Η κρητική κουζίνα είναι φημισμένη παντού. Ντάκος, απάκι, σταμναγκάθι, οφτό/αντικριστό, χοχλιοί, σκιουφιχτά μακαρόνια, γαμοπίλαφο…
Μερικά από τα χαρακτηριστικά πιάτα που έχουν συνδεθεί με το νησί. Φυσικά υπάρχουν και πολλά άλλα που δεν είναι ευρέως γνωστά, τουλάχιστον σε νεότερες ηλικίες.
Εν προκειμένω, η στήλη επικεντρώνεται σε ένα φαγητό που έχει συνδεθεί ιδίως με τα Χριστούγεννα, οι ρίζες του κρατούν από την αρχαία Ελλάδα και διαδόθηκε περισσότερο κατά τη βυζαντινή περίοδο.
Δείτε περισσότερα με ένα κλικ εδώ.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο