Ο πρώην σωματοφύλακας της Γουίτνεϊ Χιούστον αποκάλυψε ότι υπήρξε μια στιγμή που τα συναισθήματά του για την τραγουδίστρια δεν ήταν αυστηρά επαγγελματικά.
Σε συνέντευξη στην Daily Mail, ο πρώην αστυνομικός Ντέιβιντ Ρόμπερτς -στον οποίο βασίστηκε κατά κάποιον τρόπο η ταινία του 1992 «The Bodyguard»- μίλησε για το διάστημα που πέρασε προστατεύοντας την τραγουδίστρια που πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών το 2012, σε ηλικία 48 ετών.
Ο γεννημένος στην Ουαλία Ρόμπερτς, ο οποίος υπηρέτησε ως σωματοφύλακας της Χιούστον από το 1988 έως το 1995, έδωσε τη συνέντευξη με αφορμή τα απομνημονεύματά του με τίτλο «Προστατεύοντας τη Γουίτνεϊ», που πρόκειται να κυκλοφορήσουν τον Ιανουάριο του 2025.
Αν και ο 73χρονος Ρόμπερτς επέμενε ότι η ασφάλεια της Χιούστον ήταν πάντα η ύψιστη προτεραιότητά του, είπε ότι υπήρξε ένα βράδυ που η σταρ ακούμπησε το κεφάλι της στον ώμο του και μπήκε στον πειρασμό να «τα παρατήσει όλα» για να αλλάξει τη φύση της σχέσης τους.
«Αν ξεπεράσεις αυτό το όριο, χάνεις την αντικειμενικότητά σου και αυτό το καθιστά επικίνδυνο για το άτομο που προστατεύεις» είπε, και πρόσθεσε: «Αυτός είναι ο λόγος που ο Φρανκ Φάρμερ [ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Κέβιν Κόστνερ] και η Ρέιτσελ Μάρον [ο χαρακτήρας που υποδύεται η Χιούστον] δεν μπορούσαν να είναι μαζί - πέρασε τα όρια και αυτό ήταν το τέλος του με την ιδιότητα που είχε προσληφθεί».
«Πολλά από αυτά που περιείχε η ταινία, εκείνη και εγώ τα ζήσαμε πραγματικά», συνέχισε ο Ρόμπερτς. «Μικρές λεπτομέρειες, όπως η Ρέιτσελ που κρατιέται στο πίσω μέρος της μπλούζας του για να ξεφύγει από τα πλήθη των θαυμαστών. Έτσι το κάναμε», είπε.
Ο Ρόμπερτς, ο οποίος ζει στη Φλόριντα, αποκάλυψε επίσης ότι έχει ακόμα ένα σημείωμα που του έγραψε η Χιούστον πριν από περισσότερα από 35 χρόνια. «Ήταν ένα σημείωμα Post-it και το έσπρωξε κάτω από την πόρτα του δωματίου μου στο ξενοδοχείο Regency στο Χονγκ Κονγκ, το 1988. Το έχω ακόμα. Έχει μάλλον ξεθωριάσει από τον καιρό, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύτιμο για μένα», είπε.
Ποιοι απειλούσαν τη Γουίτνεϊ Χιούστον
Ο πρώην αστυνομικός είπε στην Daily Mail ότι η Χιούστον, που ήταν μόλις 23 ετών όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά, αντιμετώπισε μια σειρά από σοβαρές απειλές ενόσω ήταν εκείνος στην υπηρεσία της.
«Ήταν ως επί το πλείστον απειλές από άνδρες που ένιωθαν απογοητευμένοι, πικραμένοι και εξαπατημένοι», εξήγησε. «Ήταν ένα πρόγραμμα διαρκούς ελέγχου, πού μπορεί να βρίσκονται αυτοί οι τρελοί με αυταπάτες και δηλητηριασμένα μυαλά» είπε, και τόνισε πόσο σημαντικό ήταν να κάνει σωστά τη δουλειά του.
«Βάζω τον εαυτό μου ανάμεσα σε εκείνη και σε αυτές τις απειλές. ''Θέλεις να πας στη Γουίτνεϊ; Προχώρα και δοκίμασε και θα δεις τι θα συμβεί''», συνέχισε.
Τέλος, σημείωσε ότι υπήρχε μια «λεπτή γραμμή» μεταξύ ενός φαινομενικά ακίνδυνου θαυμαστή και ενός επικίνδυνου ατόμου με «τρελή» εμμονή.
«Αν αφήσεις κάποιον θαυμαστή, όσο αθώος και αν φαίνεται, να περάσει από τη φρουρά σου, θα μπορούσε να αποδειχθεί δολοφόνος. Ο χρυσός κανόνας είναι να μη χάνεις ποτέ από τα μάτια σου τον εντολέα σου και να μην αφήνεις κανέναν να τον πλησιάσει», είπε.