Ενα ποτήρι κρασί είναι ό,τι καλύτερο για το γεύμα μας το καλοκαίρι.
Επικρατεί η αντίληψη ότι το χειμώνα πίνουμε μόνο κόκκινο κρασί και το καλοκαίρι μόνο λευκό. Λάθος! Και το λευκό κρασί αλλά και το κόκκινο μπορούμε να τα πιούμε όποτε εμείς θέλουμε.
Μέχρι τώρα ξέραμε ότι το λευκό κρασί πάει στο ψυγείο, ώστε να καταναλώνεται παγωμένο ενώ το κόκκινο σε ξηρό περιβάλλον. Ετσι το καλοκαίρι λόγω της ζέστης ο κόσμος προτιμάει κάτι πιο δροσερό ή ακόμα και παγωμένο και αμέσως απορρίπτει το κόκκινο κρασί. Ωστόσο, σύμφωνα με ειδικό κάτι τέτοιο δεν ισχύει και μας ανατρέπει όλα όσα γνωρίζαμε έως σήμερα.
Συγκεκριμένα, η Jancis Robinson, wine expert και συγγραφέας του «The Oxford Companion to Wine», αναφέρει ότι το κόκκινο κρασί πρέπει να αποθηκεύεται στο ψυγείο.
Διαβάστε γιατί πρέπει να αποθηκεύετε το κόκκινο κρασί στο ψυγείο στο Bovary.gr