Η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς εξακολουθεί να δείχνει υπέροχη στα 51 της.
Η ηθοποιός και σύζυγος του Μάϊκλ Ντάγκλας, με τον οποίο έχουν δύο παιδιά, είναι πιο όμορφη από ποτέ παρά το πέρασμα των χρόνων. Η ίδια μοιράζεται συχνά στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, selfies αλλά και φωτογραφίες από το υπέροχο σπίτι της στη Νέα Υόρκη ενώ φροντίζει να ενημερώνει συχνά τους followers της για τις ασκήσεις γυμναστικής που κάνει ώστε να διατηρείται σε φόρμα.
Σε πρόσφατο βίντεο για το περιοδικό Harper's Bazaar η ηθοποιός μίλησε αναλυτικά και για τη δίαιτα που ακολουθεί, ώστε να διατηρείται στα κιλά της, η οποία όπως θα διαπιστώσετε δεν είναι ιδιαίτερα αυστηρή.
Αρχικά, η Ουαλή σταρ είπε ότι «αγαπά τα βρετανικά σνακ» και πάντα φροντίζει να έχει κάποια στο σπίτι της στις ΗΠΑ. Πώς όμως ξεκινάει τη μέρα της; Η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς εξήγησε ότι στις 11 το πρωί απολαμβάνει πάντα ένα φλιτζάνι τσάι και μια γλυκιά λιχουδιά. «Συνήθως ένα μπισκότο ή κάτι τέτοιο. Δεν είμαι μεγάλη φαν των σνακ, εκτός κι αν πρόκειται για σοκολάτα».
«Για μένα η σοκολάτα είναι μια πραγματική απόλαυση. Το αξίζω. Μου αρέσει η σοκολάτα γάλακτος της Cadbury επειδή είναι μια βρετανική μάρκα με την οποία μεγάλωσα…».
Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι και μεταξύ μεσημεριανού και δείπνου απολαμβάνει επίσης ένα τσάι.
«Πάντα στις 16:30 φτιάχνω τον καφέ της δικής μου παραγωγής, Catherine Zeta Jones. Τον απολαμβάνω γιατί είναι το μείγμα μου και είναι το είδος του καφέ που πραγματικά μου αρέσει. Αν έχω κέφια θα φτιάξω μερικά scones με μαρμελάδα και κρέμα με τα οποία θα συνοδεύσω το απογευματινό μου τσάι». Κι αν αναρωτιέστε τι είναι τα scones, πρόκειται για δημοφιλή γλυκά ψωμάκια από τη Βρετανία, τα οποία συνοδεύονται με την παραδοσιακή clotted cream και μαρμελάδα.
Στο βίντεο πρόσθεσε επίσης ότι ακολουθεί συνήθως τρία γεύματα την ημέρα ενώ οι ανάγκες της στο πρωινό είναι «εποχιακές».
«Το πρώτο πράγμα που κάνω όταν ξυπνάω το πρωί είναι να πιω τον καφέ μου γιατί πραγματικά δεν μπορώ να κάνω τίποτα σωστά χωρίς τον καφέ μου», εξηγεί στο βίντεο. «Συνήθως είναι γαλλικός, γιατί υπάρχει κάτι πολύ νοσταλγικό σε αυτό, σηκώνομαι μάλιστα πολύ νωρίς και το σπίτι μου είναι πολύ ήσυχο», συμπλήρωσε η ίδια.
«Δεν τρώω συνήθως πρωινό μέχρι τις οκτώ περίπου το πρωί. Αλλά γενικά μου αρέσει το πρωινό, καθώς είμαι εκείνος ο τύπος που ακολουθεί τρία γεύματα την ημέρα, αλλά έχω πολύ, πολύ συγκεκριμένες ανάγκες πρωινού και αυτό έχει να κάνει με τη θερινή ώρα...Αντιθέτως τον χειμώνα προτιμώ τα κουάκερ. Έχω κουάκερ με καστανή ζάχαρη και μπανάνες και τα φτιάχνω, έτσι ώστε οι μπανάνες να είναι όλες υγρές και γεμάτες με καστανή ζάχαρη, ενώ στη κορυφή προσθέτω βατόμουρα. Αυτό το πρωινό απολαμβάνω κάθε πρωί από Δευτέρα έως Παρασκευή».
Πρόσθεσε ότι τους καλοκαιρινούς μήνες αντ 'αυτού προτιμάει το «γιαούρτι χωρίς λιπαρά, γκρανόλα, βατόμουρα και σμέουρα».
Τα Σαββατοκύριακα όμως είναι διαφορετικά. Είναι εκείνες οι μέρες της εβδομάδας που η Κάθριν Ζέτα Τζούουνς επιτρέπει στον εαυτό της να κάνει μικρές ατασθαλίες και απολαμβάνει παραδοσιακές βρετανικές τηγανίτες με μπέικον, λουκάνικο, ψητά φασόλια και ομελέτα.
Η Κάθριν Ζέτα Τζούουνς πρόσθεσε επίσης ότι μαγειρεύει μια συνταγή για γαλλικό τοστ της Martha Stewart με ψωμί brioche και καναδικό σιρόπι σφενδάμνου. «Κάθε Σαββατοκύριακο μαζευόμαστε για ένα υπέροχο οικογενειακό brunch. Το αγαπάμε. Το περιμένω όλη την εβδομάδα», εξήγησε.
Μιλώντας για τα μεσημεριανά γεύματά της, συνέχισε: «Πάντα κάθομαι για μεσημεριανό γεύμα με τον άντρα μου αν δεν δουλεύουμε».
«Εάν τα παιδιά είναι εδώ, γευματίζουμε όλοι μαζί. Το μεσημεριανό γεύμα είναι συνήθως ένα ελαφρύ φαγητό για εμάς και είναι πάντα μια σαλάτα».
«Πάντα έχω σαλάτα με το μεσημεριανό μου γεύμα αλλά και το δείπνο. Το αγαπημένο μου είναι μια σαλάτα με σπανάκι, κουκουνάρι, ντομάτες. Βάζω μερικές φορές και λίγο μπλε τυρί. Λατρεύω το μπλε τυρί. Ο σύζυγός μου λατρεύει επίσης το μπλε τυρί…»
«Μου αρέσει επίσης να προσθέτω μερικά κράνμπερις, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ξύδι βαλσάμικο και μουστάρδα».
«Συνοδεύω τη σαλάτα μου με ένα μικρό κομμάτι στήθος κοτόπουλου στη σχάρα» ενώ και το δείπνο είναι συνήθως λευκό κρέας ή ψάρι.
«Ο Μάικλ και εγώ συνήθως καθόμαστε για δείπνο στις οκτώ, ενώ όταν βγαίναμε έξω πριν τον COVID κάναμε κράτηση πάλι για τις οκτώ το απόγευμα, αλλά όταν είμαστε στην Ευρώπη τρώμε στις 10. Ολόκληρη η ζωή μας τείνει να μετατοπίζεται σε ευρωπαϊκές ώρες, έτσι τρώμε αργότερα, κοιμόμαστε αργότερα και ξυπνάμε αργότερα».
Σε άλλο σημείο η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς αποκάλυψε ότι αγαπάει πολύ τα φρούτα. «Λατρεύω τα φρούτα, κόβω πάντα ένα μήλο, το ρίχνω σε μια σαλάτα, φυσικά μου αρέσει το αβοκάντο στην σαλάτα του, τα πορτοκάλια, τα σύκα».
«Λατρεύω αυτόν τον συνδυασμό. Έτσι, το τέλειο δείπνο για μένα θα είναι πιθανότατα αυτή η σαλάτα με ψάρι και κοτόπουλο».
Αποκάλυψε επίσης ότι της αρέσει το κουνουπίδι αλλά και η μηλόπιτα, καθώς της θυμίζει την μαγειρική της μητέρας της.
«Μου αρέσει να ταξιδεύω και βρίσκω ότι μέσα από το φαγητό, αντιλαμβάνεται κανείς την ζωή και της κουλτούρα», είπε, μεταξύ άλλων.