Oppenheimer: Γιατί αποφάσισαν στην Ιαπωνία να προβληθεί τελικά η ταινία για τον πατέρα της ατομικής βόμβας - iefimerida.gr

Oppenheimer: Γιατί αποφάσισαν στην Ιαπωνία να προβληθεί τελικά η ταινία για τον πατέρα της ατομικής βόμβας

Σκηνή από το «Oppenheimer»
Σκηνή από το «Oppenheimer» /Φωτογραφία: Universal
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν «Oppenheimer» για τη ζωή και το έργο του «πατέρα της ατομικής βόμβας» Ρόμπερτ Τζ. Οπενχάιμερ διεκδικεί 13 χρυσά αγαλματίδια στα φετινά βραβεία Όσκαρ.

Η μεγάλη επιτυχία του καλοκαιριού που έσπασε ταμεία στο παγκόσμιο box office κατακτά το ένα βραβείο μετά το άλλο, με πέντε Χρυσές Σφαίρες, ενώ αναμένεται να σαρώσει τόσο στα Screen Actors Guild Awards όσο και στα Όσκαρ που θα λάβουν χώρα στις 11 Μαρτίου στο Λος Άντζελες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γιατί το Oppenheimer δεν έχει προβληθεί ακόμη στην Ιαπωνία

Αν και στις περισσότερες χώρες του κόσμου, η βιογραφική ταινία του Νόλαν με τον Κίλιαν Μέρφι στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Οπενχάιμερ, έχει κάνει πρεμιέρα ήδη από το καλοκαίρι, υπάρχει μία χώρα όπου ακόμη δεν έχει προβληθεί.

Πρόκειται για την Ιαπωνία όπου η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 29 Μαρτίου, δηλαδή μετά την απονομή των βραβείων Όσκαρ. Η ταινία θα φτάσει τις ιαπωνικές αίθουσες μέσω του Indie διανομέα Bitters End.

Παρά την εμπορική επιτυχία της στους κινηματογράφους σε όλο τον κόσμο πέρυσι, κερδίζοντας 952 εκατομμύρια δολάρια, η ταινία είναι αμφιλεγόμενη στην Ιαπωνία. Οι δύο ατομικές βόμβες που δημιούργησε ο Οπενχάιμερ και η ομάδα του πυροδοτήθηκαν το 1945 πάνω από τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, σκοτώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες Ιάπωνες πολίτες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ΗΠΑ έριξαν την πρώτη πυρηνική βόμβα στη Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου 1945 κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, σκοτώνοντας χιλιάδες ανθρώπους ακαριαία και περίπου 140.000 μέχρι το τέλος του έτους. Οι ΗΠΑ έριξαν άλλη μια βόμβα στο Ναγκασάκι τρεις ημέρες αργότερα, η οποία σκότωσε περισσότερους από 73.000 ανθρώπους. Η Ιαπωνία παραδόθηκε στις 15 Αυγούστου.

Ωστόσο, η οργή της Ιαπωνίας στάθηκε και στα memes που δημιουργήθηκαν με οπτικά στοιχεία από την ταινία «Barbie» όπου απεικόνιζαν ατομικές εκρήξεις. Ο σάλος με τα memes του «Barbenheimer» προκάλεσε τη συγγνώμη από τον διανομέα της Barbie «Warner Brothers Japan», η οποία δήλωσε τότε ότι ήταν «εξαιρετικά άθλια».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πότε θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία το «Oppenheimer»

Η ταινία κυκλοφόρησε στις περισσότερες περιοχές τον Ιούλιο από τη Universal. Ωστόσο, η Toho-Towa, η οποία συνήθως διαχειρίζεται τους περισσότερους τίτλους στην Ιαπωνία ως υποδιανομέας, επέλεξε να μην προχωρήσει στην κυκλοφορία της.

Τον Δεκέμβριο, ο διανομέας Bitters End είπε ότι είχε πάρει την ταινία «μετά από μήνες στοχαστικού διαλόγου που σχετίζεται με το θέμα και αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία για τους Ιάπωνες».

Σκηνή από το «Oppenheimer»
Σκηνή από το «Oppenheimer» /Φωτογραφία: Universal

«Μετά την προβολή της ταινίας, νιώθουμε ότι ο Κρίστοφερ Νόλαν έχει δημιουργήσει μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία που ξεπερνά την παραδοσιακή αφήγηση και πρέπει να προβληθεί στη μεγάλη οθόνη. Καλούμε το κοινό να παρακολουθήσει την ταινία με τα μάτια του όταν έρθει στην Ιαπωνία», πρόσθεσε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πρόκειται για ένα θεαματικό δράμα πραγματικής ιστορίας που απεικονίζει την άγνωστη ζωή ενός ανθρώπου που κρατά τη μοίρα του κόσμου στα χέρια του ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζει μια κρίση που θα μπορούσε να τον καταστρέψει [… ] Έχει χαιρετιστεί ως το καλύτερο έργο του Νόλαν και θεωρείται κορυφαίος υποψήφιος για διάφορα κινηματογραφικά βραβεία», τόνισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ