Ο περισσότερος κόσμος προσπαθεί πλέον να περιορίσει το αλάτι.
Μπορεί να καταναλώνετε πολύ περισσότερο αλάτι από ότι συνιστάται και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας.
Στην μαγειρική, το αλάτι, δεν κάνει απλά το φαγητό πιο αλμυρό αλλά ενισχύει τις γεύσεις του. Το αλάτι είναι ένα καλό γευστικό εργαλείο, αλλά θέλει προσοχή.
Μας αρέσει το (πολύ) καλό φαγητό και ειδικά όταν το συνοδεύουμε με ωραίες σάλτσες και σος που δίνουν άρωμα και γεύση. Μπορεί, βέβαια, να είναι απολαυστικές, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι είναι όλες οι σος υγιεινές.
Μια πολύ δημοφιλής σος, μάλιστα, έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, κάτι που την κάνει επικίνδυνη για την υγεία μας. Για την ακρίβεια, περιέχει περισσότερο αλάτι από ένα μπέργκερ τύπου Big Mac.
Διαβάστε ποια σος έχει περρισσότερο αλάτι κι από ένα μπέργκερ στο Bovary.gr