Εμβληματική πιτσαρία στη Νέα Υόρκη ψάχνει νέο αγοραστή -Αλλά υπό έναν αυστηρό (και ιταλικό) όρο - iefimerida.gr

Εμβληματική πιτσαρία στη Νέα Υόρκη ψάχνει νέο αγοραστή -Αλλά υπό έναν αυστηρό (και ιταλικό) όρο

Τραπέζι με πίτσες
Τραπέζι με πίτσες /Φωτογραφία: Unsplash
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η οικογένεια πίσω από μια ιστορική πιτσαρία που σερβίρει το Coney Island της Νέας Υόρκης εδώ και 100 χρόνια αναζητά έναν αγοραστή ή συνεργάτη που θα βοηθήσει να κρατηθεί ζωντανή η κληρονομιά του παππού τους.

Όμως, ό,τι κι αν επιφυλάσσει το μέλλον για την εμβληματική Totonno’s Pizzeria Napolitana, η οικογένεια λέει ότι στόχος της είναι να μείνει πιστή στην κλασική συνταγή του ιδρυτή της Antonio Pero.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο παππούς μου θα γύρναγε στον τάφο του αν άκουγε για ανανάδες», είπε η Antoinette Balzano, εγγονή του Pero, στην NY Post. «Όστρακα; Ω Θεέ μου».

Η Balzano και η αδελφή της, Louise «Cookie» Ciminieri, έκαναν πρόσφατα μια δημόσια έκκληση για την εύρεση ενός επενδυτικού συνεργάτη ή αγοραστή για να αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση που χαιρετίζεται ευρέως ως ένα από τα καλύτερα σημεία για πίτσα στο «Μεγάλο Μήλο» και ένα από τα λίγα που έχουν απομείνει στην πόλη που χρησιμοποιεί φούρνο με κάρβουνο.

Η 73χρονη Balzano εξήγησε ότι, ενώ αυτή και τα δύο αδέρφια της είναι περήφανοι ιδιοκτήτες του Totonno's, έχουν περάσει πολύ την ηλικία της συνταξιοδότησης και δεν έχουν το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό για να συνεχίσουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ιστορία της πιτσαρίας στη Νέα Υόρκη

Ο Pero έζησε το αμερικανικό όνειρο αφού μετανάστευσε από την Ιταλία και άνοιξε την πιτσαρία του το 1924.

«Να έρθεις εδώ χωρίς χρήματα, χωρίς οικογένεια και οι άνθρωποι να εξακολουθούν να μιλούν γι' αυτόν 100 χρόνια μετά: Πόσοι άνθρωποι μπορούν να το πουν αυτό εκτός κι αν είσαι αστέρας του κινηματογράφου ή ο Μότσαρτ;» είπε η Balzano.

Ο Pero έφτασε στη Νέα Υόρκη το 1903 σε ηλικία 21 ετών, με τον σεφ της πίτσας να βρίσκει δουλειά στο Lombardi’s Pizza στη Μικρή Ιταλία, το κατάστημα που ισχυρίζεται ότι ήταν η πρώτη πιτσαρία της Αμερικής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η οικογένεια του Pero, ωστόσο, ισχυρίζεται ότι ήταν ο αυθεντικός σεφ πίτσας της Αμερικής που άφησε το Lombardi's μετά από δύο χρόνια για να ανοίξει το δικό του εστιατόριο στο Coney Island.

Το εστιατόριο στέκεται στην ίδια τοποθεσία εδώ και 100 χρόνια, επιζώντας από μια πυρκαγιά, τις πλημμύρες από την υπερθύελλα Sandy και την πανδημία του κορωνοϊού, όλα αυτά ενώ εδραιώνεται ως αγαπημένο στέκι χιλιάδων, συμπεριλαμβανομένου του ηθοποιού Danny Devito και του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης Michael Bloomberg.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι επισκέπτες που απολαμβάνουν ένα κομμάτι στην πιτσαρία, η οποία είναι ανοιχτή μόνο τα Σαββατοκύριακα, είπαν στην Post ότι ήλπιζαν ότι αυτά το μικρό κομμάτι της Νέας Υόρκης θα συνέχιζε να παραμένει ανοιχτό.

Η Ciminieri, η οποία εργάζεται στο εστιατόριο εδώ και 47 χρόνια, είπε ότι δεν την πειράζει να πουλήσει την πιτσαρία εφόσον οι νέοι ιδιοκτήτες «διατηρήσουν τα πάντα ίδια».

Ακόμα κι αν η Totonno's αλλάζει χέρια, η Ciminieri είπε ότι δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό της μακριά από το εστιατόριο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μάλλον θα είμαι ακόμα εδώ», είπε. «Ακόμα ψάχνουμε, αλλά μάλλον θα είμαι ακόμα εδώ μέχρι τα 100 μου».

Φωτογραφίες: Facebook, Instagram, Shutterstock

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πιτσαρία Νέα Υόρκη πίτσα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ