Η ελληνική κουζίνα αναδείχθηκε η καλύτερη στον κόσμο για τη σεζόν 2024-25, σύμφωνα με τα βραβεία του Taste Atlas.
Η ελληνική κουζίνα ξεπέρασε την ιταλική, τη γαλλική και την ισπανική κουζίνα, οι οποίες θεωρούνταν φαβορί για τον τίτλο.
Πιάτα όπως η γραβιέρα Νάξου, το σαγανάκι, τα παϊδάκια, η γραβιέρα Κρήτης και το κοντοσούβλι έφεραν στην Ελλάδα την πρώτη θέση.
Taste Atlas: Οι 20 κορυφαίες κουζίνες στον κόσμο
- Ελλάδα
- Ιταλία
- Μεξικό
- Ισπανία
- Πορτογαλία
- Τουρκία
- Ινδονησία
- Γαλλία
- Ιαπωνία
- Κίνα
- Πολωνία
- Ινδία
- ΗΠΑ
- Περού
- Σερβία
- Βραζιλία
- Κροατία
- Κολομβία
- Βιετνάμ
- Ουγγαρία
Τα 10 ελληνικά πιάτα με την υψηλότερη βαθμολογία:
- Γραβιέρα Νάξου
- Σαγανάκι
- Παϊδάκια
- Γραβιέρα Κρήτης
- Κοντοσούβλι
- Τρίγωνα Πανοράματος
- Συμιακό γαριδάκι
- Σφέλα
- Αρσενικό Νάξου
- Μπουγάτσα
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο