Γιώργος Καπουτζίδης: «Το "βούλωσ’ το", που μπορούσαν κάποτε να πουν, δεν μπορούν να μου το πουν τώρα» - iefimerida.gr

Γιώργος Καπουτζίδης: «Το "βούλωσ’ το", που μπορούσαν κάποτε να πουν, δεν μπορούν να μου το πουν τώρα»

Γιώργος Καπουτζίδης
Γιώργος Καπουτζίδης / Φωτογραφία: Instagram
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός μίλησε στο περιοδικό Hello και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην απάντηση που έδωσε κατά τη διάρκεια μετάδοσης της Eurovision σε ομοφοβικό σχόλιο που δέχτηκε, αλλά και για το πόσο σημαντικό είναι για εκείνον να μιλά και να βοηθά παιδιά που βρίσκονται αντιμέτωπα με παρόμοιες καταστάσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η κακία υπάρχει έτσι κι αλλιώς, είτε μιλήσω εγώ είτε όχι. Δεν θα την προκαλέσουμε όσοι έχουμε απλώς το θάρρος να μιλήσουμε. Παράδειγμα αποτελεί εκείνο το βίντεο από την περιγραφή μου στη Eurovision το 2006, όταν ένα αθλητικογράφος έκανε την πιο ομοφοβική δήλωση που έχει γίνει για άνθρωπο στην τηλεόραση και από κάτω έγραψαν ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Έβριζαν εν χορώ! Δεν είχα προκαλέσει κάτι, απλώς έκανα τη δουλειά μου.

Έκανα μια μετάδοση, δεν βγήκα να πω κάτι προκλητικό. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είχαν μέσα τους κακία και την έβγαλαν. Αυτό συνέβαινε ανέκαθεν. Αυτό που δεν συνέβαινε και πρέπει να το συνηθίσουν είναι ότι τώρα μιλάμε. Αν δεν τους αρέσει, το καταλαβαίνω απόλυτα, δεν είναι υποχρεωμένοι άλλωστε. Το ''βούλωσ’ το'' όμως, που μπορούσαν να μου πουν κάποτε, δεν μπορούν να μου το πουν τώρα. Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα και καλούνται να προσαρμοστούν», είπε αρχικά ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Και συνέχισε: «Εγώ προσπαθώ να μην κουνάω το δάχτυλο σε κανέναν και να μην ασχολούμαι με πράγματα τα οποία δεν γνωρίζω. Δεν βγήκα να πω τι να κάνουμε με τα εμβόλια ή ποια θέση να πάρουμε στον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία. Δεν τοποθετούμαι δημόσια επί παντός του επιστητού. Το συγκεκριμένο θέμα το γνωρίζω, με αφορά και γι’ αυτό μιλώ. Μάλιστα, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν το κάνω για να αλλάξω τη γνώμη κάποιων. Το κάνω γιατί ξέρω ότι υπάρχουν νέοι άνθρωποι που περνούν δύσκολα και, κάθε φορά που μιλώ, παίρνουν λίγη δύναμη παραπάνω.

Το γνωρίζω, διότι μου το λένε. Ίσως η σημαντικότερη στιγμή για μένα φέτος ήταν όταν συνάντησα τους Υπερήφανους Γονείς, την ομάδα των γονιών που έχουν ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά, οι οποίοι ήταν παρόντες στο gay pride που παρουσίασα τον Ιούνιο. Ο τρόπος με τον οποίο με αγκάλιασαν αυτοί οι άνθρωποι και μου είπαν πόσο βοήθησα τα παιδιά τους ήταν ό,τι ωραιότερο για μένα. Τώρα, αν σε κάποιον δεν αρέσουν αυτά που λέω, δεν με πειράζει καθόλου. Εμένα με αφορά το πώς με αγκάλιασαν αυτοί οι άνθρωποι. Εγώ μίλησα για εκείνους, όχι για να εισπράξω ''μπράβο'' από τα πάνελ».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και κατέληξε λέγοντας πως ένα παιδί βοηθιέται πράγματι από όλη αυτή την ιστορία. «Το ξέρω πολύ καλά, πολύ καλύτερα από αυτούς που αναρωτήθηκαν δημόσια γιατί το είπα. Αυτό που έκανα εγώ βοηθά, το να απαντάς σε αυτό που είπα εγώ δεν βοηθά κανέναν».

Γιώργος Καπουτζίδης: Το άγνωστο περιστατικό στη Eurovision το 2006

Με αφορμή τη φετινή Eurovision και το on air σχόλιο του Γιώργου Καπουτζίδη, ο ηθοποιός είχε φιλοξενηθεί στο «Πρωινό» και αναφέρθηκε σε ένα άγνωστο περιστατικό στη Eurovision το 2006.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Καπουτζίδης είχε αναφέρει στη φετινή μετάδοση του τελικού της Eurovision: «Την Πέμπτη, που σχολίαζα τη Σουηδία, κάποιος μου έγραψε ότι είμαι ''κακιά αδερφή''. Που αδερφή είμαι, αλλά είμαι καλή. Κι όμορφη κι έξυπνη και πετυχημένη. Και μη σοκάρεστε, μη σοκάρεστε. Αυτά πρέπει να τα συζητάμε. Και να τα συζητάμε ανοιχτά. Αν δεν τα συζητήσουμε, δεν θα τα αντιμετωπίσουμε ποτέ».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας λοιπόν στο «Πρωινό», ο Γιώργος Καπουτζίδης είπε: «Αυτό που έκανα ήταν μια επανοικειοποίηση. Μια πληθυσμιακή ομάδα παίρνει τις μειωτικές, προσβλητικές λέξεις που λένε εναντίον της οι άλλοι, τις οικειοποιείται, τις χρησιμοποιεί η ίδια, τις βάζει η ίδια στο δικό της λεξιλόγιο και έτσι ο μειωτικός χαρακτήρας των λέξεων φθίνει. Αν εγώ πω τον εαυτό μου ''αδερφή'', και το λέω τόσο εύκολα, το να μου το πεις εσύ δεν τρέχει και τίποτα. Το 2006, όταν παρουσίαζα την Eurovision, δέχτηκα την πιο ακραία επίθεση που έχει γίνει σε άνθρωπο της τηλεόρασης. Ένας αθλητικογράφος είχε μιλήσει στην εκπομπή του για τον τρόπο με τον οποίο παρουσίαζα τη Eurovision και εννοείται είχε πει αδερφή και αδερφάρα, ότι βλέπω την Αννούλα, είχε πει όξω που… και άσχημε και διάφορα άλλα. Αυτές οι φράσεις, στο λεξιλόγιο των νέων εκείνης της εποχής πέρασαν, έλεγαν ''Αννούλες'' τα gay παιδιά, για να τα κοροϊδέψουν. Δημιούργησε μια νέα βρισιά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιώργος Καπουτζίδης Ηθοποιός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ