Κανένα κορίτσι δεν γεννήθηκε σε 132 χωριά της Ινδίας τους τελευταίους 3 μήνες -Τι συμβαίνει - iefimerida.gr

Κανένα κορίτσι δεν γεννήθηκε σε 132 χωριά της Ινδίας τους τελευταίους 3 μήνες -Τι συμβαίνει

μωρό κορίτσι κοιμάται ήσυχα μέσα σε αυτοσχέδια κούνια
Ύποπτη η έλλειψη γεννήσεων κοριτσιών στην Ινδία/Φωτογραφία: Pexels
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα πολύ περίεργο γεγονός έχει καταγραφεί στην Ινδία. Τους τελευταίους τρεις μήνες κανένα από τα 216 παιδιά που γεννήθηκαν σε 132 χωριά σε ένα ινδικό κράτος, δεν ήταν κορίτσι.

Την ώρα που το θέμα της υπογεννητικότητας έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις παγκοσμίως, κάποια χωριά της Ινδίας σκοτώνουν τα θηλυκά μωρά. Οι αξιωματούχοι στην Ουταρκάσι, της επαρχίας Ουταρακάντ έχουν ξεκινήσει έρευνα υπό τον φόβο πως οι γονείς κάνουν επιλεκτικές εκτρώσεις με βάση το φύλο του εμβρύου, την ώρα που η Ινδία με νόμο που επέβαλε το 1994 απαγόρευσε τις εκτρώσεις με βάση το φύλο το 1994, παρόλο που εξακολουθεί να είναι κοινή πρακτική να θανατώνονται τα θηλυκά έμβρυα, καθώς θεωρούνται οικονομική επιβάρυνση. Κι αυτό γιατί οι οικογένειες που έχουν κόρες πρέπει να τις προικίζουν με πολλά χρήματα, κάτι που επίσης έχει απαγορευτεί από το 1961.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην αντίθετη περίπτωση, τα μωρά που είναι αγόρια ευνοούνται καθώς θεωρούνται ως ο κύριος υπεύθυνος για την εύρεση οικογένειας ενώ η γέννηση ενός γιου θεωρείται γιορτή και αποτελεί οικογενειακή περηφάνια.

Μηδενικός ο αριθμός των γεννήσεων κοριτσιών σε πολλά χωριά

Ο Ασίς Τσουχάν, δικαστής της περιφέρειας Ουταρκάσι, δήλωσε πως το ποσοστό ήταν «ύποπτο και υπογραμμίζει την δολοφονία εμβρύων μωρών» σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANI. «Έχουμε εντοπίσει περιοχές όπου ο αριθμός των κοριτσιών είναι μηδενικός ή σε μονοψήφιους αριθμούς. Παρακολουθούμε αυτές τις περιοχές για να μάθουμε τι επηρεάζει την αναλογία. Θα διεξαχθεί λεπτομερής έρευνα και μελέτη για να προσδιοριστεί ο λόγος πίσω από αυτό» πρόσθεσε.

Το χωριό Μουνσιγιάρι στην Ουταρκάσι της Ινδίας
Το χωριό Μουνσιγιάρι στην Ουταρκάσι της Ινδίας
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρχικά, σε 132 χωριά δεν έχουν γεννηθεί κορίτσια τους τελευταίους 3 μήνες και χαρακτηρίστηκαν ως «κόκκινη ζώνη». Αυτό σημαίνει ότι τα τοπικά δεδομένα θα εξεταστούν διεξοδικά για να προσπαθήσουν να αποκαλύψουν τον λόγο πίσω από την απουσία θηλυκών μωρών.Σε δεύτερη καταμέτρηση και προσεκτική μελέτη, οι τοπικοί αξιωματούχοι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως υπήρχε θέμα μόνο σε 82 χωριά.

Η γέννηση ενός γιου θεωρείται γιορτή στην Ινδία
Η γέννηση ενός γιου θεωρείται γιορτή στην Ινδία

Πάνω από 2.00 παράνομες αμβλώσεις γίνονται κάθε μέρα στην Ινδία

Να σημειωθεί πάντως, πως το 2013, δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου στην Ινδία κάλεσαν αξιωματούχους υγείας σε επτά κράτη υπό τον φόβο για δολοφονία των θηλυκών βρεφών. Το έγκλημα αυτό – η σκόπιμη δολοφονία των θηλυκών μωρών κατά το πρώτο έτος της ζωής τους – είναι ένα από αυτά που μελετώνται συχνά στην Ινδία, σύμφωνα με το «Save The Children». Η Unicef είχε πει στο παρελθόν πως η τάση της προτίμησης αρσενικών παιδιών κοστίζει την ζωή σε εκατομμύρια νεαρά κορίτσια στην Ινδία και πραγματοποιούνται πάνω από 2.000 παράνομες αμβλώσεις κάθε μέρα σε εθνικό επίπεδο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ