Σε αυτό το αυστραλέζικο μπαρ σερβίρουν κοκτέιλ με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από την Πελοπόννησο [εικόνες] - iefimerida.gr

Σε αυτό το αυστραλέζικο μπαρ σερβίρουν κοκτέιλ με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από την Πελοπόννησο [εικόνες]

Μπαρ στην Αυστραλία φτιάχνει κοκτέιλ με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από την Πελοπόννησο
Μπαρ στην Αυστραλία φτιάχνει κοκτέιλ με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από την Πελοπόννησο / Φωτογραφία: Sofia on Cleveland
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια γωνιά του Σίδνεϊ της Αυστραλίας μοσχοβολά ελαιόλαδο και ζεστό προζυμένιο ψωμί. Και όμως, δεν πρόκειται για κάποιο ελληνικό εστιατόριο, αλλά για ένα κοκτέιλ μπαρ που άνοιξε τις πόρτες του πριν από λίγο καιρό.

Οι άνθρωποι πίσω από το εστιατόριο «Sofia» άνοιξαν στο προάστιο Ρέντφερν ένα κοκτέιλ μπαρ, δίνοντας μια νέα διάσταση στην έμπνευσή τους, που έχει έντονο άρωμα Ελλάδας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Gold Liquid: Το κοκτέιλ με το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Στο νέο μπαρ σερβίρεται ένα πολύ ιδιαίτερο κοκτέιλ με το όνομα Liquid Gold, το οποίο περιέχει το δικό τους έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο φτιάχνεται από πλούσιες και αρωματικές κορωνέικες ελιές, οι οποίες καλλιεργούνται στον ελαιώνα της οικογένειας στην Ελλάδα, στην Πελοπόννησο.

Ο ταλαντούχος mixologist τού μπαρ «Σοφία» έχει επιμεληθεί ένα ευφάνταστο κοκτέιλ, που παραμένει πιστό στο άρωμα του λαδιού.

Το ελαιόλαδο συνδυάζεται με τζιν, απόσταγμα που παρασκευάζεται από φρέσκα αλσατικά αχλάδια, πράσινο Chartreuse, χυμό λεμονιού και bitters λεβάντας.

Liquid Gold
Liquid Gold
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κατάλογος του μπαρ περιλαμβάνει, φυσικά, και όλα τα κλασικά κοκτέιλ, αλλά και μερικά πιο πειραγμένα, ενώ έχει και κατάλογο με εκλεκτά κρασιά.

Τα ποτά συνδυάζονται με πιάτα που αποθεώνουν τη Μεσόγειο, ανάμεσά τους ζεστό ψωμί με έξτρα ελιές, ταρτάρ από μοσχάρι με μπαχαρικά.

Το όνομα «Sofia», που φέρουν το εστιατόριο και το μπαρ, μόνο τυχαίο δεν είναι, καθώς αποτελεί φόρο τιμής στη γιαγιά της ιδιοκτήτριας, Sophie Bousgas.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η γιαγιά Σοφία ήταν η πρώτη που μύησε την εγγονή της στη μαγεία του ελαιολάδου και την έβαλε στον κόσμο της μαγειρικής, που αγαπά, ενώ στα πιάτα της αποθεώνει τα φρέσκα εποχικά υλικά.

Η Sophie συνάντησε για πρώτη φορά τη γιαγιά της στα 9 της χρόνια στο μικρό χωριό Αριστοδήμιο, στη Νότια Πελοπόννησο.

Το εστιατόριο «Sofia»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μπαρ κοκτέιλ Ελαιόλαδο Αυστραλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ