Στη διαμάχη του αδελφού της, Γιάννη Βαρδή, με τη χήρα του Αντώνη Βαρδή, Φιλοθέη Μωβ, πήρε θέση η κόρη του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη, Καλλιστώ.
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση ήρθε στο φως με αφορμή τη μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στη μνήμη του Αντώνη Βαρδή που πραγματοποιήθηκε στο Καλλιμάρμαρο στις αρχές Σεπτέμβρη, με τη Φιλοθέη Μωβ, αλλά και τη Χριστίνα Μαραγκόζη, που ήταν η δεύτερη σύζυγος του μουσικοσυνθέτη, να εκφράζουν το παράπονό τους για το ότι οι ίδιες δεν έλαβαν πρόσκληση.
Ακολούθησαν εκατέρωθεν δηλώσεις, με τον Γιάννη Βαρδή να αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «απεχθάνεται» τη Φιλοθέη Μωβ, και να προειδοποιεί με αγωγές, σε περίπτωση που η ίδια επιχειρήσει να μπλοκάρει μελλοντική συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη του πατέρα του.
Καλλιστώ Βαρδή: Η Φιλοθέη Μωβ άλλαξε ριζικά μετά τον θάνατο του Αντώνη Βαρδή
«Ήταν ένα όνειρο ζωής για τον πατέρα μου η συναυλία στο Καλλιμάρμαρο. Πιστεύω ότι, αν κάπου υπάρχει η ψυχή του, θα πήρε πολύ μεγάλη χαρά. Έγινε κάτι μεγαλοπρεπές, όπως πραγματικά του αξίζει» είπε αρχικά η Καλλιστώ Βαρδή, μιλώντας στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα».
Αναφερόμενη στα όσα δήλωσε η Φιλοθέη Μωβ, πως η συναυλία έγινε κατά παράβαση σχετικής επιθυμίας του Αντώνη Βαρδή, η κόρη του μουσικοσυνθέτη τόνισε:
«Θεωρώ πως είναι πολύ δύσκολο για έναν πατέρα να πει την έκφραση “ευχή και κατάρα στα παιδιά μου”. Αυτό δεν υπάρχει πουθενά, ούτε γραπτά ούτε προφορικά. Επίσης, όταν έφυγε ο πατέρας μου από τη ζωή, εγώ μαζί με τον αδερφό μου και η σύζυγός του πήγαμε στη Heaven, το 2015, για να διοργανώσουμε μια συναυλία για τον μπαμπά μου. Ήμασταν και οι τρεις μαζί θετικοί σε κάτι τέτοιο, γιατί ήταν όνειρο ζωής για εκείνον. Δεν υπάρχει κανένας καλλιτέχνης που να είναι πάνω από 30 χρόνια στο χώρο και να μη θέλει να γίνει κάποια στιγμή μια συναυλία προς τιμήν του, είτε είναι εν ζωή είτε όχι. Ήταν όνειρο ζωής για εκείνον, πάντα το ήθελε. Και εννοείται πως εγώ και ο αδελφός μου δεν θα κάναμε ποτέ κάτι χωρίς τη θέλησή του».
«Ο χαρακτήρας της κ. Σκιντζή (σ.σ. Φιλοθέη Μωβ) άλλαξε λίγο πριν φύγει ο πατέρας μου. Όταν ήταν πολύ βαριά άρρωστος με πνευμονία, είχε μια τρομακτική άρνηση να τον πάμε σε νοσοκομείο. Όσοι γιατροί ερχόντουσαν σπίτι, μας έλεγαν ότι πρέπει να νοσηλευτεί. Αυτός ο άνθρωπος άλλαξε ριζικά μετά την απώλεια του πατέρα μας. Έγινε ένας διαφορετικός άνθρωπος. Ίσως έδειξε τον πραγματικό της εαυτό. Δεν γνωρίζω. Θεωρώ ότι εγώ και ο αδελφός μου ήμασταν πάρα πολύ τίμιοι απέναντί της, παρότι τα πράγματα δεν έγιναν έτσι όπως ήθελε ο πατέρας μου. Επειδή νιώθαμε για ένα πολύ μεγάλο διάστημα ευγνωμοσύνη για όσα του είχε προσφέρει, ο αδελφός μου έβαλε την υπογραφή του και υπέγραψε για έναν πολιτικό γάμο, σε μια κατάσταση του πατέρα μου που δεν μπορούσε να πάρει αποφάσεις για τη ζωή του. Επειδή τη θεωρούσαμε δικό μας άνθρωπο και πιστεύαμε ότι ο πατέρας μας θα ήθελε να γίνει αυτός ο γάμος, ο αδελφός μου έβαλε την υπογραφή του, παρότι ο πατέρας μου δεν ρωτήθηκε ποτέ», σημείωσε ακόμη η Καλλιστώ Βαρδή.
Μιλώντας, τέλος, για τον λόγο που η Χριστίνα Μαραγκόζη δεν προσκλήθηκε στη συναυλία-αφιέρωμα, η ίδια είπε:
«Ο πατέρας μου με την κ. Μαραγκόζη, για δικούς τους λόγους, δεν μιλούσαν για πολλά χρόνια. Το 2016, σε μια προσπάθεια που είχε κάνει ο πατέρας μου για μια συναυλία, δεν είχε τη διάθεση να την καλέσει. Οπότε, εγώ και ο αδελφός μου, ακολουθήσαμε τα ''θέλω'' του. Κάπου διάβασα, ότι η κ. Μαραγκόζη είπε πως είχε μια πολύ εγκάρδια συζήτηση με τον πατέρα μου προς το τέλος της ζωής του. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν έγινε καμία εγκάρδια συζήτηση, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Υπήρξε συζήτηση, αλλά όχι εγκάρδια. Αυτός ήταν ακόμη ένας λόγος που δεν ήθελε να της ξαναμιλήσει».