του και την εμφάνισή του. Είναι άλλη εποχή».
Και πρόσθεσε: «Ωστόσο, αν τα τελευταία χρόνια δεν είχε γίνει όλος αυτός ο ορυμαγδός για το body shaming, δεν θα είχε φτάσει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο σημείο να βγάλει αυτή τη λέξη από το τραγούδι. Όλοι οι υπόλοιποι το έχουμε φτάσει στο σημείο να ενοχοποιούμε μια λέξη, που όντως ένας άνθρωπος μπορεί να αισθάνεται αμήχανα, γιατί από κάτω βλέπει το κοινό και μπορεί και το κοινό να αισθάνεται αμήχανα από το όλη μέρα μπλα μπλα, μη λέτε τους ανθρώπους χοντρούς. Σου λέει από τη στιγμή που υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που με ακολουθούν και με θαυμάζουν και αισθάνονται αμήχανα, ας το προστατεύσω γιατί οι εποχές είναι τέτοιες και το απαιτούν κι ας κάνω αυτό που θέλω».