Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι δουλεύουν από το σπίτι σε μια προσπάθεια να επιβραδύνουν την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού. Και φυσικά, δεν είναι όλοι κατάλληλα εξοπλισμένοι για να το κάνουν αυτό.
Μερικοί έχουν μετατρέψει τα κρεβάτια τους σε γραφείο. Άλλοι έχουν μεταναστεύσει στα τραπέζια της κουζίνας ή στους καναπέδες τους. Πολλοί προσπαθούν να καταλάβουν πώς να θα μπορούσαν να διατηρήσουν μια κανονικότητα, ενώ μοιράζονται μικρούς χώρους με τους συντρόφους τους. Και ελλείψει κατάλληλης υποδομής (ένα πραγματικό γραφείο), πολλοί άνθρωποι γίνονται δημιουργικοί και μοιράζονται τις ιδέες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσφέροντας λίγο γέλιο εν μέσω του πανικού λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ας δούμε τις πιο πρωτότυπες ιδέες:
Τα μπαρ (του σπιτιού) γίνονται γραφεία
Η Έμμα Νόρθκοτ, που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, χρησιμοποιεί το μπαρ της ενώ περιμένει για το γραφείο που παρήγγειλε διαδικτυακά.
Ο Πάτρικ Γκίμπσον στην Νέα Υόρκη είχε επίσης μια παρόμοια ιδέα.
Η σιδερώστρα
Η Μπεξ Χόλαντ, που ζει στο Μπράιτον της Αγγλίας, αλλά και άλλοι συνάδερφοί της στην εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών Unity, χρησιμοποιούν τις σιδερώστρες για γραφείο.
Το καλάθι των άπλυτων
Η Τζουλς Φόρεστ, που ζει σε ένα στούντιο στο Σαν Φρανσίσκο με τον σύντροφό της , έχει βάλει μια καρέκλα δίπλα στην κύρια πόρτα του σπιτιού. Τι χρησιμοποιεί για γραφείο; Ένα καλάθι άπλυτων.
Το βρεφικό καρεκλάκι
Ο Ίαν Τζιάτι είναι αρθρογράφος στην ηλεκτρονική έκδοση της CBS στο Λος Άντζελες και λέει πως η μετάβαση στην εργασία εξ αποστάσεως έχει γίνει αρκετά ομαλά μέχρι στιγμής. Ωστόσο, πρέπει να αυτοσχεδιάζει ανά διαστήματα. Το μόνιμο γραφείο του, πάντως, είναι το βρεφικό καρεκλάκι. «Είμαι πατέρας 3 μικρών παιδιών και είναι δύσκολο όταν πρέπει να μιλήσω στο τηλέφωνο ή συμβαίνει κάτι έκτακτο. Ευτυχώς, υπάρχει η γυναίκα μου» λέει στο CNN.
Η μπανιέρα
Ο Σκοτ Λάγκστρομ από την Βόρεια Καρολίνα εργάζεται από την μπανιέρα του. «Εργασία από την μπανιέρα, την ώρα που στο σπίτι υπάρχουν δύο εργαζόμενοι γονείς και τρία μικρά παιδιά που δεν πάνε σχολείο» έγραψε η σύζυγός του.
Και δεν είναι ο μόνος που εργάζεται από την μπανιέρα. Η Αμάντα Επστάιν και ο σύζυγός της, που ζουν με τον 18 μηνών γιο τους σε ένα διαμέρισμα στο Μανχάταν, είναι και οι δύο δικηγόροι που εργάζονται από το σπίτι. Αλλά έχουν μόνο ένα κανονικό γραφείο. «Γι’ αυτό, ο εύχρηστος σύζυγός μου χρησιμοποίησε την μπανιέρα μας, έβαλε μια μίνι σιδερώστρα επάνω στην οποία μπορεί να ακουμπήσει τον υπολογιστή του και μια καρέκλα κουζίνας για να φτιάξει έναν δεύτερο χώρο εργασίας στο κυρίως μπάνιο μας» γράφει η Επστάιν.
Όταν η τουαλέτα γίνεται γραφείο
Η Λέσλι Γκραμπ, διευθύντρια παραγωγής των TBS και TNT με έδρα την Ατλάντα, έκανε δύο τηλεδιασκέψεις από το γραφείο του σπιτιού της, όπως φαίνεται πιο κάτω. «Το μόνο σημείο στο σπίτι μου, όπου δεν μπορείς να ακούσεις τα 4 παιδιά μου, ηλικίας 5 έως 9 ετών» έγραψε.
Η ντουλάπα
Το γραφείο στο σπίτι της Τζέσικα Φλέμινγκ στην Μινεσότα βρίσκεται σε έναν ανοιχτό χώρο – δεν είναι το ιδανικό μέρος όταν θέλεις να κάνεις επαγγελματικές βιντεοκλήσεις και μάλιστα υπάρχουν παιδιά στο σπίτι. Γι’ αυτό και μετέτρεψε την ντουλάπα στην κύρια κρεβατοκάμαρα σε ένα αυτοσχέδιο γραφείο κι έτσι έχει έναν ήσυχο χώρο γα να συγκεντρωθεί. «Το καλύτερο σε όλα αυτά; Έχω κρεμάσει ακόμη και μία φωτογραφία πίσω από το γραφείο, για να μην καταλαβαίνουν όσοι μιλάμε σε τηλεδιασκέψεις, πως είμαι στην ντουλάπα»
Η σκάλα
Η Χάιντι Φλόιντ είναι ομιλήτρια σε εκδηλώσεις που εξαιτίας του κορωνοϊού γίνονται πλέον διαδικτυακά. Έπρεπε, λοιπόν να γίνει εφευρετική και φαίνεται πως το έκανε, αλλά με μια πολύ κουραστική λύση.
Το αυτοκίνητο
Ο Τζόζεφ Κιμ, που εργάζεται σε μια εταιρεία λογισμικού, λέει ότι δεν μπορούσε να εργαστεί στο μικρό διαμέρισμα στο Σαν Φρανσίσκο που μοιράζεται με την γυναίκα του, η οποία εργάζεται επίσης από το σπίτι λόγω του κορωνοϊού. Έτσι, δημιούργησε έναν χώρο εργασίας στο αυτοκίνητό του. «Μου αρέσει να είμαι έξω, οπότε αυτό μου δίνει την ευελιξία που θέλω αλλά και τον καθαρό αέρα».
Το τραπεζάκι των παιχνιδιών
Το γραφείο της Τζόντι Στρίγκελ στο Ιλινόις, δεν έχει πόρτα – και με έναν 4χρονο και έναν 8χρονο στο σπίτι, τα πράγματα μπορεί να γίνουν αρκετά θορυβώδη. Γι’ αυτό και μερικές φορές εργάζεται από το δωμάτιο παιχνιδιών.
Το τραπέζι του πινγκ πονγκ
Η Τζιλ Φριντ, που ζει στην Ιντιάνα, εργάζεται σε μια εμπορική ασφαλιστική εταιρεία Η κουζίνα και το σαλόνι της ανακαινίζονται, οπότε η οικογένεια ζει στο υπόγειο. «Προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε τις επίπεδες επιφάνειες όσο πιο δημιουργικά μπορούμε. Το τραπέζι του πινγκ πονγκ βρισκόταν απλά εκεί χωρίς να χρησιμοποιείται, γι’ αυτό και αποφάσισα να γίνω δημιουργική» λέει.