Σε μια γωνιά του Σίδνεϊ της Αυστραλίας μοσχοβολά ελαιόλαδο και ζεστό προζυμένιο ψωμί. Και όμως, δεν πρόκειται για κάποιο ελληνικό εστιατόριο, αλλά για ένα κοκτέιλ μπαρ που άνοιξε τις πόρτες του πριν από λίγο καιρό.
Οι άνθρωποι πίσω από το εστιατόριο «Sofia» άνοιξαν στο προάστιο Ρέντφερν ένα κοκτέιλ μπαρ, δίνοντας μια νέα διάσταση στην έμπνευσή τους, που έχει έντονο άρωμα Ελλάδας.
Gold Liquid: Το κοκτέιλ με το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Στο νέο μπαρ σερβίρεται ένα πολύ ιδιαίτερο κοκτέιλ με το όνομα Liquid Gold, το οποίο περιέχει το δικό τους έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο φτιάχνεται από πλούσιες και αρωματικές κορωνέικες ελιές, οι οποίες καλλιεργούνται στον ελαιώνα της οικογένειας στην Ελλάδα, στην Πελοπόννησο.
Ο ταλαντούχος mixologist τού μπαρ «Σοφία» έχει επιμεληθεί ένα ευφάνταστο κοκτέιλ, που παραμένει πιστό στο άρωμα του λαδιού.
Το ελαιόλαδο συνδυάζεται με τζιν, απόσταγμα που παρασκευάζεται από φρέσκα αλσατικά αχλάδια, πράσινο Chartreuse, χυμό λεμονιού και bitters λεβάντας.
Ο κατάλογος του μπαρ περιλαμβάνει, φυσικά, και όλα τα κλασικά κοκτέιλ, αλλά και μερικά πιο πειραγμένα, ενώ έχει και κατάλογο με εκλεκτά κρασιά.
Τα ποτά συνδυάζονται με πιάτα που αποθεώνουν τη Μεσόγειο, ανάμεσά τους ζεστό ψωμί με έξτρα ελιές, ταρτάρ από μοσχάρι με μπαχαρικά.
Το όνομα «Sofia», που φέρουν το εστιατόριο και το μπαρ, μόνο τυχαίο δεν είναι, καθώς αποτελεί φόρο τιμής στη γιαγιά της ιδιοκτήτριας, Sophie Bousgas.
Η γιαγιά Σοφία ήταν η πρώτη που μύησε την εγγονή της στη μαγεία του ελαιολάδου και την έβαλε στον κόσμο της μαγειρικής, που αγαπά, ενώ στα πιάτα της αποθεώνει τα φρέσκα εποχικά υλικά.
Η Sophie συνάντησε για πρώτη φορά τη γιαγιά της στα 9 της χρόνια στο μικρό χωριό Αριστοδήμιο, στη Νότια Πελοπόννησο.
Το εστιατόριο «Sofia»