Έχασε 30 κιλά σε 6 μήνες κάνοντας δίαιτα κρεατοφαγίας -Για ποια παρενέργεια προειδοποιεί - iefimerida.gr

Έχασε 30 κιλά σε 6 μήνες κάνοντας δίαιτα κρεατοφαγίας -Για ποια παρενέργεια προειδοποιεί

Μια 30χρονη έκανε κρεατοφαγική δίαιτα και έχασε 28 κιλά
Μια 30χρονη έκανε κρεατοφαγική δίαιτα και έχασε 28 κιλά/Φωτογραφίες: TikTok/therealangelinamarie_
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια νεαρή μητέρα στις ΗΠΑ αποφάσισε να πάρει τα πράγματα στα χέρια της και να κάνει ό,τι μπορεί για να χάσει βάρος, όταν η ζυγαριά της έδειξε 95 κιλά.

Διαβάζοντας λοιπόν στο διαδίκτυο, ανακάλυψε την κρεατοφαγική δίαιτα, σταμάτησε να τρώει υδατάνθρακες, εγκατέλειψε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και γέμισε το ψυγείο της με μπριζόλες. Μάλιστα, όπως είπε, σοκαρίστηκε όταν είδε ότι έχασε 5 κιλά μέσα σε 7 ημέρες και «δεν μπορούσε να πιστέψει τη ζυγαριά». Τώρα, 6 μήνες μετά, έχει χάσει 28 κιλά και δεν έχει νιώσει, όπως λέει, ποτέ καλύτερα, ενώ δεν της αρέσει η άσκηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βέβαια, πλέον, έχει αρχίσει να σηκώνει βάρη, αλλά αυτό το κάνει καθαρά για να δυναμώσει και όχι για να χάσει βάρος. Στην πραγματικότητα μάλιστα, έχει πάρει λίγα κιλά από την οικοδόμηση νέας μυϊκής μάζας.

Η καθημερινή της διατροφή

Όσον αφορά στην καθημερινή της διατροφή, η 30χρονη Μαρί λέει ότι δεν τρώει τίποτα μέχρι το μεσημέρι και μετά θα μαγειρέψει κάτι όπως ομελέτα με μπέικον ή χτένια τυλιγμένα σε μπέικον.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το επόμενο γεύμα της είναι γενικά γύρω στις 6 το απόγευμα – τρεις ώρες πριν πάει για ύπνο – και το δείπνο είναι γενικά κάτι όπως μια μπριζόλα μοσχαρίσια ή μια χοιρινή ή φτερούγες κοτόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, αν πεινάσει, τρώει σνακ με μοσχαρίσιο κρέας ή μπαστουνάκια κρέατος.

Η κοινή παρενέργεια της κρεατοφαγικής δίαιτας

Η 30χρονη Μαρί μοιράζεται βίντεο με το ταξίδι της για την απώλεια βάρους στο TikTok και έχει συγκεντρώσει ένα μεγάλο κοινό που ζητά συμβουλές.

Σε ένα από τα βίντεο, προειδοποιεί για μια κοινή παρενέργεια της κρεατοφαγικής διατροφής, γνωστή ως «γρίπη των κρεατοφάγων». Εξηγώντας, λέει: «Αυτό συμβαίνει όταν το σώμα σας δεν έχει συνηθίσει να έχει τόσα πολλά λίπη και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και καθόλου υδατάνθρακες, καθόλου ζάχαρη. Μπορεί, λοιπόν, να έχετε πονοκεφάλους, διάρροια, ναυτία. Όλα αυτά τα πράγματα είναι αναμενόμενα, αλλά πρέπει να είστε προετοιμασμένοι. Προτείνω να έχετε πάντα κάποιον ηλεκτρολύτη και να τρώτε κόκκινο κρέας επειδή είναι πιο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά σε σύγκριση με πιο άπαχα κρέατα. Αυτό έχει περισσότερα λιπαρά και περισσότερες πρωτεΐνες από το στήθος κοτόπουλου, οπότε θα νιώσετε πολύ πιο γρήγορα καλύτερα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μαρί λέει ότι δεν μετράει ποτέ θερμίδες και ζυγίζεται μόνο κάθε Πέμπτη για να ελέγχει την πρόοδό της. Παράλληλα, πέρα από την απώλεια βάρους, η 30χρονη ισχυρίζεται ότι έχει λιγότερο φούσκωμα και το δέρμα της έχει βελτιωθεί. Έχει επίσης αναπτύξει μια καλύτερη σχέση με το φαγητό, καθώς, όπως λέει, «σου μαθαίνει πώς να τρως διαισθητικά». «Τώρα τρώω όταν πεινάω, σταματάω όταν χορταίνω και ενυδατώνομαι ενδιάμεσα» αναφέρει.

Όλο και πιο δημοφιλείς οι κρεατοφαγικές δίαιτες -Προειδοποιούν οι γιατροί

Οι κρεατοφαγικές δίαιτες έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια, με βίντεο για το θέμα αυτό να έχουν προσελκύσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο προβολές στο TikTok.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ενδιαφέρον για τη δίαιτα έχει εν μέρει τροφοδοτηθεί από υποστηρικτές όπως ο Joe Rogan και ο Jordan Peterson, οι οποίοι λένε ότι έχει βελτιώσει τις πνευματικές και σωματικές τους ικανότητες. Ωστόσο, καθώς η δημοτικότητα ανέβηκε στα ύψη, το ίδιο συνέβη και με τις έρευνες που προειδοποιούν για πιθανούς κινδύνους.

Μια μελέτη του 2023 διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που τρώνε μόλις δύο μερίδες κρέατος την εβδομάδα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2.

Η έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, η οποία βασίζεται σε δεδομένα από πάνω από 200.000 άτομα που παρακολουθήθηκαν σχεδόν 40 χρόνια, διαπίστωσε ότι εκείνοι που έτρωγαν το περισσότερο κόκκινο κρέας είχαν 62% υψηλότερο κίνδυνο σε σύγκριση με εκείνους που έτρωγαν το λιγότερο.

Και η έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης διαπίστωσε ότι η υψηλότερη κατανάλωση κόκκινου κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας κατά 18% για κάθε επιπλέον 50 γραμμάρια που καταναλώνονται την ημέρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ειδικοί έχουν επίσης προειδοποιήσει ότι όσοι περιορίζουν τη διατροφή τους στο κρέας θα μπορούσαν να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για παθήσεις όπως το σκορβούτο, ακόμη και για καρκίνο, λόγω της έλλειψης βιταμίνης C και φυτικών ινών στη διατροφή αυτή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ