Η «Γη της Ελιάς», η νέα σειρά του Ανδρέα Γεωργίου που προβάλλεται από τη συχνότητα του MEGA, έχει ήδη κερδίσει την αγάπη του τηλεοπτικού κοινού. Ανάμεσα στους ηθοποιούς που έχουν ξεχωρίσει είναι και η Στέλα Φυρογένη που υποδύεται τη Χάιδω.
Πρόκειται για μία σπουδαία ηθοποιό που έχει διανύσει πολλά χιλιόμετρα στο θέατρο. Είναι ωστόσο η πρώτη φορά που πρωταγωνιστεί στην μικρή οθόνη και πραγματικά ξεχωρίζει για το υποκριτικό της ταλέντο.
«Τον Αντρέα τον γνωρίζω από τότε που ήτανε πιτσιρίκι. Ήταν ένας υποσχόμενος νεαρός, πολύ έξυπνος, πολύ ενεργητικός, πολύ παρών στα πράγματα και πολύ ευγενικός. Μέσα στα χρόνια είχαμε διαφορετικές πορείες, αυτός στην τηλεόραση, εγώ στο θέατρο και τώρα ήρθε η στιγμή να συναντηθούμε» έχει δηλώσει η ίδια σε συνέντευξή της στο περιοδικό Down Τown για την συνεργασία της με τον Ανδρέα Γεωργίου.
Αριστούχος απόφοιτη του Εθνικού θεάτρου η Στέλα Φυρογένη έχει συνεργαστεί µε το Εθνικό Θέατρο της Ελλάδος, τη θεατρική οµάδα Περσόνα, τη θεατρική οµάδα Open Arts και από το 1995 µέχρι σήµερα µε τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (ΘΟΚ) σε περισσότερες από 60 θεατρικές παραγωγές. Εχει συμμετάσχει επίσης και πρωταγωνιστήσει σε 14 κινηµατογραφικές ταινίες µικρού και µεγάλου µήκους και εμφανιστεί ως τραγουδίστρια σε συναυλίες και σε µουσικές σκηνές σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Λευκωσία αφού είναι η βασική ερµηνεύτρια του µουσικού σχήµατος STELAFI.
H πολυπράγμων Στέλα Φυρογένη έχει επίσης τιμηθεί µε τα βραβεία A’ Γυναικείου Ρόλου για τον Εντοµοσυλλέκτη (σκην. Σ. Παπαγεωργίου) στο 6ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Νέων Κινηµατογραφιστών, για το Φάρµακον στο Κυπριακό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους και µε το Βραβείο Θεάτρου ΘΟΚ Καλύτερης Γυναίκας Ηθοποιού, δύο φορές, για τον Ορλάντο και για το Ινκόγκνιτο, το οποίο και σκηνοθέτησε.
Δείγμα της δουλειάς της στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Αντιγόνη (2016), Καλιγούλας (2017), Αύγουστος (2015), Αστερισμοί (2014).
Οσο για τον ρόλο της πολύπαθης Χάιδως η Στέλα Φυρογένη σχολιάζει: «Είναι μια γυναίκα που έχει υποστεί ένα τεράστιο πλήγμα. Ο σύζυγος και η κόρη της δολοφονήθηκαν την ημέρα του γάμου της κόρης. Οποιαδήποτε γυναίκα, οποιασδήποτε ιδιοσυγκρασίας, η οποία έχει φτάσει σε αυτό το όμορφο σημείο στη ζωή της και ξαφνικά χάνει τα πάντα, μπορεί να μεταμορφωθεί σε τέρας. Να χάσει τον εαυτό της, να χάσει το μέτρο, να χάσει ακόμη και τα όρια της πραγματικότητας. Επειδή παίζει σε τέτοια άκρα ο ρόλος, θεώρησα ότι είχε μεγάλο ενδιαφέρον.».
Στην προσωπική της ζωή η Στέλα Φυρογένη δηλώνει ερωτική μετανάστρια εξηγώντας έτσι την απόφασή της να μετακομίσει από την Ελλάδα στην Κύπρο.
Μάλιστα η βάση της είναι ένα χωριό όπου έχει τα ζώα της και φυτεύει τα δικά της λαχανικά δίπλα στη φύση. «Ήταν μια ανάγκη που είχα πάντα και ένα όνειρο ζωής. Από τη μια φαίνεται σαν πολυτέλεια, από την άλλη είναι αρκετά δύσκολο, γιατί βρίσκεται λίγο πολύ στη μέση του πουθενά. Δεν υπάρχουν σπίτια κοντά, ούτε γείτονες, ούτε δρόμοι. Αυτός ο τρόπος ζωής, με τα ζώα, τα δέντρα, τα μποστάνια, είναι πολύ έξω από τους ρυθμούς της υπόλοιπης ζωής και της δουλειάς μου, με αποτέλεσμα να κυλάει πολύ διαφορετικά ο χρόνος. Γι’ αυτό αργώ πάντα λίγο στα ραντεβού μου!» καταλήγει η Στέλα Φυρογένη.