Μια Αυστραλή, ειδική στη μελέτη, αποκάλυψε το αλάνθαστο κόλπο της για να απομνημονεύει οτιδήποτε σχεδόν αμέσως, με όσους να το έχουν δοκιμάσει, να υποστηρίζουν ότι λειτουργεί.
Η Dr. Sarah Rav, ιατρός και ειδικός στον τρόπο ζωής, έχει περισσότερους από 1,9 εκατομμύρια ακολούθους στο TikTok, όπου μοιράζεται συμβουλές μελέτης και παραγωγικότητας.
Η δημιουργός περιεχομένου, με το όνομα χρήστη @sarahrav, έγινε viral αφού περιέγραψε λεπτομερώς τη διαδικασία τεσσάρων βημάτων για την απομνημόνευση πληροφοριών.
«Απομνημονεύστε τα πάντα αμέσως με αυτό το hack!» υποσχέθηκε στο κείμενο που εμφανιζόταν στην οθόνη. «Είναι τρομακτικό το πόσο καλά λειτουργεί αυτό».
Το κόλπο για πιο γερή μνήμη
Η Rav είπε ότι πρέπει να ξεκινήσετε διαβάζοντας το υλικό στο μυαλό σας και στη συνέχεια να το ξαναδιαβάσετε δυνατά, κάτι που μπορεί να αποτελεί φυσική συνήθεια μελέτης για κάποιους ανθρώπους.
Όταν είστε έτοιμοι, συμβουλεύει να κλείσετε τα μάτια σας και να πείτε τις πληροφορίες δυνατά από μνήμης.
Το τέταρτο και τελευταίο βήμα της Rav, είναι να γράψετε αυτά που μάθατε από μνήμης.
«Αυτό το κόλπο μνήμης είναι ΤΡΕΛΟ! Χρησιμοποιήστε το για να απομνημονεύσετε όλες τις σχολικές σας εργασίες ΑΜΕΣΑ και να πάτε μπροστά»", πρόσθεσε στη λεζάντα.
Το βίντεο των 15 δευτερολέπτων της ειδικού σε θέματα σπουδών έχει προβληθεί περισσότερες από 2,1 εκατομμύρια φορές και έχει λάβει σχεδόν 400 σχόλια.
Λειτουργεί το κόλπο; Τι απαντούν όσοι το δοκίμασαν
Πολλοί χρήστες μοιράστηκαν ότι είχαν επιτυχία με τη στρατηγική των τεσσάρων βημάτων.
«Συνήθως το κάνω αυτό… και επιτρέψτε μου να σας πω… λειτουργεί», απάντησε ένα άτομο.
«Το κάνω συνέχεια αυτό και πέρασα όλες τις εξετάσεις μου», σημείωσε ένας άλλος.
«Λειτουργεί πραγματικά, αλλά [δεν είναι] αποτελεσματικό αν έχετε πολλά να διαβάσετε», πρόσθεσε κάποιος άλλος.
Άλλοι με μεγάλο φόρτο εργασίας με εκατοντάδες σελίδες να καλύψουν ήταν επιφυλακτικοί απέναντι στην τεχνική.
Τι γίνεται όταν έχεις να αποστηθίσεις μεγάλο όγκο πληροφοριών;
Η Rev μοιράστηκε σε ένα άλλο βίντεο ότι είναι οπαδός της τεχνικής Feynman όταν προσπαθείτε να μάθετε πολλές πληροφορίες ταυτόχρονα.
Η μέθοδος εκμάθησης τεσσάρων βημάτων χρησιμοποιήθηκε από τον θεωρητικό φυσικό και νομπελίστα Richard Feynman.
Εξήγησε ότι τα πρώτα βήματα είναι η εκμάθηση του περιεχομένου και στη συνέχεια «να προσπαθήσετε να διδάξετε το θέμα σε κάποιον που δεν είναι εξοικειωμένος με το θέμα», όπως ένα παιδί.
«Κάτι τέτοιο θα σας αναγκάσει να απλοποιήσετε το περιεχόμενο, να χρησιμοποιήσετε αναλογίες και παραδείγματα για να εξηγήσετε καλύτερα και πραγματικά πολύ τις περιοχές που ΕΣΕΙΣ οι ίδιοι δεν κατανοείτε πλήρως», έγραψε.
«Θα σας ενθαρρύνει επίσης να απομνημονεύσετε τις πληροφορίες, καθώς όταν διδάσκετε, λέτε τα πράγματα φωναχτά, χρησιμοποιείτε τη γλώσσα του σώματος και συμμετέχετε πλήρως για να μεταφέρετε το μήνυμά σας».
Η Rav είπε ότι θα πρέπει στη συνέχεια να «επανεξετάσετε τις περιοχές στις οποίες κολλήσατε» και να αναπτύξετε «καλύτερους τρόπους εξήγησής τους».
Για το τέταρτο και τελευταίο βήμα, «ξαναδοκιμάζετε μέχρι να το τελειοποιήσετε».