Καλεσμένη στην εκπομπή «Ανοιχτά» βρέθηκε η Ελένη Φιλίνη και μέσα σε όλα η γνωστή ηθοποιός μίλησε για την προσωπική της ζωή.
Παράλληλα αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έκανε κάποια στιγμή να υιοθετήσει ένα κοριτσάκι.
«Το να μην κάνω παιδί ήταν δική μου επιλογή καθαρά. Δεν είχα ποτέ αυτό το αίσθημα. Αν είχα παιδί μπορεί να ήμουν χειρότερη από τη μαμά μου και ίσως να είναι και ένας τρόμος υποσυνείδητα. Κάποια στιγμή ήθελα να υιοθετήσω ένα παιδάκι. Ήταν ένα κοριτσάκι 2 ετών, το οποίο ήταν κακοποιημένο αρκετά και τότε είχα πάθει σοκ. Πήγα ρώτησα και έμαθα που ήτανε και με ρώτησαν αν είμαι παντρεμένη, είπα όχι και μου είπαν πως δεν μπορώ. Μετά από χρόνια βέβαια, κάποιες άλλες συνάδελφοι υιοθέτησαν παιδιά χωρίς να είναι παντρεμένες, αλλά μάλλον έπρεπε να γίνει έτσι. Δεν ήταν εσωτερική μου ανάγκη».
Η Ελένη Φιλίνη για το #metoo και τα περιστατικά κακοποίησης
Η Ελένη Φιλίνη μίλησε, επίσης, για το κίνημα #metoo και τα περιστατικά κακοποίησης που πολλοί στον χώρο του θεάτρου γνώριζαν τα τελευταία χρόνια.
«Έχω χάσει αρκετά στα πρώτα μου βήματα και δέχτηκα και πόλεμο. Δεν είναι μόνο η σεξουαλική παρενόχληση, είναι πάρα πολλά. Δηλαδή μπορεί να σου πάρει ένας άλλος τη δουλειά γιατί έχει το μέσο ενώ την είχε κλείσει εσύ αλλά δεν είχες την πιο πάνω γνωριμία. Έχω ζήσει πάρα πολλά τέτοια.
Με είχε επιλέξει για αυτήν την ηρωίδα κι ήμουν 19 χρονών. Πάμε να δούμε τα μέρη όπου θα γίνονταν τα γυρίσματα και μου λέει ο διευθυντής παραγωγής που είχε την εξουσία, εν ψυχρώ, κοίτα να δεις αν δεν έρθεις μαζί μου, μη νομίζεις ότι θα κάνεις το ρόλο. Κόλλησα, δεν σκέφτηκα να πάω στον σκηνοθέτη και φυσικά έχασα το ρόλο. Αυτοί που μου έκαναν παρενοχλήσεις ήταν από την κουλτούρα» ανέφερε η Ελένη Φιλίνη στην Αννίτα Πάνια.
«Παλιότερα είχαμε ακούσει για μία «κουλτουριάρικη» δραματική σχολή, που το γνωρίζουμε όλοι στον χώρο ότι ο δάσκαλος εξανάγκαζε τα παιδιά. Είχαμε ακούσει μέχρι και για βιασμούς από κάποια παιδία. Εννοείται πως όλα αυτά τώρα έχουν σβηστεί. Με ενοχλεί που χτυπήθηκε ο χώρος τους θεάτρου, γιατί μιλάμε για μια μικρή μειονότητα.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει γυναίκα, σε οποιοδήποτε χώρο, που δεν έχει δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση. Απλά αλλάζουν βαθμίδες. Η εγκληματικότητα έχει αλλάξει και οι νόμοι παραμένουν ίδιοι», κατέληξε η Ελένη Φιλίνη.