Έξαλλοι οι Γάλλοι -Σε εστιατόριο στις Κάννες ρίχνουν πανάκριβο vintage κρασί σε μπολ για να φτιάξουν σαγκρία - iefimerida.gr

Έξαλλοι οι Γάλλοι -Σε εστιατόριο στις Κάννες ρίχνουν πανάκριβο vintage κρασί σε μπολ για να φτιάξουν σαγκρία

Σε εστιατόριο στις Κάννες ρίχνουν πανάκριβο vintage κρασί σε μπολ για να φτιάξουν σαγκρία
Σε εστιατόριο στις Κάννες ρίχνουν πανάκριβο vintage κρασί σε μπολ για να φτιάξουν σαγκρία /Φωτογραφία: Instagram
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί στους λάτρεις του κρασιού στη Γαλλική Ριβιέρα μετά την κυκλοφορία ενός βίντεο από πολυτελές εστιατόριο των Καννών.

Το βίντεο δείχνει πλούσιους γλεντζέδες να ρίχνουν απρόσεκτα δεκάδες μπουκάλια vintage κρασιού που λάτρευε η βασίλισσα Ελισάβετ και η οικογένεια Κένεντι σε ένα γυάλινο μπολ για να φτιάξουν μια σαγκρία των 120.000 λιρών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, οι θαμώνες του εστιατορίου La Guérite στο νησί Sainte-Marguerite, στα ανοιχτά των Καννών, ζητωκραυγάζουν και σφυρίζουν καθώς αναμειγνύουν δύο vintage παγκοσμίου φήμης μπουκάλια κρασιού Petrus σε ένα γυάλινο μπολ μαζί με παγάκια, πορτοκάλια και άλλα συστατικά.

Ένας άνδρας εθεάθη, μάλιστα, να γλείφει ένα μπουκάλι καθώς έριχνε το ακριβό περιεχόμενό του στο μπολ.

Οι ανώνυμοι παρευρισκόμενοι ρίχνουν τα vintage κρασιά, ένα του 2006 που κοστίζει περίπου 3.800 ευρώ το μπουκάλι, και ένα του 2011, που κοστίζει περίπου 3.200 ευρώ. Αλλά μόνο όταν η γαλλική εφημερίδα La Figaro ξέθαψε την ιστορία, ξέσπασε κατακραυγή στα social media και όχι μόνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Philippe Faure-Brac, ένας διάσημος σομελιέ, είπε στους Times ότι ήταν «σαν να χρησιμοποιούσες ένα έργο του Πικάσο ή του Bαν Γκογκ για να ανάψεις φωτιά».

«Πρόκειται για ένα κρασί με κατεξοχήν γαστρονομική κλίση. Γιατί να μην το γευτείς με έναν πολύ γιορτινό τρόπο; Αλλά το να το βάλεις σε σαγκρία δεν είναι η δουλειά του», πρόσθεσε.

Το κρασί Petrus
Το κρασί Petrus /Φωτογραφία: Unsplash

Ποιο είναι το περίφημο vintage κρασί Petrus

Το κρασί Petrus έγινε το αγαπημένο της τότε πριγκίπισσας Ελισάβετ τη δεκαετία του 1940, αφού η Marie-Louise Loubat, η ιδιοκτήτριά του εκείνη την εποχή, έστειλε ένα κιβώτιο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λάτρευε το κόκκινο κρασί και αργότερα κάλεσε την ίδια τη Loubat να το σερβίρει στον γάμο της.

Το κρασί σερβιρόταν επίσης στον Τζον Φ. Κένεντι και στη σύζυγό του Τζάκι. Και οι δύο, γνωστοί γαλλόφιλοι, είχαν δηλώσει την αγάπη τους για το κρασί, κάτι που ενίσχυσε μαζικά τη δημοτικότητά του στις ΗΠΑ.

Το κρασί Petrus
Το κρασί Petrus /Φωτογραφία: AP Photo

Ο αμπελώνας παράγει μόλις 30.000 μπουκάλια Petrus τον χρόνο σε 10 εκτάρια γης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο θρυλικός κριτικός κρασιού Ρόμπερτ Πάρκερ είχε πει προηγουμένως για το Petrus του 2006 ότι είχε «νότες από καραμελωμένα, γλυκά μαύρα κεράσια και φρούτα άγριων μούρων με άφθονο μπαχαρικό, χώμα και έναν υπαινιγμό ποώδους».

Είπε ότι το vintage κρασί του 2011 είχε «συγκρατημένα αλλά συναρπαστικά αρώματα kirsch, μαρμελάδας βατόμουρου, μπαχαρικών ξύλου και μουριών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ