Είναι γνωστό πως οι Ιταλοί λατρεύουν τις μακαρονάδες και γενικά τα ζυμαρικά.
Ο μέσος Ιταλός τρώει ζυμαρικά περίπου 3-4 φορές την εβδομάδα. Έχετε ποτέ λοιπόν αναρωτηθεί, πώς μπορούν να τρώνε τόσα πολλά ζυμαρικά και να μην παχαίνουν; Ακολουθούν μερικοί λόγοι, όπως τους αναφέρει στο Instagram της, η blogger Elena Davis, η οποία ανεβάζει συχνά ιταλικές συνταγές:
«1) Το μέγεθος της μερίδας στα ιταλικά εστιατόρια είναι περίπου το μισό ή το ένα τρίτο από αυτό που σερβίρεται στις ΗΠΑ. Δεδομένου ότι τα ζυμαρικά είναι ένα primo (πρώτο πιάτο) συνήθως δεν υπάρχουν δεύτερα αφού το κρέας/ψάρι/λαχανικά/σαλάτα είναι μετά.
2) Τα ζυμαρικά που μαγειρεύονται Al Dente έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη. Όσο περισσότερο μαγειρεύετε τα ζυμαρικά, τόσο λιγότερο πυκνά γίνονται και τόσο μεγαλύτερη είναι η αύξηση του γλυκαιμικού φορτίου μετά την κατανάλωσή τους. Άλλος ένας λόγος για να μαγειρεύετε al dente!!
3) Τρώτε μεσογειακή διατροφή με ζυμαρικά. Σερβίρουμε ζυμαρικά με άφθονα λαχανικά, καθώς και φασόλια και πρωτεΐνες, αρωματισμένα με ελαιόλαδο, βότανα και μπαχαρικά, καθώς και μερικά φρούτα για επιδόρπιο. Οι σάλτσες στην Ιταλία τείνουν να είναι πολύ πιο ελαφριές και φτιαγμένες με υγιεινά υλικά.
4) Πηγαίνετε μια βόλτα. Οι Ιταλοί έχουν μια υπέροχη παράδοση, fare una passeggiata (κάντε μια βόλτα ή έναν περίπατο), η οποία συνήθως γίνεται πριν ή μετά το δείπνο.
5) Τα ιταλικά ζυμαρικά παρασκευάζονται από μη γενετικά τροποποιημένο σιτάρι. Όπως και το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, η Ιταλία αποφεύγει τη φύτευση γενετικά τροποποιημένου (ΓΤΟ) σιταριού. Το ΓΤΟ σιτάρι έχει τροποποιηθεί γενετικά για να αυξήσει την περιεκτικότητά του σε γλουτένη.
6) Έτσι, απολαύστε τα ζυμαρικά σας με μέτρο και μείνετε ευτυχισμένοι!».